KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Aralık 2025 Çarşamba
°C

İdlib için acil yardım çağrısı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH)tarafından Suriye'nin İdlib ilinin güney kırsalından bombardıman nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden siviller için acil yardım çağrısında bulundu.

İdlib için acil yardım çağrısı
06 OCAK 2020 PAZARTESİ 17:31
4
2154
0
AA aa

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili yaptığı açıklamada, İdlib'de yaşayan insanlar için İHH tarafından acil yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, hayırseverleri kampanyaya destek vermeye davet etti.

ÇOCUKLAR VE ANNELER SOĞUKTAN ÖLME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Kış mevsiminin soğukluğu ve ailelerin imkânsızlığı nedeniyle sular altında kalan kampların çok zor durumda olduğunu söyleyen Gili, su baskını nedeniyle mağdur olan aileler için yardım çağrısında bulunarak, “Milyonlarca Suriyelinin yaşadığı İdlib günlerdir bombalanıyor. İnsanlar şehri terk etmeye başladı fakat sığınacak bir yerleri yok. Türkiye sınırına doğru kabileler halinde göç ediyorlar. Göç zaten yeterince zorken yolda onları bekleyen başka bir şey daha var; kış. Kış şartlarına dayanmak çok zor. Çocuklar ve anneler hastalık ve soğuktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya. İdlib için acil yardıma ihtiyaç var. Ailelerin soba, yakacak, gıda ve hijyen paketlerine ihtiyacı var. Eğer bu yağışlar devam ederse kampların birkaç gün sonra sel baskınına maruz kalma tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle sel felaketinin meydana gelmesi durumunda ailelerin mağdur olmaması acil olarak bölgeye yardımların ulaştırılması gerekiyor. Destek olun bombalardan kaçarken kışa yakalanan Suriyelilere yardım ulaştıralım” ifadelerini kullandı.

BOMBALARDAN KAÇARKEN KIŞA YAKALANDILAR

Kadim şehirlerin bir bir yok edildiğini belirten Gili, “2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. Reform talepleriyle başlayıp uluslararası güçlerin müdahalesi sonrasında küresel hesaplaşma arenasına dönüşen Suriye'de insani bedel giderek büyüyor. Suriye'deki savaş, vahim bir insani krize sebep oldu. Kimyasal silahlar ve bombalar hiç çekinmeden kullanıldı. Kadim şehirler yerle bir edildi; 500 binden fazla insan hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla insan başka ülkelere sığındı. Halen 13.5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 2.8 milyon kişi savaştan dolayı engelli olarak yaşıyor. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye harabeden farksız. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. Şimdi İdlib'de yaşayan 3 milyon kişi yeni bir krizle karşı karşıya. Günlük gıda ihtiyacını bile karşılamakta güçlük çeken çoğu mülteci aile başta hijyen, gıda, un ve çadır olmak üzere temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyuyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

GIDA SIKINTISI VAR

Suriyelilerin savaş haricinde açlık ve barınma sorunu ile karşı karşıya kaldığını anımsatan Gili, “Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart. Suriye'de ciddi bir gıda sıkıntısı yaşanıyor. Bingöllülerden güçlü bir destek talebimiz var” diye konuştu.

ACİL OLARAK İHTİYAÇ DUYULAN MALZEMELER

İdlib'de bombaların altından kaçan sivillerin, her şeye rağmen ayakta kalabilmek için vicdan sahiplerinin desteklerini beklediğini ifade eden Gili, “Bu ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için bölgeye acil olarak insani yardım malzemelerinin ulaştırılması gerekiyor. Acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekildedir; Halı, Hasır, Soba, Yakacak (kömür, pirina, mazot), Mutfak seti, Un,  Temiz içme suyu, Konserve çeşitleri, Gıda kolisi, Bebek kolisi, Hijyen paketi, Yaralı ihtiyaç çantası, Battaniye, Sünger yatak, Kışlık mont, bot, çizme (bay-bayan, çocuk)”şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.12.2025
20:56
Bingöl`de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Bingöl'de ürküten tablo! Uyuşturucu rakamları dikkat çekti
Sentetik haplar, esrar ve kokain… Güvenlik güçlerinin 7 günlük bilançosu, uyuşturucunun ulaştığı tehlikeli boyutu gözler önüne serdi.
23.12.2025
20:33
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
Asgari ücret açıklandı! İşsizlik, kıdem tazminatı, 65 yaş, dul ve yetim aylığı zamlandı
2026 asgari ücret zammı, işveren ve hükümet temsilcilerinin katılımıyla yapılan komisyon toplantısının ardından belli oldu. Asgari ücret 2026 zammı ile SED belli oldu! İşsizlik, 65 yaş, engelli, dul ve yetim aylığı için son hesap...
23.12.2025
19:41
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 şüpheli yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla il genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.
23.12.2025
19:29
Yüzyılın Konut Projesi`nde kuralar çekiliyor
Yüzyılın Konut Projesi'nde kuralar çekiliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde yürütülen Yüzyılın Konut Projesi'nde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü gerçekleşecek kura çekimi için geri sayım başladı. Anadolu illerinde fiyatlar ve taksit miktarları ne kadar olacak? İşte detaylar…
23.12.2025
19:03
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
2026 yılı asgari ücreti belli oldu
alışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yüzde 27 zam yapılarak net 28 bin 75 TL olarak belirlendiğini duyurdu.
23.12.2025
05:21
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Teknopark, akıllı seralar, sanal borsa laboratuvarı ve üretim odaklı yeni fakültelerle Bingöl Üniversitesi, klasik kampüs anlayışını geride bırakıyor. 2026 yılının üniversite genelinde 'Üretim Yılı' olarak ilan edildiğini duyuran Rektör Çelik: 'Üniversitemizi tüketen değil, üreten bir yapıya dönüştürüyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın