KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Eylül 2026 Cuma

İhtiyaç sahiplerine umut oldular

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor. Yardım Derneği, 2022 yılında 7 bin 211 aileye 2 milyon 413 bin 127 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

İhtiyaç sahiplerine umut oldular
25 OCAK 2023 ÇARŞAMBA 17:58
2
1379
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2022 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

2022 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2022 yılında 7 bin 211 aileye 2 milyon 413 bin 127 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulunduğunu açıkladı.

Fakir ve muhtaçlar ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, kentteki yardıma muhtaç insanlara destek olmaya ve kardeşlik elini uzatmaya devam ediyor.

Her geçen gün çalışma halkalarını genişleten Bingöl Umut Kervanı Derneği, adeta mazlum ve muhtaçların umudu haline geldi.  Bingöl Umut Kervanı Derneği yaptığı yardımlarla muhtaç, kimsesiz, fakir ve yetimlerin ihtiyaçlarını hafifletmenin gayreti içerisinde çalışmalarını yürütüyor.

1 YILDA 7 BİN 211 AİLEYE 2 MİLYON 413 BİN 127 TL DEĞERİNDE YARDIM YAPILDI

Yapılan çalışmalarla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Demir, Bingöl Umut Kervanı olarak 2022 yılında 7 bin 211 aileye 2 milyon 413 bin 127 TL değerinde ayni, nakdi, kırmızı et,  kırtasiye malzemesi, ev eşyası, giyim ve kahvaltılık yardımında bulunduklarını söyledi.

Yapılan çalışmaların içeriğinden bahseden Demir, “ 2022 yılında 2.517 aileye 681.167 TL değerinde gıda yardımı, 3.623 aileye 932.360 TL değerinde kırmızı et yardımı, 562 aileye 410.330 TL nakit para desteği, 99 aileye 134.299 TL değerinde elbise yardımı, 83 aileye 146.230 TL değerinde ev eşyası, 9 aileye 13.870 TL değerinde odun yardımı, 286 aileye 82.377 TL değerinde kırtasiye yardımı, 2 aileye 10.000 TL değerinde engelli arabası, 8 aileye 654 TL değerinde temizlik malzemesi, 22 aileye 1.840 TL değerinde beyaz et yardımı olmak üzere toplamda 7 bin 211 aileye 2.413.127 TL ayni ve nakdi yardım yapılmıştır” dedi.

SADAKA BELALARI DEF EDER

Sadakanın belaları def ettiğini belirten Demir, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bizler faaliyetlerimize başlarken öncelikle Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v)in buyurduğu gibi ‘Yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun.' Bu vesile ile bizler çalışmalarımıza başlarken dernek üye ve gönüllülerimiz ile istişarede bulunup tespit etiğimiz muhtaç kitlelerinin durumları hakkında değerlendirmelerde bulunup kimlerden ne gibi yardım alacağımızı ve yardımları az çok demeden kabul ediyoruz ve bir araya getirdikten sonra ihtiyaçları doğrultusunda muhtaç ailelerimize ulaştırıyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak yılın 12 ayı sahadayız.  2022 yılında Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, üyelerimizle gönüllülerimiz ile yardımsever halkımız ile el ele verip ilimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalıştık. Bu doğrultuda ilimizde olan ailelerimize ve dışarıdan gelen ailelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Gerek gıda, kırmızı et, nakit, elbise, ev eşyası, odun, kırtasiye malzemesi, engelli arabası, temizlik malzemesi, beyaz et ve daha nice nice yardımları bu ailelerimize gönül huzuru ile ulaştırdık. Buradan vesile olan herkese ayrıca teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun diyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak faaliyetlerimiz kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak adına başvuran aileleri tespit ediyor ve ivedilikle yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Derneğimizin yaptığı yardımlar yanında birde aracı olduğumuz hayırsever vatandaşların yardımlarını ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırdık. İnanıyoruz ki el ele verdiğimiz takdirde daha fazla ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıp sıkıntılarına çare bulabiliriz Unutmayalım ki birbirimize yardımcı olduğumuz sürece Cenab-ı Allah'ta bizlere yardımcı olacaktır.

YARDIMLARI GÖNÜL HUZURU İLE ULAŞTIRIYORUZ

İyilik ve yardımlaşma konusunun önemine değinen Demir, “Müslümanın yüreği şefkat ve merhametle doludur. Bu yüzden de sahip olduklarını, ihtiyaç sahipleriyle bölüşmekten imtina etmez. Fakir ve muhtaçların, dul ve yetimlerin, yaşlı ve düşkünlerin yardımına koşar. Gerekirse onlara maddi yardımda bulunur, ihtiyacı olduğunda ödünç para verir. Sağlığı yerinde ve çalışabilecek durumda olanlara, bir iş temin etmek suretiyle geçimlerini sağlamalarına yardım eder. Kimsesiz ve yaşlı akraba ve komşuların işlerini takip edip yapmaya ve yaptırmaya çalışır. Tüm bunlar İslam ahlakına sahip Müslümanların görevidir ve bunları yapmak hayırlı, güzel ve övülen davranışlardandır. Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem, yüce Allah'ın merhametli olanlara rahmetiyle muamele ettiğini beyan ederek şöyle buyurmuştur: “Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahman'dan bir bağır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah ondan (rahmet bağını) koparır."(Tirmizi,Birr 16, Ebu Davud, Edep 66). Yapılan yardımlarla ilgili Bingöllü tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin, mallarını bereketlendirsin” şeklinde konuştu. 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.09.2026
13:23
Bingöl Devlet Hastanesi`nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi'nde başhekim değişti!
Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Reha Sermed Aygören, Nazilli Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atandı. Başhekimlik görevine yeni bir isim gelirken, asıl atamanın yıl sonunda Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılması planlanan yeni hastane süreciyle şekillenmesi bekleniyor.
24.09.2026
11:37
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Yamaç yolunda 4 yıl sonra başa dönüldü! Milyonluk ikinci ihale!
Bingöl'de 2022'de heyelan nedeniyle çöken Yamaç yolunun 400 metrelik bölümü, 193 milyon 290 bin TL'lik ihale ile güzergâhı kısmen değiştirilerek yeniden yapıldı. Ancak heyelan durmadı; yol yeniden çöktü ve ulaşıma kapatıldı. Ağustos 2026'da aynı bölgede bu kez 262 milyon 340 bin TL'lik yeni bir heyelan ıslahı ihalesi yapıldı. İki ihalenin toplam bedeli 455 milyon 630 bin TL'ye ulaşırken, 2022'de gündeme gelen alternatif güzergâh seçeneği ve geçen dört yılın ardından aynı noktaya yeniden yüz milyonlarca lira harcanması dikkatleri Yamaç yoluna çevirdi.
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın