KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

'İhracat, kalkınmanın vazgeçilmez bir unsurudur'

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayas: 'İhracat, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin gerçekleşmesinde kilit bir rol oynamaktadır. İhracat, kalkınmanın vazgeçilmez bir unsurudur.'

`İhracat, kalkınmanın vazgeçilmez bir unsurudur`
25 KASIM 2019 PAZARTESİ 17:05
3
2348
1
AA aa

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Amerika Birleşik Devletleri ticari çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

BİNTSO üyelerince 18-24 Kasım tarihleri arasında Miami - Orlando İş dünyasına yön veren kurum ve kuruluşlar ziyaret edildi.

Ziyaretler esnasında Miami Başkonsolosu Burç Ceylan tarafından Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas ve beraberindeki ticari heyet onuruna verilen öğlen yemeğine katılım sağlandı. Ayas ve beraberindeki ticari heyet, Miami Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alfred Sanchez'i ziyaret etti ardından Beacon Council, Miami Port ve Miami Kalkınma Ajansı tarafından Miami Ticaret Ve Sanayi Odasında yapılan sunuma katıldı.

Bingöl ticaretinin çatı kuruluşu olduğunu söyleyen BİNTSO Başkanı Ayas; “Çalışmalarımızın önemli kısmını üyelerimizin yurtdışı pazarlara açılmasını sağlamak üzere gerçekleştirmekte, üyelerimizin ihracatını artırmak için yeni işbirliklerini gerçekleştirmektedir. İhracat, sürdürülebilir bir ekonomik büyümenin gerçekleşmesinde kilit bir rol oynamaktadır. İhracat, kalkınmanın vazgeçilmez bir unsurudur. Uluslararası ticaretin temel unsurlarından birisi olan ihracat, ülkelerin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamaktadır. İhracat aynı zamanda, ülkelerin ekonomik faaliyetlerinin canlanması, kalkınmalarına, dış ticaret dengelerinin korunmasına, istihdam, üretim ve makroekonomik dengelerin sağlanmasına önemli bir etkendir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53072)
27 Kasım 2019 Çarşamba 09:51
tebrikler TSO, güzel bi çalışma, emeği geçenlere teşekkür ederiz, bu tür organizasyonların da devamını bekleriz
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
21.08.2026
21:01
Uyuşturucuya havadan takip: 1 şüpheli tutuklandı
Uyuşturucuya havadan takip: 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de drone destekli operasyonda 80 kök Hint keneviri, 1 kilo 906 gram esrar ve seri numarası silinmiş otomatik pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın