KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Ihd başkanı aksoy'a 'andımız” incelemesi

İlköğretimde çocuklara 'Andımız”ı okutmadığı gerekçesiyle İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy hakkında inceleme başlatıldı.

Ihd başkanı aksoy`a `andımız” incelemesi
29 TEMMUZ 2011 CUMA 08:55
0
1730
1
AA aa

İnsan Hakları Derneği Bingöl Şube (İHD) başkanı Nihat Aksoy Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak görev yaptığı Bingöl 100.Yıl ilköğretim Okulu'nda, "andımız"ı okutmadığı ve "bu andın sizlere okutulması da bir insan hakkı ihlalidir. Bunun için evrensel değere sahip bu günün saygınlığı için, sizlere bu andın okutulması taraftarı değilim." dediği gerekçesiyle hakkında inceleme başlatıldı.

"ANDIN OKUTULMASI DA BİR İNSAN HAKKI İHLALİDİR"
Aynı zamanda okulun Çocuk Hakları Kulübü rehber öğretmeni de olan Aksoy, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde, sabah törenini öğrencilerin yazı ve şiirleri okumasıyla başlattı. Öğrencilere İnsan Haklarıyla ilgili bilgiler veren Aksoy, öğrenci andının insan haklarına aykırı olduğunu söyledi ve andı okutma taraftarı olmadığını söyledi.
İnsan Hakları günü nedeniyle öğrencilere hitap eden Aksoy, "Çocuklar anlatıldığı gibi bugün bütün dünyada kabul güren evrensel bir gün olan Dünya İnsan Hakları Günü. Bu gün ve hafta bütün dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor. Maalesef ülkemizde ve dünyanın farklı yerlerinde insan hakları ihlalleri devam ediyor. Her sabah sizlere okutulan öğrenci andı da Evrensel insan hakları değerlerine uymamaktadır. Dolayısıyla, bu andın sizlere okutulması da bir insan hakkı ihlalidir. Bunun için evrensel değere sahip bu günün saygınlığı için, sizlere bu andın okutulması taraftarı değilim."dedi.
AKSOY HAKKINDA TUTANAK
Okul öğretmen ve idarecilerinden de herhangi bir talep gelmeyince öğrenci andı okutulmadan öğrenciler okula alındı. Okul idaresi aynı gün Aksoy hakkında tutanak tutarak Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdi.
MÜFETTİŞLER ÖN İNCELEMEDE
28 Aralık 2010 tarihinde ön incelemeye gelen Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişi ise öğrencilerin, öğretmenlerin ve Aksoy'un ifadesine başvurdu. İHD Bingöl şube başkanı Aksoy, ifadesine başvuran müfettişe tören alanında söylediği sözleri tekrarladığını kaydederek, "tören alanında söylediğim yukarıdaki sözlerimi müfettişe de tekrarladım. Sorumluluğu üstlendim. Müfettişe aynı zamanda bir insan hakları savunucusu da olduğumu söyledim. Son zamanlarda, kaldırılması gerektiği çeşitli STK, akademisyen, yazar ve hatta Milli Eğitim Şurası'nda da gündeme gelen öğrenci andının hala okutuluyor olmasının, insan haklarına ve pedagojiye aykırı olduğunu ifade ettim."dedi.
BAKANLIK İSTERSE KALDIRABİLİR
Bakanlığın istemesi durumunda yönetmeliği kaldırılabileceğini kaydeden Aksoy, Kürt olan çocuklarımızın varlıklarının Türk varlığına armağan edilmesini utanç verici olarak nitelendirdi.
Aksoy, "öğrenci andı anayasanın değil, kanunun değil, tüzüğün değil, yönetmeliğin bir maddesidir. Yönetmelik değiştirmek, çıkarmak ve kaldırmak bakanlığın inisiyatifinde olan bir şeydir. "Varlığım Türk varlığına armağan olsun" ile devam edip "Ne mutlu Türküm diyene" ile biten bu andın kaldırılmaması bir utançtır. Ben de iki öğrenci babasıyım. Anne ve babası Kürt olan kızlarımın varlığının Türk varlığına armağan ettirilmesini utanç olarak görüyorum."şeklinde konuştu.
Hakkında devam eden incelemenin kendisini yıldırmayacağını kaydeden Aksoy, mücadeleye devam edeceğini söyledi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Nihat Aksoy (@Misafir_5992)
29 Temmuz 2011 Cuma 11:38
Efendim inceleme ve soruşturma ta aralık ayında başaltılmıştı ve 20 temmuzda 1/30 oranında aylıktan kesim cezasıyla sonuçlandı.Yani milli eğitimin vermiş olduğu bir ceza var ortada
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın