KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mart 2026 Salı
°C

İHH Arama Kurtarma Bingöl Ekibine Peach Töreni Düzenlendi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta tarafından AFAD hafif seviye kentsel arama kurtarma alanında akredite olan Bingöl İHH arama kurtarma ekibine armaları takıldı.

İHH Arama Kurtarma Bingöl Ekibine Peach Töreni Düzenlendi
22 OCAK 2025 ÇARŞAMBA 11:25
7
2977
4
AA aa

AFAD İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törende Vali Ahmet Hamdi Usta, 28 İHH arama kurtarma gönüllüsüne armalarını taktı.

Vali Usta, burada yaptığı konuşmada, akredite olmanın önemine değinerek, akredite olan grupların etkili bir çalışma yürüttüğünü söyledi.Afet durumunda ilk 72 saatin önemli olduğunu belirten Usta, "Afet durumunda ne kadar çok eğitimli olursak kısa zamanda kendi yaralarımızı sarabiliriz." dedi.Bütün deprem uzmanlarının yaklaşan Bingöl depreminden bahsettiğini aktaran Usta, depreme hazırlıklı olmaları gerektiğini, buna yönelik hazırlıklarını sürdürdüklerini anlattı.

AFAD İl Müdürü Atilla Uzun da afetlere karşı risk azaltma çalışmaları ne kadar önemliyse afetlere karşı müdahale yöntemlerinin de en az o kadar önemli olduğunu kaydetti.

Bingöl İHH Dernek Başkanı Muhittin Gili İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 123 ülkeye yayılmış ve Türkiye'den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur dedi. İlde yapılan çalışmalardan bahseden Gili programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Arama Kurtarma Birimi Ekip Lideri Özhan Gili ekip hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Ekiplerinin önceliği her zaman bir can kurtarmak olduğunu dile getiren Gili, bununla birlikte afetzedelerin hayatı normale dönene kadar gıdadan barınmaya, sağlıktan psikososyal desteğe kadar her alanda yanlarında olduğunu söyledi.

Akredite ekipleri ile Bingöl'de çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Gili programda emeği geçen AFAD Bingöl ekibine ve Vali Ahmet Hamdi Usta'ya şükranlarını sundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113141)
22 Ocak 2025 Çarşamba 11:58
Heci abé diyerler gençlığ spor müdüri odur gidér sen yunus o mala mücahid daha kendinize ne yapérsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113157)
23 Ocak 2025 Perşembe 15:18
@Misafir Kullanıcı Sehtakar batiyo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113153)
22 Ocak 2025 Çarşamba 21:37
@Misafir Kullanıcı Sahtekat PKK Feto i*i
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113143)
22 Ocak 2025 Çarşamba 13:54
@Misafir Kullanıcı Onların adamı hazır, bekliyor atanacağı günü.
31.03.2026
20:36
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Vali Çelik, Köy Muhtarlarının Sorunlarını Dinledi
Bingöl'de Vali Cahit Çelik, merkeze bağlı köy muhtarlarıyla bir araya gelerek talepleri dinledi. Toplantıda köy yolları ve asfalt plenti kapasitesinin artırılması öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.
31.03.2026
19:09
Karlıova`da 230 TOKİ Konutu İçin Kura Çekildi
Karlıova'da 230 TOKİ Konutu İçin Kura Çekildi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde depremzedeler için inşa edilen 230 TOKİ konutunun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Hak sahipleri yeni yuvalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.
31.03.2026
18:50
Bingöllü Öğrenci Türkiye Finallerine Yükseldi
Bingöllü Öğrenci Türkiye Finallerine Yükseldi
Diyarbakır'da düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması bölge finallerinde, Bingöl'ü temsil eden Hiranur Kala kendi kategorisinde birinci olarak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı.
31.03.2026
18:49
Yelesen Grup Yolunda Heyelan! Çöken Yolda Çalışmalar Başladı
Yelesen Grup Yolunda Heyelan! Çöken Yolda Çalışmalar Başladı
Bingöl merkez Yelesen köyü grup yolunda meydana gelen heyelan sonrası yolun bir kısmı çöktü. Ekipler, ulaşım güvenliğini sağlamak için bölgede çalışma başlattı.
31.03.2026
18:47
Kiğı`da Masa Tenisi Heyecanı Başladı
Kiğı'da Masa Tenisi Heyecanı Başladı
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde düzenlenen masa tenisi turnuvası, Kaymakam Hüseyin Çamkerten'in ilk servisiyle başladı.
31.03.2026
04:24
FKA`dan KOBİ`lere 235 Milyon TL`lik Yeşil Dönüşüm Desteği
FKA'dan KOBİ'lere 235 Milyon TL'lik Yeşil Dönüşüm Desteği
Fırat Kalkınma Ajansı'nca TRB1 Bölgesi'ndeki KOBİ'ler için çevre dostu yatırımlarda faizsiz finansman fırsatı sunuluyor. Başvurular 8 Mayıs'a kadar devam edecek. Proje başına asgari 2,6 milyon TL, azami 7,5 milyon TL destek sağlanacak. Proje uygulama süresi 6 ay, geri ödeme süresi ise 6 ay geri ödemesiz, ardından 24 ay eşit taksitli toplam 30 ay olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın