KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Ihd'den panel

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi'nce, ‘İşkence, Kötü Muamele, Travma ve Türkiye Gerçeği' konulu panel düzenledi.

Ihd`den panel
13 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:29
0
2509
0
AA aa

İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Mustafa Kurban, İl Başkanı Sema Kaygalak, İHD Bingöl Şubesi Başkanı Nihat Aksoy, Avukat Ercan Aslan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz, Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde oturum başkanlığını Avukat Mücahit Nusretoğlu yaptı.

Panelin açılış konuşmasını İHD Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Cevat İshakoğlu yaptı.

Konuşmasında İnsan Hakları Haftası'na dikkat çeken İshakoğlu, “İnsan Hakları Haftası nedeniyle işkence ve kötü muameleye karşı daha bilinçli ve etkin mücadele edebilmek ve işkencenin bireyler ve toplum üzerinde yarattığı tahribatlar konusunda bilinç geliştirmek ve işkence mağdurlarına daha hassas yaklaşabilmek için bu yılki panelimizi bu konuya ayırdık. İşkence ve kötü muamele konusu neredeyse insanlık tarihi ile yaşıttır. Tarihin her döneminde egemenliği elinde tutanlar kurdukları işkence tezgâhlarında beğenmedikleri davranış ve düşünce biçimlerini tabiri caizse hizaya getirmek için işkencenin farklı ve vahşi yöntemlerine başvurmuşlardır. Tarihi süreç içerisinde değişen işkence yöntemleri güncelliğini koruyarak günümüze kadar gelmiştir” dedi.

Türkiye'de işkencenin hiçbir zaman gündemden düşmediğini belirten İshakoğlu, “Kaba dayak, cinsel taciz ve tecavüz, elektrik şoku, tazyikli su sıkma, Filistin askısı gibi yöntemlerle yetinilmekten bazen toplumun bir kesimine karşı terörle mücadelede, vatandaş duyarlılığı adıyla linç yöntemi, bazen demokratik eylem yapan öğrencilere, Kürtlere ya da öteki olarak görülen diğer kesimlere polis şiddeti uygulanmaktadır. İşkence yöntemleri saymakla bitmez. Kürtlerin kendi anadillerinde savunma yapamaması da bana göre bir topluma topyekûn uygulanan diğer bir işkence yöntemidir. Egemenliği ellerinde bulunduranlar, muhaliflere işkence yapmakla insan onurunu teslim alacağını zannetmektedirler; ancak yanılıyorlar. İnsanlık onuru işkenceyi hep yenmiştir ve hep yenecektir” şeklinde konuştu.

İshakoğlu'nun konuşmalarının akabinde Mazlum-Der Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdurrahim Ay, yaptığı sunumda “İşkence Nedir? Kötü Muamele Nedir? Hukuki Metinlerde, İşkence ve Kötü Muamele, Türk Ceza Hukukunda İlgili Düzenlemeler ve Kararlar, AİHS ve İlgili Kararlar” ile ilgili konularda bilgilendirme yaptı.

TİHV Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Necdet İpekyüz yaptığı bilgilendirmede; yaşanmış olaylara, hak ihlallerine, işkencenin tanımına değindi ve karşılaştığı ilginç olayları anlatt
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın