KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Nisan 2026 Cuma
°C

Ihd, mitingler sıkıntı doğuruyor

Yanılmaz: "Son protestolar, batı illerinde yaşayan Kürt vatandaşlara karşı linç olaylarına dönüşmüştür"

Ihd, mitingler sıkıntı doğuruyor
03 KASIM 2007 CUMARTESİ 09:48
0
1433
0
AA aa
İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz, son zamanlarda Türkiye'de meydana gelen üzücü şiddet olayları ve bu olayların sebebiyet verdiği protestoların toplumda ciddi bir gerginlik meydana getirdiğini belirterek, bununda batı illerinde yaşayan Kürt vatandaşlara karşı yer yer linç olaylarına dönüştüğünü söyledi.
Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi üzerinde bulunan dernek binasında son günlerde ülkede yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Yanılmaz, "Son zamanlarda ülkemizde ve bölgede meydana gelen üzücü şiddet olayları ve bu olayların sebebiyet verdiği protestoların, toplumda ciddi bir gerginlik meydana getirmiştir. Özellikle batı illerinde Kürt vatandaşlara karşı meydana gelen yönelimler yer yer linç olaylarına dönüşmüştür.  Bölgenin arabaları durdurularak bayrak öptürmekten İstiklal Marşı okutmaya kadar birçok uygulama, dayatma ve zorlama yoluyla gerçekleştirilmektedir. Arabalar taşlanmıştır" ifadelerini kullandı.
 İHD olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını vurgulayan Yanılmaz: "Toplumda oluşan bu gerginliğin ve linç olaylarının ülkemize zarar vereceğini yüksek sesle ifade etmek istiyoruz" dedi. "İç barışımıza hizmet etmeyecek, belki de acılarımızı daha da büyütecek ve Kürt sorununu daha zor bir sürece götürecek sınır ötesi operasyondan vazgeçilmelidir" ifadelerini kullanan Yanılmaz, meydana gelen çatışmalarda yaşanan kayıpların oluşturduğu hassasiyetlerin yanlış yönlendirmeler sonucu, ülkemizde yüzyıllardır kardeşçe bir arada yaşayan Türk ve Kürt halklarının karşı karşıya getirilmesinden endişe duyduklarını sözlerine ekledi.
Yanılmaz; " Bazı çevrelerce Olağanüstü Hal ilanının talep edildiği bu zor ve hassas dönemde barışın sesi olmak gerekir. Bu çerçevede halen esir olan askerler serbest bırakılmalıdırlar. Bazı hassasiyetlerin dile getirilmesinde başka mağduriyetlerin, kutuplaşmaların, linç olaylarının meydana gelmemesi ve hukuk dışına çıkılmasına izin verilmemesi için sorumluluk sahibi herkesin çok daha dikkatli beyanatlarda bulunması gerekmektedir" şeklinde konuştu.


BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
22:02
Bingöl UMKE`ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE'ye Dünya Sağlık Örgütü Bayrağı!
Bingöl UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, uluslararası verifikasyon sürecini tamamladı. Düzenlenen törende Dünya Sağlık Örgütü bayrağı teslim edilirken, merkezin üç farklı EMT yapısıyla dünyada bir ilke imza attığı vurgulandı.
23.04.2026
21:52
Vali Çelik makamını Muhammed Selim`e devretti
Vali Çelik makamını Muhammed Selim'e devretti
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında koltuğunu Muhammed Selim Kısa'ya devretti.
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın