KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Içmeler suyu genç hattından alınmasın

İçmeler mevkiinde yapılan ancak su sorunu nedeniyle teslim edilemeyen 644 konuta verilecek suyun Genç hattından alınmasına yönelik teklifler ilçe halkının tepkisine neden oldu: “Suyumuz bize yetmiyor! Önce hakkımız olanı versinler! Bingöl’de köylere su veren belediye bu konutlara da versin”

Içmeler suyu genç hattından alınmasın
16 EKİM 2011 PAZAR 21:42
0
2665
0
AA aa

Memur-Sen üyeleri için 388 adet 3+1 konut ile alt gelir gurubu için yapılan 160 adet 2+1 konut ve dar gelirlilere yönelik yapılan 96 adet 1+1 toplam 644 konut ‘su' sorunu nedeniyle sahiplerine teslim edilemiyor.

Su sorunu nedeniyle yaşanan gecikme hak sahiplerinin tepkisine neden olurken, bu konutlara aktarılması düşünülen saniyede 6 litre ek suyun Kürük suyu Genç isale hattından alınmasına yönelik girişimler ilçe halkının tepkisine neden oldu.

Bingöl'de basına yansıyan haberlerin ardından görüşlerini aktaran ilçe halkı, su sorunu yaşayan Genç'in başka bölgeye su takviyesinde bulunmasının kabul edilemeyeceğini vurguladılar. Kültür Mahallesi Muhtarı Ekrem Alçiçek'in söyledikleri ise oldukça çarpıcı idi.

Mahmut Gelen (Lokantacı): Genç her geçen gün büyüyor. Köylerden göç alıyor, hane ve işyeri sayısı giderek artıyor. Haliyle su ihtiyacı da artıyor. Kış aylarında ciddi bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu da havaların soğuk olması ve buna bağlı olarak insanların daha az su tüketmesinden kaynaklanıyor. Ama yaz aylarında ciddi sorunlar yaşıyoruz. Su kesintileri artıyor, ihtiyaçlar karşılanamaz oluyor. Öyle ki, su kesintilerinden dolayı işletmelerimizde ciddi zararlara uğruyoruz. Hal böyle iken, ilçeye yetmeyen suyu bir başka bölgeye aktarmak da kabul edilemez. Genç Belediyesi'nin bu konuda taviz vermesini de kabul etmeyeceğimizin de altını çizmek isterim” dedi.

Cihan Atan ( Kahvehane İşletmecisi) : En fazla su tüketen işletmelerin başında kahvehaneler gelmektedir. Özellikle yaz dönemlerinde ciddi bir su sorunu yaşıyoruz. İlçenin tüm ihtiyacını Kürük suyu karşılamıyor. Başka kuyulardan alınan ek sularla ihtiyaç karşılanıyor. Oradaki ailelerin de mağdur olmasını istemeyiz tabiî ki. Ama orası Bingöl Belediyesi mücavir alanları içerisinde. Bu bilgiler hepsi basında yer aldı. Ancak şu var ki, bize yetmeyen Kürük suyundan başka bölgeye su vermeyi de doğru bulmuyoruz”

Ekrem Alçiçek (Muhtar) : Son günlerde basında yer alan haberleri dikkatle takip ediyorum. Sözde ek su verilerek bölgedeki ihtiyacı karşılayacaklar. Fakat dikkatten kaçırılan önemli hususlar var. Kürük suyu için yapılan ilk protokolde saniyede 700 litre su alınacağı, bunun 100 litresinin Genç'e verileceği taahhüt edilmişti. Daha sonra suyun kaynağından 700 litre su alınamadığı belirtilip Genç'e saniyede 52 litre verileceği kaydedildi. Burada 48 litre bir kayıp var. Son süreçte de yaşanan sıkıntılar için belediye yetkilileriyle görüştük. 52 litre verileceği belirtilen suyun da 32 litresi veriliyormuş. Bu da demek oluyor ki, 20 litrelik ikinci bir kayıp var. Toplam kayıp ise 68 litredir. Böyle bir durum içerisinde kalkıp 6 litre ek su vereceğini beyan eden Bingöl Belediyesi'ne sormak lazım. ‘Neden 68 litre kayıp karşılanmıyor?' 6 litre ek su verileceğini söyleyen Bingöl Belediyesi il merkezine bağlı köylere de su veriyor. Köylere su vermek belediyenin görevi mi? Köylere de su vererek Bingöl il merkezi ve Genç'in su ihtiyacını karşılayamayan Bingöl Belediyesi 6 litrelik ek suyu nerden getirecek? Bingöl'deki suyu mu kısacak? Bunu nasıl başaracak? İçmeler mevkiinde yapılan konutlarda ikamet edecek olanlar da bizim insanımız. Onların da sıkıntısı giderilmeli. Birçok aile yakıt parası ödememiş ve taşınmak için eşyalarını toplamış. Maalesef o aileler de mağdur ediliyor. Burada asıl sorumlu Bingöl Belediyesi'dir. Genç hattından oraya su vererek 644 hanenin ihtiyacını karşılamayı planlayan Bingöl Belediyesi, Genç'teki binlerce aileyi de düşünmeli. 6 litrelik ek suyu da nasıl karşılayacağını açıklamalı. Madem ek su verilebiliyor, neden Genç'e şuan için 20 litre eksik su veriyor, bunun da izahını yapmalı. ‘Genç hattından su vereceğiz' deyip hak sahipleriyle ilçe halkını karşı karşıya getirme çabası olduğunu görmekteyiz. Bu etik ve ahlaki değildir. Madem İçmeler mevkii Bingöl Belediyesi mücavir alanına alınmış ve oradaki tüm su, çevre temizlik ve benzeri vergileri alacak, o zaman Genç'in hattına dokunmadan başka bir çözüm bulsunlar” dedi.

Gencinsesi Genç Ekspres Gazetesi

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın