KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Ihh'dan acil yardım çağrısı

İnsani Yardım Vakfı İHH Bingöl temsilcisi Muhittin Gilli, Gazzelilere ulaştırılmak üzere gıda, inşaat malzemeleri, tekstil, ilaç ve sarf malzemelerin yer aldığı bir yardım kampanyası başlatıldığını açıkladı.

Ihh`dan acil yardım çağrısı
13 MAYIS 2011 CUMA 08:58
0
1837
0
AA aa

İHH tarafından Gazzelilere ulaştırılmak üzere başlatılan yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gilli, toplanacak yardımların, Mayıs ayında kalkacak acil yardım gemisi ile Gazzelilere ulaştırılacağını kaydetti.

 
Gilli başlatılan yardım kapmayası ve ihtiyaç duyulan yardımlarla ilgili şunları söyledi:
“Gazze'de 4 yıldır devam ettirilen hukuksuz ambargonun son bulması için 1. özgürlük filosu gemilerinden Mavi Marmara'ya yapılan saldırı, akabinde kısmen rahatlayan Refah sınır kapısı geçişleri Mısır Yüksek Askeri Meclisi kararıyla 15 Nisan'dan bu yana İnsani yardım malzemelerinin girişine tamamen açılmıştır. Bu gelişmeler üzerine, bölgenin acil ihtiyaçlarını karşılamak ve bu çalışmalarla Refah sınır kapısının sürekli açık kalmasını sağlamak için harekete geçen İHH insani Yardım Vakfı, Gazzelilere ulaştırılmak üzere başta gıda, inşaat malzemeleri, tekstil, ilaç ve sarf malzemelerinin de bulunacağı bir yardım kampanyası başlatmıştır. Desteklerinizle toplanacak yardımlar, Mayıs ayı içersinde kalkacak acil yardım gemisi ile Gazzelilere ulaştırılacaktır. Özelikle Gazze'de, acil şuan en çok Kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar, Böbrek yetmezliği hastalığının tedavisinde kullanılan ilaçlar, yeni doğan yoğun bakım ünitelerinde kullanılan ilaçlar, ameliyatlarda kullanılan sarf malzemelere ihtiyaç duyulmaktadır.”
 
Gazze'de ihtiyaç duyulan ilaçlar ve etken maddelerinin listesi şöyle;
1- ADEFOVIR DIPIVOXIL 10MG TAB, 2- ALFACALCIDOL 0.25 mcg, 3- ALFACALCIDOL 0.25 mcgdrop.5ml, 4- ALFACALCIDOL 1mcg, 5- AMLODIPINE 5mg, 6- ATORVASTATIN 20 mg, 7- AZATHIOPRINE 50 mg, 8- CALCIUM CARBONATE 600 mg. CHAWEBAL TAB. 9- CYCLOSPORINE 100 mg(Microemulsion), 10- CYCLOSPORINE 25 mg (Microemulsion), 11- CYCLOSPORINE 50 mg (Microemulsion), 12- ENALAPRIL MALAETE 20 mg, 13- ERYTHROPOIETIN 2000 I.U 14- ETHYL ALCOHOL 70% (CONTAINER OF 1 LIT.), 15-FERROUS SUCROSE COMPLEX 100 mg/5 ml IV, 16- MYCOPHENOLATE MOFETIL 360mg OR ALIKE, 17- TACROLIMUS 1mg, 18- WARFARIN SODIUM 5 mg
 
Ayrıca yapılacak olan ilaç yardımlarıyla ilgili, İlaçların kullanım süreleri en az 1 yıl ve hiç kullanılmamış koli halinde olması gerektiği hatırlatıldı.
 
Kampanyaya katılıp, yardımda bulunmak isteyen hayırsever vatandaşların, eczacıların ve ecza depo sahiplerinin en geç 18 Mayıs 2011 tarihine kadar İHH yetkilileriyle irtibata geçmeleri istendi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın