KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ocak 2026 Salı
°C

İHH Arama Kurtarma Bingöl Ekibine Peach Töreni Düzenlendi

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta tarafından AFAD hafif seviye kentsel arama kurtarma alanında akredite olan Bingöl İHH arama kurtarma ekibine armaları takıldı.

İHH Arama Kurtarma Bingöl Ekibine Peach Töreni Düzenlendi
22 OCAK 2025 ÇARŞAMBA 11:25
7
2859
4
AA aa

AFAD İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törende Vali Ahmet Hamdi Usta, 28 İHH arama kurtarma gönüllüsüne armalarını taktı.

Vali Usta, burada yaptığı konuşmada, akredite olmanın önemine değinerek, akredite olan grupların etkili bir çalışma yürüttüğünü söyledi.Afet durumunda ilk 72 saatin önemli olduğunu belirten Usta, "Afet durumunda ne kadar çok eğitimli olursak kısa zamanda kendi yaralarımızı sarabiliriz." dedi.Bütün deprem uzmanlarının yaklaşan Bingöl depreminden bahsettiğini aktaran Usta, depreme hazırlıklı olmaları gerektiğini, buna yönelik hazırlıklarını sürdürdüklerini anlattı.

AFAD İl Müdürü Atilla Uzun da afetlere karşı risk azaltma çalışmaları ne kadar önemliyse afetlere karşı müdahale yöntemlerinin de en az o kadar önemli olduğunu kaydetti.

Bingöl İHH Dernek Başkanı Muhittin Gili İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır. Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 123 ülkeye yayılmış ve Türkiye'den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur dedi. İlde yapılan çalışmalardan bahseden Gili programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Arama Kurtarma Birimi Ekip Lideri Özhan Gili ekip hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi. Ekiplerinin önceliği her zaman bir can kurtarmak olduğunu dile getiren Gili, bununla birlikte afetzedelerin hayatı normale dönene kadar gıdadan barınmaya, sağlıktan psikososyal desteğe kadar her alanda yanlarında olduğunu söyledi.

Akredite ekipleri ile Bingöl'de çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Gili programda emeği geçen AFAD Bingöl ekibine ve Vali Ahmet Hamdi Usta'ya şükranlarını sundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113141)
22 Ocak 2025 Çarşamba 11:58
Heci abé diyerler gençlığ spor müdüri odur gidér sen yunus o mala mücahid daha kendinize ne yapérsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113157)
23 Ocak 2025 Perşembe 15:18
@Misafir Kullanıcı Sehtakar batiyo
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113153)
22 Ocak 2025 Çarşamba 21:37
@Misafir Kullanıcı Sahtekat PKK Feto i*i
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113143)
22 Ocak 2025 Çarşamba 13:54
@Misafir Kullanıcı Onların adamı hazır, bekliyor atanacağı günü.
19.01.2026
17:44
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Hatıran yeter! Vali Usta gözyaşlarıyla uğurlandı
Duygusal anların yaşanıp gözyaşlarının döküldüğü vedada helallik isteyen Vali Ahmet Hamdi Usta, görev süresi boyunca ayrım gözetmeden çalıştığını ve herkesin valisi olmaya gayret ettiğini belirtti. 'Kalbimde Bingöl'ü taşıyacağım' diyen Vali Usta, sevgi ve gözyaşlarıyla uğurladı.
19.01.2026
17:00
Bingöl Belediyesi`nden Çatılara Müdahale
Bingöl Belediyesi'nden Çatılara Müdahale
Çatıdan düşebilecek kar ve buzların olası kazalara yol açmasının önüne geçilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceği vurgulanırken, vatandaşların çatı altlarında yürürken dikkatli olmaları, sürücülerin ise araçlarını çatı diplerine park etmemesi istendi.
19.01.2026
16:53
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO, kalite ve memnuniyet denetimini başarıyla geçti!
Bingöl TSO Genel Sekreteri Muhammed Oya, denetimlerin sadece bir kontrol mekanizması olmadığını, aynı zamanda kurumsal gelişim için önemli bir rehber niteliği taşıdığını vurguladı.
19.01.2026
15:19
Bingöl`de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Bingöl'de kurt, lastikçi dükkanına girdi
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bingöl'de aç kalan kurt, kent merkezine indi. Beşyol mevkiindeki bir lastikçiye giren kurt, Belediye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına götürüldü.
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın