KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ocak 2026 Pazar
°C

Ihale operasyonu

59 kişinin gözaltına alındığı ihale operasyonunun Melih Gökçek'in ihbarıyla başlatıldığı ortaya çıktı

Ihale operasyonu
22 ARALIK 2006 CUMA 09:34
0
1250
0
AA aa
Sağlık ve Bayındırlık bakanlıkları ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bazı ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle geniş çaplı operasyon başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatıyla yapılan ihbarı değerlendiren polis, 2 bürokratın da aralarında bulunduğu çoğu müteahhit 59 kişiyi gözaltına aldı.
ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatıyla, ihalelerde yolsuzluk yapıldığına ilişkin ihbar, 11 ili ve 35 ihaleyi kapsayan büyük bir ihale yolsuzluğuna dönüştü. Polis, Belediye Başkanlığı, Sağlık ve Bayındırlık Bakanlıkları görevlileri ile çok sayıda müteahhit ve işadamının da aralarında bulunduğu 59 kişiyi gözaltına aldı.

16 ay önce Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yenimahalle'de yapacağı 5 milyon YTL'lik "Rehabilitasyon Merkezi" ihalesi sırasında bir müteahhit şikayette bulundu. Müteahit, 'D. İnşaat'tan Şükrü adlı bir şahsın da aralarında bulunduğu çete'nin kendisini ihaleye girmemesi için tehdit ettiğini, bu nedenle ihaleye giremediğini öne sürdü. Müteahhit, belediyeden ihalenin iptalini istedi. İhaleyi iptal isteğini kabul etmeyen Belediye, şikayeti Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi.

35 İHALE

Savcılığın talimatı üzerine Ankara Emniyeti Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Kolon Operasyonu' adını verdikleri operasyonu başlattı. Polis, mahkeme izniyle yüzlerce kişinin telefonunu dinlemeye aldı. Bu teknik takip sırasında belediyede görevli bazı personelin müteahhitlerle işbirliği yaparak kamuyu zarara uğrattığı tespit edildi. Aynı müteahhitlerin, Sağlık ve Bayındırlık Bakanlığı ihalelerine katılarak usulsüz hakedişler aldığı, bu kişilerin Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli şube müdürü M.N.Y. ve raportör M.A.E. ile de bağlantılı oldukları tespit edildi. Çetenin başındaki kişinin ise A.K. isimli bir şahıs olduğu öğrenildi. Çetenin toplam 150 milyon YTL bedelindeki 35 ihale için 50'ye yakın şirketle bağlantılı faaliyet gösterdikleri ortaya çıkarıldı. Çetenin karıştığı ihaleler içinde Ankara Onkoloji Hastanesi ile ilgili bir ihale de bulunuyor.

11 İLDE OPERASYON

Emniyet birimleri, iki bakanlık ve bazı belediyelerdeki yolsuzluk araştırmasını önceki gün tamamladı ve aralarında İstanbul, İzmir, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'nın da bulunduğu toplam 11 ilde aynı anda operasyon başlattı. 'Kolon Operasyonu' sırasında ikisi belediye görevlisi, üçü Sağlık Bakanlığı'nda bürokrat olmak üzere toplam 53 kişi gözaltına alındı. Yakalananların çoğunun müteahhit ve inşaat malzemesi satan işyeri sahibi olduğu belirtilirken, olaya politikacı ya da üst düzey bürokrat adının karışmadığı vurgulandı.

Yetkililer, gözaltına alınanlarla birlikte çok sayıda doküman ve bilgisayara el konduğunu, gözaltı sayısının 70'e çıkabileceğini kaydetti. Bu arada, gözaltına alınan kişilerden 25'i Ankara Adalet Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'da sağlık kontrolünden geçirildi.


HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
11.01.2026
00:05
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Gençlik Süper Kupa Heyecanını Birlikte Yaşadı
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, salona yoğun ilgi gösteren gençlere ve etkinliği onurlandıran tüm katılımcılara teşekkür etti.
11.01.2026
00:02
Bingöl İtfaiyesi 2025`te 500`e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl İtfaiyesi 2025'te 500'e Yakın Olaya Müdahale Etti
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 2025 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Kent genelinde yıl boyunca 405 yangın, 46 trafik kazası ve 15 intihar vakasına müdahale eden ekipler; 40 vatandaşı ve 128 hayvanı kurtardı, 4 bin 300 kişiye de eğitim verdi.
10.01.2026
13:22
Bingöl`de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de 161 köy yolu ulaşıma kapandı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 161 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması aralıksız sürüyor.
10.01.2026
11:35
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Bingöl Firmasına Ait Yolcu Otobüsü Kaza Yaptı: 9 Yaralı
Yetkililer, bölgede buzlanmanın etkili olduğunu belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın