KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Ihd saldırıyı kınadı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, Demokratik Toplum Partisi (DTP) bürosuna yapılan saldırıyı kınadı.

Ihd saldırıyı kınadı
13 ŞUBAT 2009 CUMA 10:52
0
1021
0
AA aa
Konu ile ilgili açıklama yapan İHD Bingöl Şube Başkanı Nihat Aksoy; “Bilindiği üzere 09 Şubat 2009 tarihinde gece yarısı Demokratik Toplum Partisi'nin Genç Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosuna bilinmeyen kişi veya kişilerce saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucunda seçim bürosunun camları kırılarak büroya zarar verilmiştir. İnsan Hakları Derneği olarak kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın bu tür menfur saldırıları tasvip etmiyor ve bu saldırıyı da nefretle kınıyoruz” dedi.
Siyasi partilerin halkın iradesini yansıtan teşkilatlar olduğunu kaydeden Aksoy şunları söyledi: “Bu bağlamda, siyasi partilere yapılan saldırılar da halkın iradesine, demokrasiye ve hoşgörüye yapılmış sayılır. Siyasi partilere ve mensuplarına görüşleri nedeniyle şiddet uygulanması kabul edilemez bir tutumdur. Yerel seçim sürecinin hızlı yürüdüğü bugünlerde bu tür saldırıların gelişmesi talihsizliktir. Özellikle bu süreçte sağduyulu davranmaya daha da ihtiyaç vardır.
Olayın faillerinin bir an önce ortaya çıkarılması için güvenlik güçlerinin daha hassas çalışmasını, insanların muhtemel provakatif eylemlere gelmemesini temenni ediyor, ilimiz ve insanlarımız için iyi olan her şeyin gerçekleşmesini arzuluyoruz”


Bingolunsesi Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın