KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Ihd'den panel

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'nce, ‘İşkence, Kötü Muamele, Travma ve Türkiye Gerçeği' konulu panel düzenledi.

Ihd`den panel
13 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:29
0
2332
0
AA aa

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, İl Başkanı Sema Kaygalak, İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy, Avukat Ercan Aslan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz, Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde oturum başkanlığını Avukat Mücahit Nusretoğlu yaptı.

Panelin açılış konuşmasını İHD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cevat İshakoğlu yaptı.

Konuşmasında İnsan Hakları Haftası'na dikkat çeken İshakoğlu, “İnsan Hakları Haftası nedeniyle işkence ve kötü muameleye karşı daha bilinçli ve etkin mücadele edebilmek ve işkencenin bireyler ve toplum üzerinde yarattığı tahribatlar konusunda bilinç geliştirmek ve işkence mağdurlarına daha hassas yaklaşabilmek için bu yılki panelimizi bu konuya ayırdık. İşkence ve kötü muamele konusu neredeyse insanlık tarihi ile yaşıttır. Tarihin her döneminde egemenliği elinde tutanlar kurdukları işkence tezgâhlarında beğenmedikleri davranış ve düşünce biçimlerini tabiri caizse hizaya getirmek için işkencenin farklı ve vahşi yöntemlerine başvurmuşlardır. Tarihi süreç içerisinde değişen işkence yöntemleri güncelliğini koruyarak günümüze kadar gelmiştir” dedi.

Türkiye'de işkencenin hiçbir zaman gündemden düşmediğini belirten İshakoğlu, “Kaba dayak, cinsel taciz ve tecavüz, elektrik şoku, tazyikli su sıkma, Filistin askısı gibi yöntemlerle yetinilmekten bazen toplumun bir kesimine karşı terörle mücadelede, vatandaş duyarlılığı adıyla linç yöntemi, bazen demokratik eylem yapan öğrencilere, Kürtlere ya da öteki olarak görülen diğer kesimlere polis şiddeti uygulanmaktadır. İşkence yöntemleri saymakla bitmez. Kürtlerin kendi anadillerinde savunma yapamaması da bana göre bir topluma topyekûn uygulanan diğer bir işkence yöntemidir. Egemenliği ellerinde bulunduranlar, muhaliflere işkence yapmakla insan onurunu teslim alacağını zannetmektedirler; ancak yanılıyorlar. İnsanlık onuru işkenceyi hep yenmiştir ve hep yenecektir” şeklinde konuştu.

İshakoğlu'nun konuşmalarının akabinde Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay, yaptığı sunumda “İşkence Nedir? Kötü Muamele Nedir? Hukuki Metinlerde, İşkence ve Kötü Muamele, Türk Ceza Hukukunda İlgili Düzenlemeler ve Kararlar, AİHS ve İlgili Kararlar” ile ilgili konularda bilgilendirme yaptı.

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz yaptığı bilgilendirmede; yaşanmış olaylara, hak ihlallerine, işkencenin tanımına değindi ve karşılaştığı ilginç olayları anlatt
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın