KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Ihd açlık grevlerine dikkat çekti

Cezaevlerinde başlatılan açlık grevine dikkat çekten İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi, grevlerde 48. güne girildiğini vurguladı.

Ihd açlık grevlerine dikkat çekti
30 EKİM 2012 SALI 09:20
0
1516
0
AA aa

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, PKK ve PJAK davalarından tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül 2012 günü başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinde tedavi protokolü ve tıbbi yaklaşımla ilgili açıklamada bulundu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada: “Türkiye cezaevlerinde bulunan PKK ve PJAK davalarından tutuklu ve hükümlülerin 12 Eylül 2012 günü başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri 48. gününe girmiştir. İnsan hakları savunucuları hiçbir zaman açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüşmesini istemezler. Bu nedenle açlık grevi eylemine başvuran mahpusların başta sağlık hakkı olmak üzere, yaşam haklarının korunması için tüm yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermesini savunurlar. Bu bakımdan açlık grevcilerinin de kendi sağlıklarını korumak için başta B1 vitamini olmak üzere gerekli tıbbi tedbirleri almaları gerektiğini belirtmek isteriz. Ayrıca adalet Bakanlığının ve Sağlık Bakanlığının Kasım 1991'de 43. Dünya Tıp Kongresi tarafından Malta'da kabul edilen Malta Bildirgesi'ne uygun olarak davranmaları gerektiğini de hatırlatmak isteriz” denildi.

Cezaevlerine ziyaretlerin yapılmasına izin verilmesi yönünde çağrı yapılan açıklamada şu görüş ve ifadeler yer aldı: “48. gününe giren süresiz ve dönüşümsüz açlık grevcisi eylemcisinin sayısının giderek arttığı ve tüm PKK, PJAK davalarından yargılanan tutuklu ve hükümlüleri kapsayacağı bilgileri gelmektedir. Böyle bir şey gerçekleşirse binlerce kişinin sağlık ve yaşam hakkının tehlikeye gireceği de kesindir. 2000 yılında yaşanan açlık grevleri ve müdahale sonucu 30 insanın ölmesi yüzlerce insanın sakat kalmasına neden olan bir durumun ortaya çıkmaması için gerekli girişimlerde bulunmak için Adalet Bakanlığı'nın başta tabip odaları olmak üzere insan hakları savunucularının açlık grevi yapılan cezaevlerini ziyaret etmesine izin vermesi gerekmektedir. Açlık grevlerine giren kişilerde belli bir süreden sonra Wernicke Korsakoff hastalığı görülmektedir. Bu hastalık konusunda kamuoyunun bilgilenmesini istiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
00:23
Mahkeme tebligatı tuzağına dikkat!
Mahkeme tebligatı tuzağına dikkat!
Dolandırıcılar bu kez UETS üzerinden gönderilmiş gibi görünen sahte e-postalarla vatandaşları hedef alıyor. Uzmanlar, 'Mahkemeden tebligat geldi' mesajlarıyla gönderilen bağlantılara kesinlikle tıklanmaması gerektiği konusunda uyarıyor.
10.08.2026
00:21
Şehit aileleri ve gazilere yeni haklar içeren teklif yasalaştı
Şehit aileleri ve gazilere yeni haklar içeren teklif yasalaştı
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanunla, şehit aileleri ve gazilere yönelik aylık ve ek ödemelerde artış yapılacak. Düzenleme, vazife malulleri ile 15 Temmuz ve terör olaylarında yaralanan bazı kişilere yeni haklar getiriyor.
10.08.2026
00:21
Vali Çelik, Karlıova`daki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Vali Çelik, Karlıova'daki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Karlıova'nın Yiğitler köyünde yapımı süren 8 sınıflı ilk ve ortaokul inşaatında incelemelerde bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, eğitim yatırımlarının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
10.08.2026
00:20
Sigaraya bir zam daha: 130 liraya çıktı
Sigaraya bir zam daha: 130 liraya çıktı
Imperial Tobacco grubundaki sigaralara yeni zam geldi. Güncellenen fiyat listesine göre bazı ürünlerin satış fiyatı 130 liraya yükselirken, zamlı tarifeler 10 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
10.08.2026
00:18
MHP Adaklı`da Antlı İle ‘Devam` Dedi
MHP Adaklı'da Antlı İle 'Devam' Dedi
MHP Adaklı İlçe Başkanlığı'nın 15. Olağan İlçe Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede Mehmet Resul Antlı yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilirken, birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.
10.08.2026
00:16
Bingöl Üniversitesi tercih döneminde sahaya indi
Bingöl Üniversitesi tercih döneminde sahaya indi
Kalium ve Miliamall AVM'lerinde kurulan tanıtım stantlarında aday öğrencilere bölüm, kampüs yaşamı ve kariyer olanakları hakkında doğrudan bilgi veriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın