KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ekim 2026 Salı

Içmeler suyunun analiz sonucu olumsuz çıktı

Böbrek hastalarına iyi geldiği belirtilen İçmeler’deki suyun Almanya’da yapılan analizinin olumsuz çıktığını açıklayan Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, ilgili kurumlar tarafından yeniden analiz yapılması çağrısında bulundular.

Içmeler suyunun analiz sonucu olumsuz çıktı
16 EYLÜL 2013 PAZARTESİ 08:07
0
2183
0
AA aa

Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkiinde böbrek hastalarına iyi geldiği belirtilen ve yıllarca bu güzergâhtan geçen birçok insan tarafından tüketilen mineralli doğal kaynak suyun (sodalı su) yok olmaması için başlattıkları kampanya kapsamında suyun analizlerini yaptıran Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, analiz sonuçlarını açıkladı.

Analiz sonucunun olumsuz çıktığına dikkat çeken Dernek, yetkili ve ilgili kurumlara ‘yeniden analiz yapılsın' çağrısında bulunurken, içmelerdeki suyun yıllardır bilinçsizce içildiği gerçeğine dikkat çektiler.

İçmelerden alınan su örneğinin 72 saat içinde Almanya Stuttgart Çevre Merkezi ve İsviçre Zürih Üniversitesi'nde analiz edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Değerlerimize sahip çıkma adına büyük umutlarla gündemimize aldığımız içmeler suyumuz için "İçmelere Sahip Çıkalım" adıyla kampanya başlatıp, yoğun çalışma içine girdik. İnternet ağıyla ulaşabildiğimiz her yere ulaşıp, gerek ülke, gerekse Avrupa'da yaşayan hemşerilerimiz arasında kampanyanın yayılması için çalışmalar yaparak, aynı zamanda yerel basınımızı bilgilendirdik. Bu çalışmaları başlatırken daha önce aldığımız bilgilere dayanarak içmeler suyumuzun sağlık açısından önemine vurgu yapıp tüketilmesine yönelik sosyal paylaşım sitesindeki sayfamızdan yazılar yayınladık. Bunu yaparken aynı zamanda İçmeler'den su getirip, analizinin yapılması için 72 saat içinde Almanya Stuttgart Çevre Merkezi ve İsviçre Zürih Üniversitesi'ne yetişmesini sağladık. Lakin iki hafta beklediğimiz analiz raporunun elimize ulaşmasının ardından beklenmedik olumsuz raporla büyük bir hayal kırkılığı yaşadık. Dernek olarak, içmelere yetkililer sahip çıkmasa bile değerlerimize sahip çıkma ve halkımızın sağlığını düşünme adına arazi sahipleriyle görüşüp gereken çalışmaları daha yoğun bir şekilde yaparak, gerekirse içmelerde alt yapı çalışmaları başlatıp yeni ve çok daha farklı çehresiyle halkımızın tüketimine sunacaktık. Ama olmadı... Hem rapora çok üzüldük hem de 43 yıldır araştırmadan, bilip bilmeden, kulaktan dolma bilgilerle sağlık açısından önemine inanıp suyu içen kendimize... Ne halk olarak ne içtiğimizi sorduk yetkililere, ne de yetkililer ‘acaba vatandaş ne içiyor?' diye yıllarca analizini yaptırmadı içmeler suyunun. Kısacası ilimiz için büyük bir kayıp olan içmeler suyu analiz raporu, yetkililerimiz tekrardan analizini yapıp gereken altyapı çalışmalarını başlatmadığı sürece halkımızın içmemesine yöneliktir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
18:02
Bingöl Bal Üreticileri Birliği`nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nde Salcı ile devam
Bingöl Bal Üreticileri Birliğinin ilk seçimli genel kurulunda Bilal Salcı yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Salcı, birliğin ilk icraatlarından birinin Bingöl Balı'nın fiyatını açıklamak olacağını belirterek üreticilerin emeğinin karşılığını alması için çalışacaklarını söyledi.
19.10.2026
16:51
‘Deyirê Zazakî Avni Polat` TRT Kurdi ekranlarında
'Deyirê Zazakî Avni Polat' TRT Kurdi ekranlarında
Bingöllü ses sanatçısı Avni Polat'ın hazırlayıp sunduğu 'Deyirê Zazakî Avni Polat', yeni sezonuyla izleyici karşısına çıkıyor. Programın ilk bölümü 21 Ekim Çarşamba günü saat 22.00'de TRT Kurdi'de yayımlanacak.
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın