KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Içmesuyu ihalesini alken inşaat kazandı

22 Aralık 2011 tarihinde Bingöl Belediyesi tarafından ihale edilen şehrin İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı projesi yapım işi Bingöl Belediyesi tarafından 10 firmanın katılımı ile ihale edildi. Bingöl merkez İçmesuyu Şebekesi ihalesini yüzde 48 tenzilatla Alken İnşaat kazandı.

Içmesuyu ihalesini alken inşaat kazandı
17 OCAK 2012 SALI 19:04
0
3248
3
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın girişimleri sonucu Bingöl'ün en temel altyapı sorunları birbir çözüme kavuşuyor. 22 Aralık 2011 tarihinde Bingöl Belediyesi tarafından 10 firmanın katılı ile ihale edilen Bingöl merkez İçmesuyu Şebekesi ihalesini yüzde 48 tenzilatla Alken İnşaat kazandı. Kesinleşen ihale kararı 17 Ocak 2012 Salı günü ihaleye katılan tüm iştirakçi firmalara gönderildi.

İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı projesi yapım işinde 10 firma ihaleye katıldı. Yaklaşık maliyetin 34.145.731 TL olduğu ihalede, yüzde 48 tenzilatla Alken İnşaat kazandı.

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, “Şehrin İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı projesi Bingöl'ün gelecek 40-50 yılına hitap edecek tarzda ve Bingöl'ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildi. Şehrin İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı projesi yapım işi sözleşme imzasından sonra 600 takvim gününde teslim edilecek. Bingöl halkının en çok özlemi olarak dile getirilen konularından biri olan şehrin İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattı ile ilgili ihalesinde, komisyon tarafından dosyalar incelendi ve gerekli çalışmalar yapıldı. Yaklaşık maliyetin 34.145.731 TL olduğu İçmesuyu şebekesi ihalesinde, yüzde 48 tenzilatla Alken İnşaat kazandı. Kesinleşen ihale kararı 17 Ocak 2012 Salı günü itibariyle ihaleye katılan bütün firmalara tebliğ edildi. Bingöl'ün büyük bir problemi de böylelikle sorun olmaktan çıkacak” denildi.

Açıklamada, “Limansan-Balkent-Yılmaz Gürcüm Ortak Girişimi ihalede 16.944.000 TL (Yüzde 50) teklif vermişti. Firmanın teklifi, yapım işlerine ait aşırı düşük sınır değerinin altında kalmış olduğundan ilgili ortak girişim firmasından aşırı düşük teklif sorgulaması idarece istenmiş olup, ilgili firmaya 13 Ocak 2012 tarihine kadar süre verilmişti. İlgili ortak girişim firması söz konusu tarihe kadar aşırı düşük teklif sorgulaması vermediğinden dolayı ihale komisyonu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Bingöl merkez İçmesuyu yapım işi sınır değer üzerinde olan Alken İnşaata 17.784.305 TL fiyat üzerinden ihale edildi. Kesinleşen ihale kararı 17 Ocak 2012 tarihinde tüm iştirak eden firmalara gönderilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
zamane (@Misafir_7784)
20 Ocak 2012 Cuma 13:20
Tebrikler Alken İnş., yolunuz açık olsun.
İstanbul (@Misafir_7783)
20 Ocak 2012 Cuma 13:12
Bingöl'e hayılı olsun.Alken İnşaat altyapı konusunda çok donanımlı bir firmadır.Türkiyenin birçok yerinde altyapı işlerini başarıyla tamamlamıştır.
Derviş KAYA (@Misafir_7775)
20 Ocak 2012 Cuma 09:18
hayırlı olsun... melmekete...
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın