KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mart 2026 Cumartesi
°C

Ihd: yöneticilerimiz serbest bırakılsın

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, Siirt'te parti ve sivil toplum örgütlerine yapılan polis operasyonu sırasında gözaltına alınan Siirt Şube Başkanı Zana Aksu, şube yöneticileri Azad Taş ve Mirza Ekin'in serbset bırakılmasını istedi.

Ihd: yöneticilerimiz serbest bırakılsın
01 EKİM 2015 PERŞEMBE 03:14
0
1824
0
AA aa

 Polis operasyonu kapsamında, İHD Siirt Şube binası ile HDP ve DBP Siirt il binalarında ve çeşitli STK'larda polis tarafından aramalar yapılmıştı.

İHD Bingöl Şubesi yaptığı yazılı açıklamada bu operasyonla ilgili olarak Genel Merkezi'n Siirt Cumhuriyet Başsavcılığından ve Siirt Emniyet Müdürlüğünden telefonla bilgi verilmesi talebinin karşılanmadığını belirtildi.

Açıklamada, “Gözaltına alınan şube başkanımız Zana Aksu ve diğer kişilerle ilgili yapılan işlemlerin usulsüz yürütüldüğünü özellikle belirtmek istiyoruz. Polisin evlerde ve bürolarda arama yaparken şüphelilerin yasal haklarını hatırlatmadığını, avukat bulundurma taleplerinin karşılanmadığını ve aramalarda refakatçi eşliğinde arama kuralına uymadıklarını vurgulamak istiyoruz. Bu bilgiler gözaltına alınanların yakınlarının görgü tanıklığına dayanmaktadır. Dolayısıyla usulsüz aramalar sonucu elde edileceği belirtilen bilgi ve bulgulara dayanılarak suçlama yapılamayacağını hatırlatmak istiyoruz. İHD Siirt Şubesinin aranması esnasında sadece mahalle muhtarının büro önünde tutulduğu, arama esnasında aramaya refakat edecek hiçbir yöneticiye haber verilmediği, arama esnasında avukatların hazır bulunmasına imkân tanınmadığını da öğrenmiş bulunuyoruz. Bu aramada şube binamızdaki 3 bilgisayar kasamız, birkaç kitap ve polisin gösterilerde kullandığı başta gaz tabancaları olmak üzere kullandığı silahlardan çıkan boş fişek kapsüllerinin içinde bulunduğu bir torbanın polis tarafından alındığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Şube binamızın bu şekilde aranması hukuk dışılığın bir başka örneğini oluşturmaktadır. Kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı uyarınca gözaltında bulunan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve masumiyet karinesine uygun hareket edilmesini istiyoruz” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın