KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Ihd'den panel

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'nce, ‘İşkence, Kötü Muamele, Travma ve Türkiye Gerçeği' konulu panel düzenledi.

Ihd`den panel
13 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:29
0
2498
0
AA aa

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, İl Başkanı Sema Kaygalak, İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy, Avukat Ercan Aslan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz, Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde oturum başkanlığını Avukat Mücahit Nusretoğlu yaptı.

Panelin açılış konuşmasını İHD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cevat İshakoğlu yaptı.

Konuşmasında İnsan Hakları Haftası'na dikkat çeken İshakoğlu, “İnsan Hakları Haftası nedeniyle işkence ve kötü muameleye karşı daha bilinçli ve etkin mücadele edebilmek ve işkencenin bireyler ve toplum üzerinde yarattığı tahribatlar konusunda bilinç geliştirmek ve işkence mağdurlarına daha hassas yaklaşabilmek için bu yılki panelimizi bu konuya ayırdık. İşkence ve kötü muamele konusu neredeyse insanlık tarihi ile yaşıttır. Tarihin her döneminde egemenliği elinde tutanlar kurdukları işkence tezgâhlarında beğenmedikleri davranış ve düşünce biçimlerini tabiri caizse hizaya getirmek için işkencenin farklı ve vahşi yöntemlerine başvurmuşlardır. Tarihi süreç içerisinde değişen işkence yöntemleri güncelliğini koruyarak günümüze kadar gelmiştir” dedi.

Türkiye'de işkencenin hiçbir zaman gündemden düşmediğini belirten İshakoğlu, “Kaba dayak, cinsel taciz ve tecavüz, elektrik şoku, tazyikli su sıkma, Filistin askısı gibi yöntemlerle yetinilmekten bazen toplumun bir kesimine karşı terörle mücadelede, vatandaş duyarlılığı adıyla linç yöntemi, bazen demokratik eylem yapan öğrencilere, Kürtlere ya da öteki olarak görülen diğer kesimlere polis şiddeti uygulanmaktadır. İşkence yöntemleri saymakla bitmez. Kürtlerin kendi anadillerinde savunma yapamaması da bana göre bir topluma topyekûn uygulanan diğer bir işkence yöntemidir. Egemenliği ellerinde bulunduranlar, muhaliflere işkence yapmakla insan onurunu teslim alacağını zannetmektedirler; ancak yanılıyorlar. İnsanlık onuru işkenceyi hep yenmiştir ve hep yenecektir” şeklinde konuştu.

İshakoğlu'nun konuşmalarının akabinde Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay, yaptığı sunumda “İşkence Nedir? Kötü Muamele Nedir? Hukuki Metinlerde, İşkence ve Kötü Muamele, Türk Ceza Hukukunda İlgili Düzenlemeler ve Kararlar, AİHS ve İlgili Kararlar” ile ilgili konularda bilgilendirme yaptı.

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz yaptığı bilgilendirmede; yaşanmış olaylara, hak ihlallerine, işkencenin tanımına değindi ve karşılaştığı ilginç olayları anlatt
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın