KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Ibo, kuzey ırak'ı salladı

Erbil'de konser veren İbrahim Tatlıses, Türkçe, Arapça ve Kürtçe şarkılarla halkı coşturdu... Savaş acısını bir kenara bırakan Iraklılar, uzun yıllar sonra ilk kez doyasıya eğlendi.

Ibo, kuzey ırak`ı salladı
18 KASIM 2005 CUMA 14:48
0
2959
0
AA aa
IRAK turnesine çıkan ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses, ilk konserini Kuzey Irak'taki Erbil kentinde verdi. Kuzey Iraklılar'ın yıllar sonra ilk kez eğlendiği konserde, ilgi az olmasına rağmen zaman zaman izdiham yaşandı.

FİYATLAR İNDİRİLDİ

Erbil Kapalı Spor Salonu'nda verilen konsere ilgi beklenenden az oldu. Konser biletlerinin 25 dolardan satılması ve vatandaşların konserden habersiz olmasından dolayı sadece 500 kişi konseri izledi. Tatlıses'in Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak söylediği şarkılara eşlik eden Iraklılar ünlü sanatçıyı daha yakından görmek isteyince polislerle gerginlik yaşadılar. İlginin az olduğunu gören organizatörler, bilet fiyatlarını bugünkü konser için 25 dolardan 15 dolara indirdi. Konserin ardından kaldığı Sheraton Otel'de basın toplantısı yapan Tatlıses, Kuzey Iraklı gazetecilerin Kürtçe sorularına zaman zaman Kürtçe yanıt verdi.

'TÜRK OĞLU TÜRKÜM'

Tatlıses, bir gazetecinin "Hangi kimliktensiniz?" sorusuna, "Türk oğlu Türküm. Kürtçeyi biliyorum, anamdan doğduğum gibi. Anadilim Kürttür, ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" cevabını verdi. Tatlıses, siyasi sorulara yanıt vermek istemediğini de söyledi. Süleymaniye ve Dohuk konserlerini güvenlik nedeniyle iptal eden Tatlıses, bugün Erbil'de ikinci konserini verecek.

Sabah
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın