KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Ihd, 7. mektubu gönderdi

Daha önce cezaevlerinde yatan 6 mahkuma mektup gönderen İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi, yedinci mektubu da (13 Ağustos 2008 Çarşamba Günü Saat:12.00'de) Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevinde yatan A. Samet Çelik'e yolladı.

Ihd, 7. mektubu gönderdi
14 AĞUSTOS 2008 PERŞEMBE 10:13
0
970
0
AA aa
Gönderilen mektubun amacını ve mektubun içeriğini anlatan İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi adına bir açıklama yapan Başkan Nihat Aksoy, “Bildiğiniz gibi Türkiye'de cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların hak ve özgürlüklerinin engellenmesi, beraberinde birçok sıkıntıyı gündeme getirmektedir. Bunlardan birisi de ciddi sağlık sorunları olan tutuklu ve hükümlülerin, haklarına saygı gösterilmeyerek, tedavilerinin engellenerek ya da geciktirilerek, sağlık sorunlarının daha da derinleşmesine neden olunmasıdır” diye konuştu.
Başkan Aksoy, “İHD Genel Merkezi, her ay ileri boyutta sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen bir veya bir kaç tutuklu ve hükümlüye mektup yazılmasına ve bu mektubun aynı gün aynı saate tüm şubelerimizle birlikte postanelerden tutuklu ve hükümlüye yollanmasına karar vermiştir. Bilindiği üzere altıncı mektubumuzu gönderdiğimiz, eşi ile birlikte Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü olan karaciğer kanseri hastası 77 yaşındaki Ali Çekin, mektubu bile eline geçmeden 30 Temmuz 2008'de yaşamını yitirmişti. İleri boyutta sağlık sorunu yaşadığı tespit edilen tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılmaları için yasal mevzuat mevcutken, bu tutuklu ve hükümlülerin kendi kaderlerine terk edilmeleri, insan hak ve özgürlükleri ile asla bağdaşmamaktadır” şeklinde konuştu.
Dün A.Samet ÇELİK'e gönderilen mektuptan bir bölüm: Sevgili A. Samet Çelik: İnsan Hakları Derneği'nin cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlülerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla başlattığı etkinliğimizin 7. Ayı'ndayız. Cezaevlerine dönük başlattığımız bu ‘Dayanışma Mektupları' çalışmamızda sizin mektubunuzu kamuoyu ile paylaşmayı ve durumunuzun aciliyetini yetkili makamlara duyurmayı insanlık görevi olarak görüyoruz. Biz insan hakları savunucuları, cezaevlerinde yaşam savaşı verenlerin durumunu görünür, seslerini duyulur kılmaya çalışıyoruz. Kimsenin şüphesi olmasın ki, sesimiz ve sözümüzü usanmadan, yılmadan söylemeye devam edeceğiz.  Hastaneye yatırılmanızda ciddi sorunlar çıkarılıyor. “Güvenlik gerekçesi ve asker yetersizliği” neden olarak gösterilerek; 1 ay Hematoloji Kliniği'nde yatmanız gerekirken 15 gün Mahkum Koğuşu'nda tutulup Cezaevi'ne geri gönderiliyorsunuz. 2 ay önce doktorlar ilik nakli yapılması gerektiğini söylüyorlar. Bu da Devlet Hastanesi'nde yapılamadığından, üniversite hastanesine sevkiniz gerekiyor.

Sevgili A. Samet ÇELİK: ‘Yaşam Hakkı'nın en kutsal hak olduğu ve tereddütsüz korunması gerektiği temel anlayışından hareketle, sizin adınıza başta Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL ve Adalet Bakanı Sayın Mehmet Ali Şahin olmak üzere tüm yetkililer ile kamuoyu vicdanına bir kez daha ve 29 şubemizin tüm yönetici ve üyeleri olarak sesleniyoruz.
Tedavisinin uygun koşullarda gerçekleştirilebilmesi için A. Samet Çelik derhal serbest bırakılmalıdır!

 


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
21:09
Avrupa Bankasın`dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Avrupa Bankasın'dan Euro, Dolar ve Sterlin tahmini
Danimarka'da bankacılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından Danske Bank, Türk lirası karşısında başta dolar, Euro ve sterlin olmak üzere bazı döviz kurları için 1,3,6 ve 12 aylık öngörülerini paylaştı. Avrupa Bankası'nın kehanetine göre dolar bir yıl sonra 48 lirayı geçecek, euro ise 59 lira olacak.
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın