KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Şubat 2026 Cumartesi
°C

İhtiyaç sahipleri için ektiler

Bingöl'de örnek bir çalışma yapan Tavz-Der, 30 dönümlük alana ihtiyaç sahipleri için nohut ekimi gerçekleştirdi.

İhtiyaç sahipleri için ektiler
28 NİSAN 2020 SALI 13:22
6
2666
2
AA aa

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın verdiği yüzde 75 hibeli tohum desteğinden yararlanan Bingöl Tavz Kültür ve Sanat Derneği, Bingöl Belediyesi ile işbirliği kapsamında Genç ilçesi Karayolu'nda bulunan Bingöl Ovasındaki 30 dönümlük alana nohut ekimini gerçekleştirdi. Yaklaşık 400 kilogram nohut toprakla buluşurken, hasat sonrası elde edilen ürünün ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı aktarıldı.

Bu çalışmada Tarım ve Orman Bakanlığı'nın çiftçilere sunmuş olduğu hibe destekli projeden yararlandıklarını belirten Dernek Başkanı Yılmaz Araç, “Derneğimiz yaklaşık 20 yıldır Bingöl'de faaliyetlerini yürütüyor ve çeşitli projeler ortaya koyuyor. Bu yıl ki projelerimizden biri de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere nohut ekimi yaptık. Bu projemizin önemli bir destekçisi de Bingöl Belediyesi'dir. Bingöl Belediyesi ile işbirliği yaparak Tarım ve Orman Bakanlığı'nın vermiş olduğu yüzde 75 hibeli nohut aldık ve 30 dönümlük alanda ekimi yaptık. Ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağız” dedi.

Projelerinin 3 ana hedefi olduğunu aktara Araç, “Birincisi sivil toplum ile kamu-kurum işbirliğini sağlamak. Zaten Bingöl Belediyesi ile bu projemizi yürütüyoruz. İkinci amacımız toplumsal farkındalık oluşturarak üretime katkıda bulunmak. Bir sonraki hedefimiz ise elde ettiğimiz mahsulü ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtmaktır” ifadelerini kullandı.

Nohutların ekiminden sonraki bakımlarını gönüllü olarak yapacaklardan Ramazan Aytunç ise, “Arkadaşlarımız bu çabayla birçok STK'ya örnek olabilecek bir adım atmak istediler. Genelde para toplanır, gıda yardımı yapılır fakat böylesi bir çaba çok ayrı bir anlam taşıyor. Dağıtılacak ürünü bizzat kendileri ekmek suretiyle bir örneklik teşkil ettiler. Yüce Allah'tan bu çabanın bereketli kılmasını diliyorum. Özellikle Korona virüsle mücadele ettiğimiz bu süreçte gösterilen çabayı anlamlı buluyorum” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58076)
29 Nisan 2020 Çarşamba 00:36
Maşaallah Allah bereket versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58061)
28 Nisan 2020 Salı 17:49
El konulma olmaz umarım. Ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunulsa yeter bence.
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın