KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2024 Salı
°C

İkinci kafile de memleketlerine uğurlandı

Korona virüs tedbirleri kapsamında Karadağ'dan Bingöl'e getirilen 148 Türk vatandaşı, 14 günlük karantina süresini doldurduktan sonra valilik koordinesinde bugün otobüslerle memleketlerine uğurlandı.

İkinci kafile de memleketlerine uğurlandı
08 MAYIS 2020 CUMA 12:07
1
2481
0
AA aa

Dünyaya yayılan korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye'ye gelemeyen vatandaşlar için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinesinde Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından binlerce Türk vatandaşı, tahliye operasyonuyla ülkeye getirildi.

Bu kapsamda Macaristan ve Karadağ'dan Bingöl'e getirilen 271 kişi de, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Mürsel Paşa ile Pir Ali yurtlarına yerleştirilmişti. Macaristan'dan getirilen 123 Türk vatandaşı, önceki gün memleketlerine uğurlanırken, Karadağ'dan getirilen 148 vatandaşı da 14 günlük karantina sürecini tamamladı. Herhangi bir pozitif vaka görülmemesi üzerine Simani Mahallesi'nde bulunan Pir Ali Öğrenci Yurdu'nda kalan vatandaşlar, bugün valilik koordinesinde otobüslerle memleketlerine uğurlandı.

Karantina süreci biten ve memleketi İstanbul'a giden Rıfat Aksu, misafir edildikleri süre boyunca herhangi bir eksikliğin yaşatılmadığını söyledi.

Aksu, “Karadağ'dan Bingöl'e gelmiştik. Başta valimize, yurt müdürümüze, bütün halka hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Herhangi bir eksiklik yaşatmadılar, çok teşekkür ederim” dedi.

“Evim de gibi 14 gün boyunca kaldım”

Karadağ'da bir inşaat firmasında çalıştığı söyleyen ve memleketi İstanbul'a gidecek olan Mehmet Küçükerbir, devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Küçükerbir, “Karadağ'da bir inşaat firmasında çalışıyordum. Burada 14 günlük karantina sürecim çok iyi geçti. Devlet büyük imkanlarıyla seferber oluyor. Burada hiçbir şekilde insanların en ufak bir mağduriyetini bile bırakmıyorlar. Her şey çok güzeldi. Evim de gibi 14 gün boyunca kaldım. Karantinada değildim sanki çok rahattım, şimdi evime dönüyorum İstanbul'a” şeklinde konuştu.

“Bizi de sağolsun devletimiz orada yalnız bırakmadı, sahip çıktı”

Memleketi Niğde'ye giden olan vatandaşlardan Özkan Ceylan ise, “Hastalık geldi bütün her yeri kuşattı. Bizi de sağolsun devletimiz orada yalnız bırakmadı, sahip çıktı. Kimsenin yapamadığını devletimiz yaptı. Bizi aldılar, getirdi ve misafir ettiler. Allah razı olsun büyüklerimizden. Misafirliğimiz bitti 14 günlük karantinamızı bitirdik. Çok ilgilendiler bizimle, yemeklerimiz 3 öğün geldi. Bütün ihtiyaçlarımız karşılandı. Her gün ayrı ayrı ilgilendiler, Allah razı olsun” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2024
15:24
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Emeklilere yönelik 9 maddede destek programı
Hükümet, emeklilere hane halkı gelirine ve yaşanılan bölgeye göre değişen destek formülleri üzerinde çalışıyor. Yakında kamuoyuna açıklanması beklenen 9 maddede emekli düzenlemesinde detaylar belli oldu.
22.04.2024
14:50
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Doğa harikası yüzen adaları görenler görmeyenlere tavsiye ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde bulunan doğa harikası yüzen adalar, baharla birlikte ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Trabzon'dan aileleri ile bölgeye gelen vatandaşlar, 'Herkesin burayı görmesini de tavsiye ederiz' dediler.
22.04.2024
14:49
Bingöl`de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl'de yüzde 75 hibeli sebze fidesi dağıtılacak
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yüzde 75 hibe ile domates, biber ve patlıcan fidesi temin ederek çiftçilere dağıtacak. Başvurular başladı.
22.04.2024
14:47
Katil İsrail`in `Gazze` vahşetine tepki yürüyüşü
Katil İsrail'in 'Gazze' vahşetine tepki yürüyüşü
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Açıklamada; 'Gazze'de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz' vurgusu yapıldı!
22.04.2024
14:46
Bingöl`de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl'de otomobilin çarptığı inek telef oldu
Bingöl-Muş Karayolu'nda otomobilin çarptığı inek telef oldu.
22.04.2024
14:43
Bingöl`de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'de ayılar karla kaplı tepede görüntülendi
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 3 ayı, karla kaplı tepede görüntülendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın