KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

İçmeler TOKİ'ye ikinci okul

Engin; Tahsis edilen arsanın fizibilite çalışmalarının tamamlanmasından sonra yatırım programına alınarak İçmeler Toki Mahallemize inşallah ikinci bir 16 derslikli okul daha yapacağız.

İçmeler TOKİ`ye ikinci okul
24 MART 2018 CUMARTESİ 00:57
5
2167
0
AA aa

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, nüfusu giderek artan İçmeler Mahallesi'nde ikinci bir okul inşa edileceğini açıkladı.

Bingöl Merkez İçmeler Mahallesi sınırları içerisinde 1. ve 2. Etap konut alanına 16 derslikli ilköğretim okulu yapıldığını ve 2012 yılında hizmete açıldığını hatırlatan Engin; “Ancak; mahalle nüfusunun hızla artması nedeniyle mevcut 16 derslikli okulun ihtiyacı karşılamada yetersiz olduğu, bu nedenle bu mahallemize ikinci okulun yapılması için Bingöl Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğünden okul yapımı için arsa tahsisi talebinde bulunduk.  Okul yapımı için Milli Emlak tarafından Müdürlüğümüze tahsis edilen arsanın Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında olduğundan, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Kamu Yararı Kararı alınması gerekiyordu ve bu kararın alınmasında başta Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekilimiz Cevdet Yılmaz'a, Milletvekilimiz Enver Fehmioğlun'a, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun'a ve İlimizin eğitimi konusunda her daim desteklerini bizden  esirgemeyen İlimiz Valisi Ali Mantı'ya şahsım ve kurumum adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bingöl'de okul ve derslik ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen Engin, okul yapımı için tahsis edilen arsanın fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatırım programına alınarak İçmeler Toki Mahallesi'ne ikinci bir 16 derslikli okul daha yapacaklarının altını çizdi.

İl genelinde başlatmış oldukları eğitim seferberliği kapsamında okulların bir kısmının bittiğini, bir kısmının ise inşaatlarının halen devam ettiğini dile getiren Engin; “Bunların da kısa süre içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız il genelinde topyekûn başarı sağlamak ve eğitimde başarı çıtasını yükseltmektir. Bingöl İlimizde eğitimde fiziki problemlerin bitirilmesi ile birlikte eğitimde bir rahatlama yaşanacaktır” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.01.2026
17:20
Yükümlülerden Cami Avlusunda Kar Temizliği
Yükümlülerden Cami Avlusunda Kar Temizliği
Yoğun kar yağışının ardından Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından kamu yararına çalışma kapsamında görevlendirilen yükümlüler, Hacılar Camii çevresinde kar temizliği yaptı.
20.01.2026
16:58
Bingöl`de Çığ Düştü! Araçtakiler saniyelerle kurtuldu
Bingöl'de Çığ Düştü! Araçtakiler saniyelerle kurtuldu
Bingöl'ün Yedisu ile Karlıova ilçeleri arasındaki kara yoluna çığ düştü. O sırada yoldan geçen araçtaki vatandaşlar büyük bir tehlikeyi kıl payı atlatırken, bölgeye sevk edilen ekipler yolu kısa sürede ulaşıma açtı.
20.01.2026
13:58
Karlıova`da tipi ve fırtına hayatı felç etti, esnaf kepenk kapattı
Karlıova'da tipi ve fırtına hayatı felç etti, esnaf kepenk kapattı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar ve dondurucu soğuklara birde tipi ve fırtına eklenince hayat durma noktasına geldi. Olumsuz hava şartları nedeniyle esnaf kepenk kapatırken, vatandaşlar evlerinden çıkmadı.
20.01.2026
13:42
Diyaliz hastasına UMKE yetişti
Diyaliz hastasına UMKE yetişti
Bingöl'de diyaliz hastası UMKE tarafından paletli araçla alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Hastaneye kaldırılan hasta tedavi altına alındı.
20.01.2026
13:29
Bingöl`de açılan yollar tipi nedeniyle yeniden kapanıyor
Bingöl'de açılan yollar tipi nedeniyle yeniden kapanıyor
Bingöl'de kardan dolayı kapanan köy yollarında çalışmalar aralıksız sürerken etkili olan tipinin açılan bazı yolları tekrar kapattığı bildirildi.
20.01.2026
13:08
Vali Çelik`ten Anlamlı Çağrı:
Vali Çelik'ten Anlamlı Çağrı: 'Çiçek Yerine Bağış Yapın'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, tebrik ziyaretlerinde çiçek veya hediye gönderilmemesini isteyerek, vatandaşların bu nezaketini kamu yararına hizmet eden kurumlara bağışa dönüştürmelerini rica etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın