KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ağustos 2025 Cuma
°C

Içmeler suyunun analiz sonucu olumsuz çıktı

Böbrek hastalarına iyi geldiği belirtilen İçmeler’deki suyun Almanya’da yapılan analizinin olumsuz çıktığını açıklayan Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, ilgili kurumlar tarafından yeniden analiz yapılması çağrısında bulundular.

Içmeler suyunun analiz sonucu olumsuz çıktı
16 EYLÜL 2013 PAZARTESİ 08:07
0
1999
0
AA aa

Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkiinde böbrek hastalarına iyi geldiği belirtilen ve yıllarca bu güzergâhtan geçen birçok insan tarafından tüketilen mineralli doğal kaynak suyun (sodalı su) yok olmaması için başlattıkları kampanya kapsamında suyun analizlerini yaptıran Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, analiz sonuçlarını açıkladı.

Analiz sonucunun olumsuz çıktığına dikkat çeken Dernek, yetkili ve ilgili kurumlara ‘yeniden analiz yapılsın' çağrısında bulunurken, içmelerdeki suyun yıllardır bilinçsizce içildiği gerçeğine dikkat çektiler.

İçmelerden alınan su örneğinin 72 saat içinde Almanya Stuttgart Çevre Merkezi ve İsviçre Zürih Üniversitesi'nde analiz edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Değerlerimize sahip çıkma adına büyük umutlarla gündemimize aldığımız içmeler suyumuz için "İçmelere Sahip Çıkalım" adıyla kampanya başlatıp, yoğun çalışma içine girdik. İnternet ağıyla ulaşabildiğimiz her yere ulaşıp, gerek ülke, gerekse Avrupa'da yaşayan hemşerilerimiz arasında kampanyanın yayılması için çalışmalar yaparak, aynı zamanda yerel basınımızı bilgilendirdik. Bu çalışmaları başlatırken daha önce aldığımız bilgilere dayanarak içmeler suyumuzun sağlık açısından önemine vurgu yapıp tüketilmesine yönelik sosyal paylaşım sitesindeki sayfamızdan yazılar yayınladık. Bunu yaparken aynı zamanda İçmeler'den su getirip, analizinin yapılması için 72 saat içinde Almanya Stuttgart Çevre Merkezi ve İsviçre Zürih Üniversitesi'ne yetişmesini sağladık. Lakin iki hafta beklediğimiz analiz raporunun elimize ulaşmasının ardından beklenmedik olumsuz raporla büyük bir hayal kırkılığı yaşadık. Dernek olarak, içmelere yetkililer sahip çıkmasa bile değerlerimize sahip çıkma ve halkımızın sağlığını düşünme adına arazi sahipleriyle görüşüp gereken çalışmaları daha yoğun bir şekilde yaparak, gerekirse içmelerde alt yapı çalışmaları başlatıp yeni ve çok daha farklı çehresiyle halkımızın tüketimine sunacaktık. Ama olmadı... Hem rapora çok üzüldük hem de 43 yıldır araştırmadan, bilip bilmeden, kulaktan dolma bilgilerle sağlık açısından önemine inanıp suyu içen kendimize... Ne halk olarak ne içtiğimizi sorduk yetkililere, ne de yetkililer ‘acaba vatandaş ne içiyor?' diye yıllarca analizini yaptırmadı içmeler suyunun. Kısacası ilimiz için büyük bir kayıp olan içmeler suyu analiz raporu, yetkililerimiz tekrardan analizini yapıp gereken altyapı çalışmalarını başlatmadığı sürece halkımızın içmemesine yöneliktir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın