KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ocak 2026 Cuma
°C

Ihh, kurban dağıtımı yapacak

İnsani Yardım Vakfı'nın, Kurban Bayram'ında Bingöl'ünde içinde bulunduğu 61 ilde kurban dağıtımı yapacağı bildirildi.

Ihh, kurban dağıtımı yapacak
10 KASIM 2010 ÇARŞAMBA 08:44
0
4164
0
AA aa

 

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Kurban Bayramı'nda 125 ülke ve bölgeye kurban eti ulaştıracak.
İHH 19. yılında yapılan bağış ve yardımlarla 125 ülke ve bölgeye kurban bereketi taşımak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında yardımlar, Türkiye'de 61 şehre gidecek.

'Kurban ibadet, paylaşmak berekettir' sloganıyla başlayan kampanyanın broşürleri dağıtılmaya başlandı. Kurbanlarını yardıma muhtaç ailelere kavuşturmak isteyenler, 300TL karşılığında İHH'ya vekalet verebilecek. Ayrıca İHH'nın kurbanlık yardımının yanı sıra, Uzakdoğu'dan, Latin Amerika'ya kadar dünyanın farklı bölgelerindeki yetimlerle birlikte olacağı ve bayramlık elbise ile kırtasiye yardımında bulunacağı da bildirildi. Ödemelerin; vakıf merkezinde elden, banka hesap numarası ile, posta çeki hesabıyla, online bağışla ve tele bağışla yapılabileceği öğrenildi.

Vekalet verilerek bağışlanan kurbanlıkların İHH görevlilerince İslami usullere uygun olarak kesileceği, kesilen kurbanlıkların ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılacağı duyuruldu. İHH yetkililerinin yaptığı açıklamada; ilk kurban organizasyonunun 1993 yılında yapıldığı belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:"2010 yılı kurban organizasyonumuz hayırseverlerin desteğiyle dünyada 125 ülke ve bölgede, Türkiye'de ise 61 ilde ihtiyaç sahiplerini sevindirecek.1993 yılında bir grup hayırseverin el ele vermesiyle ilk kurban çalışmamız gerçekleşti. Bir ülkeden başlayan çalışmamız, 10'a sonra, 40'a ardından 60'a-100'e derken bugün 125'e ulaştı. Çaldığımız kapılar yeni dünyalara açıldı. Umutla bekleyen başka diyarların var olduğunu duydukça heybelerimizde ne varsa, veren elden ne aldıysak ait oldukları yerlere ulaştırdık. Biz ibadet etmek için Kurban dedik; Allah kendimizden verdiğimiz, O'nun rızası ile O'nun adıyla verdiğimiz için ibadetimize hayat verdi, hara dönüştürdü."

Öte yandan, İHH'nın Türkiye'de kurbanlık dağıtımı yapacağı 61 il şöyle sıralandı:"Adana, Adapazarı, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çankırı, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak,
Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat ve Zonguldak."



 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava`ya Yönelik Saldırılara Tepki:
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
16.01.2026
13:59
Bingöl`de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 58 Bin Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de yarıyıl tatiliyle birlikte 58 bin 201 öğrenci karne sevinci yaşadı. Vali Usta, karne töreni programına katıldığı okulda uluslararası yarışmalarda dereceye giren iki öğrenciye madalya ve hediyelerini de takdim etti.
15.01.2026
22:33
Vali Usta;
Vali Usta; 'Köylerimizde Önemli Hizmetlere İmza Attık'
Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2024–2025 Çalışmalarını Değerlendirdiği basın toplantısında Köy yollarından içme suyu projelerine, süt toplama araçlarından doğal yaşam alanına kadar birçok hizmeti anlatan Vali Usta, 2026 yılında köylerde şebekeli su ve atık su çalışmalarının hızlanacağını açıkladı.
15.01.2026
20:43
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta`dan Bingöl`e Duygusal Veda
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta'dan Bingöl'e Duygusal Veda
Yalova Valiliğine atanan Vali Ahmet Hamdi Usta, yayımladığı duygu yüklü mesajla Bingöllülere seslendi: 'Bu şehri ve insanını kalbimin en derin yerine koyuyorum. Bu toprakları ve sizleri asla unutmayacağız. Yalova'da sizlere daima açık bir kapınız var.'
15.01.2026
20:18
Hesarek`te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Hesarek'te Sezon Açılışı Sıkıntılı Başladı
Yetersiz yol çalışmaları nedeniyle kayak severler saatlerce yolda mahsur kaldı. Yaşanan sıkıntıların temelinde; kurumlar arası koordinasyon eksikliği, uygun olmayan lastiklere sahip araçların yolu kilitlemesi, kar temizleme çalışmalarının zamanında ve yeterli yapılmaması ve yer yer yalnızca bir araçlık geçiş sağlanması gösteriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın