KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Iki bakana suikast son anda önlendi

Başkent'teki operasyonda öldürülen Mızrak ile gözaltına alınan Çelik'in, Cemil Çiçek ve eski bakan Hikmet Sami Türk'e suikast hazırlığında olduğu öne sürüldü.

Iki bakana suikast son anda önlendi
24 ARALIK 2007 PAZARTESİ 10:42
0
1130
0
AA aa
Hücre evi baskınıyla ölü ele geçirilen DHKP-C terör örgütünün üyesi Kevser Mızrak ile sağ yakalanan Sezgin Çelik'in, “Hayata Dönüş Operasyonu” nun yıldönümü olan 19 Aralık'ta, Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı Cemil Çiçek'e ve eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e suikast hazırlığı yaptığı belirlendi.

İstihbarat alındı

Polis, 19 Aralık 2000'de cezaevlerindeki ölüm oruçlarını bitirmek amacıyla gerçekleştirdiği ve çok sayıda mahkumun öldüğü “Hayata Dönüş Operasyonu”nun yıldönümünde DHKP-C'nin Ankara'da, Başbakan Yardımcısı Çiçek ve eski Bakan Türk'e eylem düzenleyeceğine ilişkin istihbarat üzerine harekete geçti. Örgüt tarafından saldırı için görevlendirilen Kevser Mızrak ile Sezgin Çelik'in İstanbul'dan Ankara'ya geldiğinin belirlenmesi üzerine, bir hafta süreyle bu kişileri takibe alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıların İstanbul'dan silah getirttiklerini tespit etti.

Çatışmada öldürüldü

Örgütün İstanbul'da bulunan üyeleriyle halen aynı soruşturma çerçevesinde tutuklu bulunan N.K. aracılığıyla iletişim halinde olan Mızrak ve Çelik'in hazırlıklarını hızlandırdığını saptayan TEM ekipleri, 10 Aralık sabahı Kurtuluş semtindeki hücre evini özel harekat polisleri eşliğinde ablukaya aldı.

Çelik'in sokakta yakalanmasından sonra kapıyı çalan özel harekat timleri, Mızrak'ın silahla ateş etmesi üzerine ateşle karşılık verdi. Çıkan çatışmada, iki polis yaralanırken, Mızrak ölü ele geçirildi.

“Hayata Dönüş Operasyonu” nun yapıldığı dönemde Adalet Bakanı olan Hikmet Sami Türk, DHKP-C'nin sözde ölüm listesinde yer alıyor. Bakan Çiçek de F tipi cezaevi uygulaması ve Ceza ve İnfaz Kanunu nedeniyle örgütün ölüm listesinde adı yer alan siyasetçiler arasında bulunuyor.

20 Mayıs 2003 tarihinde Çiçek'e suikast düzenlemek isteyen DHKP-C'li canlı bomba Şengül Akkurt, bombanın düzeneğine son şeklini verirken Kızılay'da bir kafenin tuvaletinde bombanın patlaması sonucu ölmüştü.

1 Temmuz 2005'te de yine aynı örgütten Eyüp Beyaz, Adalet Bakanlığı'na üzerindeki bombayla girmek istediği sırada vurularak öldürülmüştü.

“Dolaylı olarak duydum”

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, suikast girişimiyle ilgili olarak kendisine resmi bir bilgi verilmediğini ancak dolaylı olarak duyduğunu söyledi. VATAN'ın konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Türk, bunun resmi bir kaynak olmadığını vurgulayarak, “Bu çeşit hizmetleri yapanlar tehditlerin hedefi olur. Bugüne kadar bana yönelik birkaç girişim daha önlendi. Artık alıştığımızı bile söyleyebilirim. Zaten risk altında olduğumuz için devlet bize koruma görevlileri tahsis etti” dedi.

Fehriye Erdal gibi

Emnİyet kaynakları, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıfta eğitimini sürdürürken 1995 yılında DHKP-C'ye katılan Kevser Mızrak'ın, polis tarafından 9 kez gözaltına alındığı ve “terör örgütü üyesi olmak” suçundan bir süre kaldığı Uşak Cezaevi'nden Wernicke Korsakoff hastalığı nedeniyle geçici olarak salıverildiğini belirtti. Yeniden cezaevine dönmeyen ve hakkında yakalama emri bulunan Mızrak'ın, Sabancı suikastini gerçekleştiren ve halen Belçika'da bulunan Fehriye Erdal gibi otomatik tabanca kullanabildiği ve saldırı gerçekleştirmesi için yetiştirildiğinin de belirlendiği bildirildi. Operasyon sırasında hücre evinde Glock ve 7.65 çapında iki silah ele geçirilmişti.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın