KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Kasım 2025 Cumartesi
°C

İdlib için acil yardım çağrısı

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH)tarafından Suriye'nin İdlib ilinin güney kırsalından bombardıman nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden siviller için acil yardım çağrısında bulundu.

İdlib için acil yardım çağrısı
06 OCAK 2020 PAZARTESİ 17:31
4
2113
0
AA aa

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili yaptığı açıklamada, İdlib'de yaşayan insanlar için İHH tarafından acil yardım kampanyası başlatıldığını belirterek, hayırseverleri kampanyaya destek vermeye davet etti.

ÇOCUKLAR VE ANNELER SOĞUKTAN ÖLME TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Kış mevsiminin soğukluğu ve ailelerin imkânsızlığı nedeniyle sular altında kalan kampların çok zor durumda olduğunu söyleyen Gili, su baskını nedeniyle mağdur olan aileler için yardım çağrısında bulunarak, “Milyonlarca Suriyelinin yaşadığı İdlib günlerdir bombalanıyor. İnsanlar şehri terk etmeye başladı fakat sığınacak bir yerleri yok. Türkiye sınırına doğru kabileler halinde göç ediyorlar. Göç zaten yeterince zorken yolda onları bekleyen başka bir şey daha var; kış. Kış şartlarına dayanmak çok zor. Çocuklar ve anneler hastalık ve soğuktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya. İdlib için acil yardıma ihtiyaç var. Ailelerin soba, yakacak, gıda ve hijyen paketlerine ihtiyacı var. Eğer bu yağışlar devam ederse kampların birkaç gün sonra sel baskınına maruz kalma tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle sel felaketinin meydana gelmesi durumunda ailelerin mağdur olmaması acil olarak bölgeye yardımların ulaştırılması gerekiyor. Destek olun bombalardan kaçarken kışa yakalanan Suriyelilere yardım ulaştıralım” ifadelerini kullandı.

BOMBALARDAN KAÇARKEN KIŞA YAKALANDILAR

Kadim şehirlerin bir bir yok edildiğini belirten Gili, “2011 yılında rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönmüş durumda. Reform talepleriyle başlayıp uluslararası güçlerin müdahalesi sonrasında küresel hesaplaşma arenasına dönüşen Suriye'de insani bedel giderek büyüyor. Suriye'deki savaş, vahim bir insani krize sebep oldu. Kimyasal silahlar ve bombalar hiç çekinmeden kullanıldı. Kadim şehirler yerle bir edildi; 500 binden fazla insan hayatını kaybetti. 5 milyondan fazla insan başka ülkelere sığındı. Halen 13.5 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. 2.8 milyon kişi savaştan dolayı engelli olarak yaşıyor. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye harabeden farksız. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği topraklar büyük bir yıkım yaşıyor. Şimdi İdlib'de yaşayan 3 milyon kişi yeni bir krizle karşı karşıya. Günlük gıda ihtiyacını bile karşılamakta güçlük çeken çoğu mülteci aile başta hijyen, gıda, un ve çadır olmak üzere temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyuyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz” dedi.

GIDA SIKINTISI VAR

Suriyelilerin savaş haricinde açlık ve barınma sorunu ile karşı karşıya kaldığını anımsatan Gili, “Suriye'de, başta çocuklar olmak üzere kadın, yaşlı ve hastaların hayata tutunabilmeleri için temel gıdaların acil ulaştırılması şart. Suriye'de ciddi bir gıda sıkıntısı yaşanıyor. Bingöllülerden güçlü bir destek talebimiz var” diye konuştu.

ACİL OLARAK İHTİYAÇ DUYULAN MALZEMELER

İdlib'de bombaların altından kaçan sivillerin, her şeye rağmen ayakta kalabilmek için vicdan sahiplerinin desteklerini beklediğini ifade eden Gili, “Bu ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için bölgeye acil olarak insani yardım malzemelerinin ulaştırılması gerekiyor. Acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler şu şekildedir; Halı, Hasır, Soba, Yakacak (kömür, pirina, mazot), Mutfak seti, Un,  Temiz içme suyu, Konserve çeşitleri, Gıda kolisi, Bebek kolisi, Hijyen paketi, Yaralı ihtiyaç çantası, Battaniye, Sünger yatak, Kışlık mont, bot, çizme (bay-bayan, çocuk)”şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.10.2025
20:21
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
12Bingölspor kritik maça hazırlanıyor!
Yeşil beyazlı ekip, grupta 15 puanla 3. sırada yer alan rakibini mağlup ederek hem hanesine 3 puanı yazdırmak hem de liderliğini korumak istiyor.
31.10.2025
20:18
Bingöl`de gençlik buluşması!
Bingöl'de gençlik buluşması!
Bingöl Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Bingöl Üniversitesi öğrencilerini ağırladı. Buluşmada, gençlik çalışmaları, yerel yönetime katılım ve şehir–gençlik iş birliklerinin güçlendirilmesi konularında fikir alışverişleri gerçekleştirildi.
31.10.2025
17:14
MHP Bingöl İl Başkanından İl Sağlık Müdürü Tatlı`ya sert uyarı!
MHP Bingöl İl Başkanından İl Sağlık Müdürü Tatlı'ya sert uyarı!
MHP Bingöl İl Başkanı Osman Zeki Baran, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Samet Tatlı'ya sert çıktı: 'Devletin itibarı, hiç kimsenin siyasi şovuna malzeme edilemez.'
31.10.2025
16:14
Yine aynı güzergâh! Bu kez 11 yaşındaki Berra hayattan koparıldı
Yine aynı güzergâh! Bu kez 11 yaşındaki Berra hayattan koparıldı
Bingöl'de yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada aracın çarpması sonucu ağır yaralanan 11 yaşındaki Berra Kızılboğa, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölüm haberi sonrası okul arkadaşları ve aileler tedbirsizliğe isyan için yolu trafiğe kapattı!
31.10.2025
15:48
Prof. Dr. Aksoy;
Prof. Dr. Aksoy; 'Bingöl'de risk devam ediyor'
Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Aksoy; 'Doğu Anadolu Fay zonunun Palu-Bingöl arasında kalan bölümü ve Kuzey Anadolu Fay zonunun Yedisu segmenti diye isimlendirilen Erzincan-Yedisu arasındaki bölümü risk olarak devam ediyor. Onun dışındaki fayları, normal olarak karşılamak lazım' dedi.
31.10.2025
15:47
Kripto dolandırıcılıkta 38 gözaltı!
Kripto dolandırıcılıkta 38 gözaltı!
Bingöl dahil 19 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, sahte kripto yatırım sitesi kurarak 200'den fazla kişiyi 100 milyon lira dolandıran çete lideri ve 38 örgüt üyesi gözaltına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın