KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Içmeler suyunun analiz sonucu olumsuz çıktı

Böbrek hastalarına iyi geldiği belirtilen İçmeler’deki suyun Almanya’da yapılan analizinin olumsuz çıktığını açıklayan Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, ilgili kurumlar tarafından yeniden analiz yapılması çağrısında bulundular.

Içmeler suyunun analiz sonucu olumsuz çıktı
16 EYLÜL 2013 PAZARTESİ 08:07
0
1840
0
AA aa

Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkiinde böbrek hastalarına iyi geldiği belirtilen ve yıllarca bu güzergâhtan geçen birçok insan tarafından tüketilen mineralli doğal kaynak suyun (sodalı su) yok olmaması için başlattıkları kampanya kapsamında suyun analizlerini yaptıran Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği, analiz sonuçlarını açıkladı.

Analiz sonucunun olumsuz çıktığına dikkat çeken Dernek, yetkili ve ilgili kurumlara ‘yeniden analiz yapılsın' çağrısında bulunurken, içmelerdeki suyun yıllardır bilinçsizce içildiği gerçeğine dikkat çektiler.

İçmelerden alınan su örneğinin 72 saat içinde Almanya Stuttgart Çevre Merkezi ve İsviçre Zürih Üniversitesi'nde analiz edildiğinin vurgulandığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Değerlerimize sahip çıkma adına büyük umutlarla gündemimize aldığımız içmeler suyumuz için "İçmelere Sahip Çıkalım" adıyla kampanya başlatıp, yoğun çalışma içine girdik. İnternet ağıyla ulaşabildiğimiz her yere ulaşıp, gerek ülke, gerekse Avrupa'da yaşayan hemşerilerimiz arasında kampanyanın yayılması için çalışmalar yaparak, aynı zamanda yerel basınımızı bilgilendirdik. Bu çalışmaları başlatırken daha önce aldığımız bilgilere dayanarak içmeler suyumuzun sağlık açısından önemine vurgu yapıp tüketilmesine yönelik sosyal paylaşım sitesindeki sayfamızdan yazılar yayınladık. Bunu yaparken aynı zamanda İçmeler'den su getirip, analizinin yapılması için 72 saat içinde Almanya Stuttgart Çevre Merkezi ve İsviçre Zürih Üniversitesi'ne yetişmesini sağladık. Lakin iki hafta beklediğimiz analiz raporunun elimize ulaşmasının ardından beklenmedik olumsuz raporla büyük bir hayal kırkılığı yaşadık. Dernek olarak, içmelere yetkililer sahip çıkmasa bile değerlerimize sahip çıkma ve halkımızın sağlığını düşünme adına arazi sahipleriyle görüşüp gereken çalışmaları daha yoğun bir şekilde yaparak, gerekirse içmelerde alt yapı çalışmaları başlatıp yeni ve çok daha farklı çehresiyle halkımızın tüketimine sunacaktık. Ama olmadı... Hem rapora çok üzüldük hem de 43 yıldır araştırmadan, bilip bilmeden, kulaktan dolma bilgilerle sağlık açısından önemine inanıp suyu içen kendimize... Ne halk olarak ne içtiğimizi sorduk yetkililere, ne de yetkililer ‘acaba vatandaş ne içiyor?' diye yıllarca analizini yaptırmadı içmeler suyunun. Kısacası ilimiz için büyük bir kayıp olan içmeler suyu analiz raporu, yetkililerimiz tekrardan analizini yapıp gereken altyapı çalışmalarını başlatmadığı sürece halkımızın içmemesine yöneliktir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın