KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

'İki maç, 4 gol ve üç kaleci hatası'

Türkiye'nin Norveç'i 2-1 mağlup etmesi, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonluğu'na gitmeye garanti gözüyle bakan Norveç Milli Takımı ve Norveç halkında derin üzüntü ve şaşkınlık yarattı.

`İki maç, 4 gol ve üç kaleci hatası`
18 KASIM 2007 PAZAR 17:40
0
1311
0
AA aa
Ünsal TURAN'ın haberi

Emre ve Nihat'a övgüler yağdıran Norveç medyası, yenilgiden, kaleci Optal, Carew ve Tettey'i sorumlu tuttu. Gazeteler ayrıca Carew'in artık futbol oynayamayacak kadar kötü olduğunu yazdı. Carew futbol hayatındaki en önemli yenilgiyi aldıklarını, hiç bu kadar şaşkınlık ve üzüntü geçirmediğini söylerken, teknik direktör Hareide, "Sanki ringde boks yapan bir boksör gibiydim. Emre ve Nihat'ın golleri ile rakibim beni iplere serdi" dedi.

VG Gazetesi, "Türklerle iki maç, 4 gol ve üç kaleci hatası" manşetiyle verdiği yazıda "Ancak dün gece, en güzel oynayanlar, en teknik oynayanlar, maçı yönlendiren Türklerdi. Galibiyet onların hakkıydı. Küçüçük Emre, orta sahada 25 metreden Norveç'i yıkan, dağıtan golü attı.

Emre'nin belki de sadece Norveç'te değil dünyada rakibi yok. Yoluna çıkan herkesi aşmasını bildi, topu istediği gibi oynadı, oynattı, O istediğini yaptı. Kısacası herkesten iyiydi ve oynadıkça açıldı. Norveç, futbol tarihinde Türkler kadar kibar, güzel futbol oynayamadı. Türkler kendilerinden emin sahaya çıktılar, emin vaziyette sahadan ayrıldılar" cümlelerini kullandı. Gazete, Emre ve Nihat'a sayfalarca övgü yağdırdı. Gazetede iki sayfaya, "Türkiye, Türkiye, Türkiye" kelimeleri ile Türk derneğindeki sevinç resmi yer aldı.

Aften Posten gazetesi, Norveç'in kopmaya hazır ip kadar ince şansı kaldığını, Bosna'nın Türkiye'den puan almasını beklemekten başka şans kalmadığını yazdı. Gazetede, Kaleci Opdal'ın "tüm hata bende" sözlerine yer verildi. Gazetede ayrıca Hareide'nin "Hayatımın en büyük düşüşünü yaşadım. Oyuncu değişikliklerini geç yaptım" sözleri yer aldı.

Dagbladet gazetesinde, Norveçli teknik adam ve futbolcuların, "Hiç bu kadar düşmemiştik", "Ben kendimi ipe gönderilmiş hissettim", "Şaşkınlığın ve üzüntünün ölçüsü olsaydı, biz o ölçü aletini patlatmıştık" gibi sözleri yer aldı. Gazete ayrıca, Carew'in, "Perişan olduk, yıkıldık" sözlerine de yer verdi. Gazetede, Carew'in, Volkan'a kafa vurmak isterken resmi yer aldı.



Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın