KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

Ihd'den panel

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'nce, ‘İşkence, Kötü Muamele, Travma ve Türkiye Gerçeği' konulu panel düzenledi.

Ihd`den panel
13 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:29
0
2429
0
AA aa

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, İl Başkanı Sema Kaygalak, İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy, Avukat Ercan Aslan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz, Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde oturum başkanlığını Avukat Mücahit Nusretoğlu yaptı.

Panelin açılış konuşmasını İHD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cevat İshakoğlu yaptı.

Konuşmasında İnsan Hakları Haftası'na dikkat çeken İshakoğlu, “İnsan Hakları Haftası nedeniyle işkence ve kötü muameleye karşı daha bilinçli ve etkin mücadele edebilmek ve işkencenin bireyler ve toplum üzerinde yarattığı tahribatlar konusunda bilinç geliştirmek ve işkence mağdurlarına daha hassas yaklaşabilmek için bu yılki panelimizi bu konuya ayırdık. İşkence ve kötü muamele konusu neredeyse insanlık tarihi ile yaşıttır. Tarihin her döneminde egemenliği elinde tutanlar kurdukları işkence tezgâhlarında beğenmedikleri davranış ve düşünce biçimlerini tabiri caizse hizaya getirmek için işkencenin farklı ve vahşi yöntemlerine başvurmuşlardır. Tarihi süreç içerisinde değişen işkence yöntemleri güncelliğini koruyarak günümüze kadar gelmiştir” dedi.

Türkiye'de işkencenin hiçbir zaman gündemden düşmediğini belirten İshakoğlu, “Kaba dayak, cinsel taciz ve tecavüz, elektrik şoku, tazyikli su sıkma, Filistin askısı gibi yöntemlerle yetinilmekten bazen toplumun bir kesimine karşı terörle mücadelede, vatandaş duyarlılığı adıyla linç yöntemi, bazen demokratik eylem yapan öğrencilere, Kürtlere ya da öteki olarak görülen diğer kesimlere polis şiddeti uygulanmaktadır. İşkence yöntemleri saymakla bitmez. Kürtlerin kendi anadillerinde savunma yapamaması da bana göre bir topluma topyekûn uygulanan diğer bir işkence yöntemidir. Egemenliği ellerinde bulunduranlar, muhaliflere işkence yapmakla insan onurunu teslim alacağını zannetmektedirler; ancak yanılıyorlar. İnsanlık onuru işkenceyi hep yenmiştir ve hep yenecektir” şeklinde konuştu.

İshakoğlu'nun konuşmalarının akabinde Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay, yaptığı sunumda “İşkence Nedir? Kötü Muamele Nedir? Hukuki Metinlerde, İşkence ve Kötü Muamele, Türk Ceza Hukukunda İlgili Düzenlemeler ve Kararlar, AİHS ve İlgili Kararlar” ile ilgili konularda bilgilendirme yaptı.

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz yaptığı bilgilendirmede; yaşanmış olaylara, hak ihlallerine, işkencenin tanımına değindi ve karşılaştığı ilginç olayları anlatt
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın