KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Iı. bingöl kalkınma çalıştayı karlıova ayağı gerçekleşti

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği tarafından başlatılan ve Bingöl genelini kapsayan II.Bingöl “Kalkınma Çalıştayı; Solhan ve Genç ilçelerinden sonra 03.06.2014 Salı günü Karlıova İlçesinde düzenlendi.

Iı. bingöl kalkınma çalıştayı karlıova ayağı gerçekleşti
03 HAZİRAN 2014 SALI 21:13
0
6503
0
AA aa

Karlıova Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen çalıştaya Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, İl encümeni Ahmet Tatlı ve 45 Muhtar katıldı. Çalıştay; Tavz-Der Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soysal'ın açılış konuşması ile başladı.

Soysal; Karlıova ilçemizde mahalle ve Köy muhtarının toplamı olan 51 muhtardan 45 Muhtarın Çalıştaya katılım sağlaması bizi memnun etti deyip, sorunlarını önemseyen ve çözüm yollarını arayan muhtarlarımızın bu duyarlılığı da bize; Çalıştayı daha ciddiye alma, daha bir heyecanla işe sarılma duygusunu kazandırmıştır dedi.

Bu memleket hepimizindir diyen Soysal; Güzellim doğası olan bu diyarı ancak hepimiz ortak akılla elimizi taşın altına koyarsak hizmetle donata biliriz ded. Elbette ki bu çalıştayla bütün sorunlarımız çözülmez diyen Tavz-Der Başkanı Murat Soysal; vermeye çalıştıkları mesajın “ Sorunlar sadece muhtarların, kaymakamların ve belediye başkanlarının sorunları değil Sivil Toplum Kuruluşlarının ve dolayısıyla bütün vatandaşların sorunlarıdır algısını oluşturup birilerinin derdiyle dertlenerek farkındalık oluşturmak” olduğunu söyledi.

Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bu sorunların bir ucundan tutup Muhtarlarımızın sırtındaki yükü bir nebzede olsun hafifletmeyi amaçladıklarını dile getiren soysal, Sözü Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl'e bıraktı.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl; Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğinin bu çalışmasını önemsediğini söyleyerek; önümüze gelen bu çalışmanın mutfak kısmında nasıl bir emeğin geçtiğini tahmin edebildiğini dolayısıyla her şeyden önce o emeğe saygı duymayı ve bu başarılı çalışmayı alkışlamayı bilmeliyiz şeklinde konuştu.

Bingöl; Belediye Başkanı her şeyi biliyor diye bir kaide yok diyerek, Karlıova'nın bir çok köyünün sorununu kendisinin de bilemeyeceğini vurguladı. Bundan dolayıdır ki bu çalıştay sonucunda ortaya çıkacak rapor her birimiz için bölge sorunlarını bir arada bulabilecek bir ayna konumunda olacaktır diyerek; Bu Çalıştay bir yol haritasıdır ve bir rehberdir dedi.

Bilgiler paylaşılmalı ve hizmet istenilmeyi bildikten sonra gelmesi imkansızdır diyen Belediye Başkanı Bingöl; Muhtarlara Seslenerek lütfen bir kapıyı çaldığınızda istekleriniz yerine getirilmiyor diye hemen küsüp pes etmeyin dedi. Karlıova'nın, Bingöl geneline kıyasla hizmette ciddi manada geri kaldığına değinen Veysi Bingöl; Hizmet talep ederken ısrarcı olun ve gerekirse aynı kapıyı bin kere çalın ama küsmeyin diyerek Tavz-Der'in Düzenlediği Çalıştaydan dolayı dernek yönetim kuruluna teşekkür etti.

İki saat süren Çalıştay; Köy ve Mahalle Muhtarlarının soruları alındıktan sonra, Muhtarlara dağıtılan formlar hakkında verilen bilgi ve formların doldurulmasıyla son buldu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın