KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

Ihd'den 8. yıl kutlaması

İnsan Hakları Derneği Bingöl Şubesi 8. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Programda, Kürt sorununa dikkat çekildi ve demokratik çözüm istendi.

Ihd`den 8. yıl kutlaması
13 NİSAN 2009 PAZARTESİ 10:28
0
1221
0
AA aa
İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'nin 8. kuruluş yıldönümü Ahmet Dursun Spor Salonunda düzenlenen bir programla kutlandı.
Programa; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir'in eşi Reyhan Yalçındağ Baydemir, İHD Güneydoğu Bölge Başkanı Ali Akıncı, İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı.
“Kürt sorununa demokratik çözüm getirilmeli”
Düzenlenen kutlama programında konuşan İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy, kutlama programına katılanlara iştiraklerinden ötürü teşekkür etti.
‘Mutluyuz, çünkü İHD Bingöl Şubesi olarak 8 yıldır insan hakları ihlallerine karşı mücadele vermiş olmanın onurunu taşıyor, gururunu yaşıyoruz' diyen Aksoy: “Biliyoruz ki; en zor anlarda bile insan hakları kuruluşlarına maddi ve manevi desteğini esirgemeyen sizler gibi çok onurlu ve fedakâr insanlarımız var. Eğer sizler insan haklarını içselleştirmemiş olsaydınız, burada bulunmazdık. Bir o kadar da üzgünüz. Üzgünüz. Çünkü insan hakları kuruluşlarının çabaları, artan hak ihlallerine yetmeyen bir dünyada, bir ülkede yaşıyoruz. Üzgünüz, çünkü Halep'çe, Darfur, Gazze, Dersim ve Sivas katliamları hala el üstünde tutuluyor. Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı coğrafya kan ve kemik fışkırıyorken, devletin zirvesindeki yetkililerin insanları seçim sonucu ile tehdit eden ırkçı konuşmaları ve tutumları, kardeş halklar arasında kin ve nefret tohumları ekmeye hizmet eden mahiyettedir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, barışa ve kardeşliğe olan inanç ve umudumuz, kin ve nefreti bertaraf edecek, kurtların cirit attığı puslu havayı dağıtacaktır” diye konuştu.
İnsan hakları mücadelesi kutsal bir haktır diyen İHD Güneydoğu Bölge Başkanı Ali Akıncı: “Türkiye'deki gelişmelere baktığımız zaman, halen dini ve etnik unsur olarak sınıflandırmalar ve ötekileştirmeler var. Özellikle son yıllarda yaşadığımız Hrant Dink'in öldürülmesi, Malatya'da 3 vatandaşın gayri Müslim oldukları için öldürülmesi ve katledilmeleri gösteriyor ki, farklı din ve kökendekiler öteki biçilmeye devam ediliyor. Kürt sorununa demokratik bir çözümün olması lazım” dedi.
“Bütçe, eğitim ve sağlık yerine silaha ve savaşa yatırılıyor”
Bingöl'de son yıllarda birçok olaya tanıklık ettiğini ifade eden İHD Onur Kurulu Üyesi Reyhan Yalçındağ Baydemir: “Öldürülen köylüler, yakılan köyler, faili meçhul cinayetler, karakol köpeklerinin parçalayıp öldürdüğü küçücük kız çocuğu ve yine son zamanlarda hayatını idame ettirmek için kot beyazlatma işinde çalışan Karlıovalı köylüler, Bingöl depremi sırasında yaşananların mağduru ve mazlumu oldunuz” dedi.
İnsan hakları savunucuları olarak bölgedeki yaraları sarmaya çalıştıklarını belirten Reyhan Yalçındağ Baydemir: “Bugünkü çabamızda bu yönedir. 2008 yılındaki faaliyet raporunu açıklayan genel merkezimizce ortada korkunç bir tablo var. Son 8 yılın en fazla hak ihlallerinin olduğu bir süreci yaşadık. Çocukların eğitimine, sağlığına yatırılması gereken bütçeler silaha ve savaşa yatırılıyor. Yaşam hakkının korunma altına alınmasını istiyoruz. Bu gidişata dur demenin vakti gelmiştir. Failler meçhul değil, failler sadece gizleniyor. Bugünlere çok fazla bedel ödeyerek geldik. İnsan hakları derneği bu bedeli ödeyen derneklerin başında geliyor. Daha kat etmemiz gereken çok şey var. Çünkü bu ülkede yaşam hakkı bulunmuyor. Bu ülkede düşünce ve ifade özgürlüğü bulunmuyor. Kadınların yaşam hakları çalınmaya devam ediyor. Dolayısıyla her zamankinden daha fazla insan hakları savunucularına ihtiyaç var” şeklinde konuştu.
Programın sonunda bir konser veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu dinleyenlere büyük keyif yaşattı.

BİNGÖL MEDYA/BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
23:50
TOKİ Bingöl`de konut ve işyeri satacak
TOKİ Bingöl'de konut ve işyeri satacak
TOKİ Başkanlığı, Bingöl merkez Kültür TOKİ'deki 165 konut ve 150 işyerinin satışını duyurdu. Vadeli, açık arttırma ile satılacak konut ve işyerlerinde yüzde 25 peşinat istenecek. Vade oranı ise 60 ay olacak. Taksit tutarlarını görenler ise şokta!
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
19.06.2025
16:47
Bingöl`de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Bingöl'de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Keneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya salınan keklik ve sülünlerin korunması için salım yapılan alanlar 3 yıl süreyle ava kapatılacak. Bingöl'de bu yıl salım yapılacak alan belli oldu. Yasa dışı avcılık durumunda ağır para cezaları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın