KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Ihracat 4 katına ulaştı

Ak parti genel başkan yardımcısı yılmaz, türkiye ihracatının 14 yılda 142 milyar dolara çıktığını belirterek, geçmiş yıllara nazaran bu durumun 4 katına ulaştığını söyledi.

Ihracat 4 katına ulaştı
03 EKİM 2017 SALI 23:55
0
2046
0
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Ekonomi işleri dergisinin Ekim ayı sayısında ihracat ile ilgili önemli açıklamalara yer verdi.

Ekonomi politikalarının merkezinde yüksek, istikrarlı, istihdam sağlayıcı ve gelir dağılımında adaleti

gözeten bir büyüme anlayışı içinde olan AK Parti hükümetinin, kurulduğu yıldan bu yana, aynı vizyonla ilerlediğini söyledi. Yılmaz; “ Bu hedefe “verimlilik artışı ve sanayileşmenin hızlandırılması yoluyla ihracata dayalı, özel sektör öncülüğünde, rekabetçi üretim yapısının geliştirilmesi” sayesinde ulaşılabilecektir” dedi.

“36 MİLYAR DOLARDAN 142'YE”

AK Parti hükümetinin ihracatı el üstünde tuttuğunu ve önemsediğini belirten Yılmaz; “2002 yılından itibaren Hükümetlerimizce daima el üstünde tutulmaktadır. 2002-2016 yılları arasında küresel ihracat 6,5 trilyon dolardan 16 trilyon dolara çıkarak 2,5 katına ulaşırken, aynı dönemde Türkiye ihracatı 36,1 milyar dolardan 142,5 milyar dolara çıkarak, küresel ortalamanın çok üzerinde, 4 katına ulaşmıştır. Küresel ve Türkiye ölçeğindeki ihracat rakamlarını karşılaştırmalı olarak incelediğimiz çalışmamızda, AK Parti hükümetleri ile birlikte, Türkiye'nin ihracatta pazarlarını çeşitlendirdiği, belli ürünler yerine ürün çeşitliliğini sağladığı görülmektedir. Söz konusu başarıların elde edilmesinde AK Parti hükümetlerinin sağladığı istikrarlı ve güven veren ortamın yanı sıra verilen destekler de önemli bir paya sahiptir. İhracatın her aşamasında verilmekte olan bu kritik destekler, ihracat kapasitemizin artarak devam etmesine güç vermeye devam edecektir” şeklindeki ifadelere yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın