KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

İçişleri Bakanlığı'ndan 23 Nisan genelgesi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine '23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması' konulu genelge gönderdi.

İçişleri Bakanlığı`ndan 23 Nisan genelgesi
21 NİSAN 2021 ÇARŞAMBA 23:40
8
2684
2
AA aa

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "23 Nisan Sokağa Çıkma Kısıtlaması" konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” resmi tatil olması dolayısıyla bu hafta sonuna özel sokağa çıkma kısıtlaması 22 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayacak. 

KISITLAMA CUMA DA UYGULANACAK

Cuma, cumartesi, pazar günlerinin tamamını kapsayacak sokağa çıkma kısıtlaması, 26 Nisan Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek. 

Daha önce genelge ile belirtilen  “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi” aynen geçerli olacak.

CUMA GÜNÜNE HAFTA SONU TARİFESİ

Hafta sonu 10.00- 17.00 saatleri arasında açık olan bakkal, market, kasap, manav ve kuruyemişçi ile şehirlerarası seyahat kısıtlamasına dair usul ve esaslar 23 Nisan Cuma günü de bire bir uygulanacak. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir ve Birinci Meclis'te gerçekleştirilecek tören ve kutlamalar dışında tüm il ve ilçelerde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aşağıdaki esaslara göre kutlanacak.

- Milli Eğitim Bakanlığının 06.04.2021 tarih ve 23672112 sayılı yazısı doğrultusunda çelenk sunma törenleri fiziki mesafe koşullarına uygun şekilde asgari düzeyde katılımla gerçekleştirilecek.

- Çelenk sunma törenleri dışında kişilerin bir araya gelmesine neden olabilecek kutlama programları yapılmayacak. Bunun yerine Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu yansıtabilecek başta kolluk araçlarından oluşmak üzere araç konvoyları, ses, ışık ve havai ışık gösterileri, mobil araçlarla gösteriler ile çevrimiçi etkinliklere ağırlık verilecek.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenlerinde görevli olan kişiler de tören ve kutlama programları süresi ile sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak.

Bu esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82680)
22 Nisan 2021 Perşembe 11:21
Hafta içi virüs dolaşmıyor hafta sonu dolaşıyor saçmalık artık böyle bitiremezler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_82672)
22 Nisan 2021 Perşembe 01:13
Bizimle dalga geçmekten vazgeçin. Virüsten daha tehlikeli kararlarınızı bir an önce gözden geçirin. Aklı yerinde hiçbir insan alınan bu sözde tedbirlerin neye yaradığını açıklayamaz hastalığı mi azaltacaksiniz bir gün ile? İnsanların aklı ile dalga geçiliyor ve insanlarin sesi çıkmıyor neden mi verdiğiniz iki üç kuruşu kesersiniz ise aldığınız çocuğu kapı önüne atarsiniz birdaha ihale vermezsiniz korkusundan. Yoksa toplumun tamamına yakını neyin ne olduğunu çok iyi biliyor ve bu zulme sessiz kalan herkes yarın mahkeme i Kübra da hesap verecek
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın