KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Aralık 2025 Pazar
°C

Içme suyu jeneratörle pompalanıyor

Yaklaşık 500 bin liralık elektrik borcu bulunduğu için, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan 2 sondaj kuyusuna enerji veremeyen Karlıova Belediyesi, sondaj kuyularında jeneratör kurdu. Ancak her bir jeneratör de günde 150 litre motorin harcıyor.

Içme suyu jeneratörle pompalanıyor
01 EYLÜL 2014 PAZARTESİ 23:30
0
3672
0
AA aa

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, ilçenin içme suyu ihtiyacını gidermek amacıyla yeni açtıkları 2 sondaj kuyusuna trafo kurmak istediklerini ancak, geçmiş dönemlerden kalma 500 bin liralık borç nedeniyle trafo kuramadıklarını söyledi. Bölgeye enerji sağlayan Aksa Enerji A.Ş. yetkilileri ile yaptıkları görüşmelere rağmen çözüm bulamadıklarını belirterek, şöyle dedi: “İlçemizin su sıkıntısı had safhadaydı. Bu soruna çözüm için 2 sondaj kuyusu açtık. Buradan sağladığımız içme suyunu ilçe merkezindeki abonelere ulaşımını sağlamak için elektrik enerjisiyle çalışan trafo kurulması için bir firma ile görüşmeler yaptık. Ancak firma yetkilileri, geçmiş dönemlerden kalan 500 bin TL'lik borç olduğunu, bunun ödenmemesi halinde bu trafoları kuramayacaklarını söyledi. Borcu ödemek için bazı girişimlerde bulunduk, çalmadık kapı bırakmadık. Ancak maalesef böyle bir geliri bulamadık.”

İçme suyunun abonelere pompalanması amacıyla her iki sondaj kuyusunda birer jeneratör kurduklarını belirten Başkan Bingöl: “Her kuyunun olduğu bölgeye birer jeneratör kurduk. Ancak bu jeneratörler de her biri günde 150 litre mazot harcıyor. Bu da bize büyük bir maliyet oluyor. Belediye olarak zaten büyük borçlarımız var. Böyle giderse daha da çok borçlanacağız” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın