KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Ikinci etapta anlaşma tamam

Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için müteahhitlerle anlaşmaya vardı. Detaylar üzerinde görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Başkan Barakazi, hak sahipleriyle görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

Ikinci etapta anlaşma tamam
22 ŞUBAT 2016 PAZARTESİ 03:49
0
2799
0
AA aa

 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile 1971 depreminin izlerinin tamamen silineceğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl'deki yerel müteahhitlerle yapılan görüşmelerde prensipte anlaşmaya vardıklarını ve önümüzdeki hafta hak sahipleri ile görüşmeler yapılacağını söyledi.

Konutların iç oturma alanlarının en az 128 metrekare olacağını vurgulayan Başkan Barakazi, “Bowling salonu, sergi salonu, sinema salonu, açık ve kapalı kafe ve restaurantlar barındıran kültür merkezi ile yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, spor alanlarıyla Bingöl'de yeni bir yaşam merkezi oluşacak “ ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin detayları hakkında önümüzdeki hafta Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısının yapılacağını aktaran Başkan Barakazi, “İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz, İlimizdeki müteahhitlerle Kültür Mahallesi'nde 151 dönümlük alan üzerine yapacağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için yürüttüğü çalışmalarda prensipte anlaşmaya varıldı, detaylar üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor. Önümüzdeki hafta hak sahipleriyle Belediyemiz Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı yapılacak. Yapılan çalışmalarla ilgili hak sahiplerine detaylı bilgiler verilecektir” dedi.

“PROJEDE ESTETİĞE DİKKAT EDİLDİ”

Proje hakkında bilgiler veren Başkan Barakazi, 2 Projesi tasarımında kent estetiği, ticari ve sosyal alan ihtiyacının göz önünde bulundurulduğunu söyleyerek, “İklim koşulları ve sosyal yerleşke ise tasarımın mimari aşamasından konut yerleşimleri aşamasına kadar belirleyici unsurlardan biri olup yapılar tasarlanırken ekolojik yapılar üretilmesi hedeflenmiş, konut bloklarının yerleşim deseninde ise halka sosyalleşme olanağı yaratan açık mekan ve bölgenin ticari, sosyal ihtiyaçlarına cevap olacak biçimlenmeler amaçlanmıştır. Konut tipolojisinin mimari çözümlemesinde, başta modern olmak üzere yöre halkının temel hak ve ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuş, ayrıca temel barınma unsurlarında hak sahiplerinin ihtiyaçlarına en yüksek saygıyla yaklaşılmıştır. Mimari çözümlemelerde yöre halkının alışılmış yaşam şartları göz önünde bulundurularak en az 3 +1 kat planları odaklı çalışılmış olup, hem bina yerleşimindeki tasarımda esneklik sağlanmış hem de yapım-kullanım oranında maksimum kar sağlanmak için simetri yapılar öngörülmüştür. Alan genelindeki hak sahipleriyle yapılan anketler, malik önerileri, kullanım ihtiyaçları ve piyasa koşulları gibi faktörler değerlendirilerek net kullanım alanı 128 metrekare olan konut tipleri tasarlanmıştır” diye konuştu.

Sosyal donatılar ile yeşil alanlar gibi kent halkına hizmet verecek kullanımların, yaya ve taşıt sirkülâsyonu açısından sürekliliği sağlanacak şekilde mevcut yollar genişletileceğini belirten Barakazi, “Yeni ticari temalı akslar oluşturularak, zemin katlara ticari bazlı alanlar yerleştirilmiştir. Kentsel tasarımda ayrıca konut alanından bağımsız içerisinde küçük ve büyük salon ölçekli sinemalar, konferans salonları, vip sunum ve projeksiyon salonları, bowling salonu, sergi ve fuaye alanları, açık ve kapalı cafe ve restaurantlar barındıran kültür merkezi meydan konseptli yapı öngörülmüş iş merkezi ve butik otelle tasarım desteklenmiştir. Kentsel tasarım alanında 29 normal konut bloğu 6 rezidans bloğu yerleştirilmiş 182 Bin 100 metrekare konut alanı, 61 Bin 890 metrekare ticari alan, 7 Bin 200 metrekare kapalı otopark alanı öngörülmüştür. Tasarlanan her konut adasının fiziksel merkezlerinde yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlı ortak açık kullanım alanları tasarlanmıştır. Alanda mevcuttaki hak sahiplerinin yanı sıra bölgenin ve etrafının prestijli, yapısal açıdan sağlıklı ve ekolojik konut ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ekolojik sistem detaylı projeler oluşturulmuştur. Projenin ilimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın