KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2025 Salı
°C

‘Hz. Peygamberi anlamak’ konulu konferansı

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesi tarafından “Hz. Peygamber'i Anlamak” konulu bir konferans verildi.

‘Hz. Peygamberi anlamak’ konulu konferansı
14 NİSAN 2008 PAZARTESİ 10:14
0
1183
0
AA aa
‘Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesi tarafından dün saat 13.00'da Belediye Toplantı Salonu'nda konferans düzenlendi.
Konuşmacı olarak TBMM Kütüphane Müdür Yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Koçin ile İlahiyatçı Eğitimci Mahmut Tokuş'un katıldığı konferans, İmam Hatip Cahit Çakan'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Kava yaptığı açılış konuşmasında, bugün Peygamberimizin çağlar üstü mesajlarına her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu söyleyerek, Cahilliye karanlığının üzerine bir güneş gibi doğarak karanlıkları aydınlatan efendimizin Kutlu Doğumunun birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulundu.
Yapılan açılış konuşmasının ardından ‘ O geliyor' adlı slâyt gösterisi sunumu yapıldı.
Konferansa Konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Abdulhakim Koçin, ‘İslam Edebiyatında Hz. Peygamber Sevgisi' konulu sunumu yaptı.
Hz. Peygamber'in aziz hatırasını yâdetmek, mübarek doğumunu anmak üzere Türk-İslâm dünyasında çok sayıda manzum ve mensur eserler meydana getirildiğini söyleyen Koçin, bir mevlid edebiyatı oluştuğunu, bu maksatla merasimler tertip edildiğini söyledi.
Koçin konuşmasına şöyle devam etti: “Nitekim İslâm âleminde, Hz. Muhammed'in doğumu için yapılan ilk büyük resmî fakat samimi mevlid şenlik ve törenlerini başlatan Türkler olmuştur. Türklerdeki Hz. Peygamber sevgisi ve saygısı, şahsıyla sınırlı kalmamış, onun yakınlarına, yaşadığı yerlere, o yerlerin halkına ve kullandığı eşyalara kadar, bu sevgi-saygı geniş tutulmuştur. Yüzyıllarca İslâm'ın bayraktarlığını yapmış bu necip millet,  Hz. Peygamber'den bize intikal eden, bugün Topkapı Sarayı'nda, Hırka-ı Sâadet Dairesi'nde hususî bir surette muhafaza edilen mukaddes emanetlere de ev sahipliği yapmanın şerefini taşımaktadır. Milletimizin Peygamber sevgisi, dünden bugüne artarak devam ettiği gibi, bundan sonra da kıyamete kadar devam edecektir. Çünkü bu sevgi, necip milletimizin İslâm'a olan bağlılığının bir ifadesidir”
Yapılan sunumun ardından kürsüye çıkan İlahiyatçı Eğitimci Mahmut Tokuş ise, ‘Kuran'a göre Hz. Peygamberi anlamak' konulu sunumu yaptı.
Eğitim Bir-Sen Bingöl Şubesi tarafından düzenlenen konferansa İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2025
23:05
Bingöl`de üreticilere hibeli tohum desteği
Bingöl'de üreticilere hibeli tohum desteği
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 'Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi' çerçevesinde çiftçilere yüzde 75 hibeli 8 ton Yedisu horoz kuru fasulye tohumu dağıtıldı.
20.05.2025
23:05
Bingöl Balı özel konferansta ele alındı
Bingöl Balı özel konferansta ele alındı
Bingöl Balı'nın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tesciliyle uluslararası düzeyde kazandığı koruma, arı sağlığı, iklim değişikliği ve çevre dostu üretim modelleri gibi konuların çok boyutlu olarak ele alındığı konferansa kamu, akademi ve özel sektörden uzman isimler katıldı.
20.05.2025
23:03
Bingöl`de 83 firari şahıs yakalandı!
Bingöl'de 83 firari şahıs yakalandı!
Bingöl'de emniyet ve jandarma ekiplerince son 15 gün içerisinde düzenlenen uygulamalarda 176 bin 274 kişi sorgulandı. Uygulamalarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile araması bulunan 83 şahıs yakalanırken, ayrıca uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.
20.05.2025
23:02
Bingöl merkez KÖYDES üye seçimi tamamlandı
Bingöl merkez KÖYDES üye seçimi tamamlandı
Bingöl'de KÖYDES komisyonunda görev yapacak il encümeni ve muhtar temsilcileri seçimi için sandık kuruldu. 91 kişinin oy kullandığı seçimde kazanan isimler şunlar oldu;
20.05.2025
23:01
MHP Solhan İlçe Başkanlığı`na yeni atama
MHP Solhan İlçe Başkanlığı'na yeni atama
MHP İl Başkanı Baran; 'Yeni İlçe Başkanımız Sayın Hayati Hocaoğlu'na görevinde üstün başarılar diliyor, kendisine güvenimizin tam olduğunu kamuoyuyla paylaşıyoruz' dedi.
20.05.2025
23:00
Bingöllü genç yüzücü Türkiye finalinde
Bingöllü genç yüzücü Türkiye finalinde
Bingöllü sporcu Abdullah Burulday, Rize'de düzenlenen yarı final müsabakalarında elde ettiği başarılı derecelerle Türkiye Finalleri'ne katılmaya hak kazandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın