KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ekim 2026 Cuma

Ibni sina 1025 yaşına bastı

İbni Sina doğumunun 1025. yılında Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi Hasan Ali Yücel Salonu'nda verilen konferansla anıldı.

Ibni sina 1025 yaşına bastı
25 KASIM 2005 CUMA 09:10
0
9761
0
AA aa
Prof. Dr. Yasemin Oğuz'un başkanlığını yaptığı konferansta, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Esin Kahya, Doç. Dr. Gazi Topdemir ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Haydar Bayat birer konuşma yaptı.

Oğuz, İbni Sina'nın açık fikirli, metodlu düşünebilen bir bilimadamı olduğu ve bilimin hem öğrenilmesi hem doğru anlaşılmasında büyük katkısı bulunduğunu kaydederken Prof. Dr. Bayat, İbni Sina'nın 980 -1037 yılları arasında yaşadığını ve o dönem içinde bilimi zirve noktaya taşıdığını söyledi. Bayat, bir öğrencinin sorusu üzerine, "İbni Sina bugün yaşasaydı ona bugünün imkanları verilseydi inanıyorum tıbbın en büyük adamı olabilirdi. Bugünün doktorları koltuklarında rahat oturuyor, tıp adında bir çalışmada bulunmuyor, yine bugünün hekimleri parayı birinci planda tıbbi çalışmaları ikinci planda tutuyor" dedi.

Prof. Dr. Kahya ise "İbni Sina döneminde herşey kısıtlıydı şimdi rahatlıkla malzemelere ulaşılabiliyor. Akademik sistem engeller oluşturuyor, hekimlere rahat ortamlar sağlanması gerekiyor ve sorumluluk verilmelidir" dedi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın