KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Aralık 2025 Pazartesi
°C

İl başkanları ne dedi?

AK Parti ve MHP arasındaki ittifak görüşmelerinin sonlanmasına dair görüşleri alınan AK Parti İl Başkanı Güler; Partimizin alacağı karara saygı duyarız dedi. MHP İl Başkanı Varol ise sert konuştu: AK Parti ittifak ruhuna uygun davranmadı. MHP sanki kendilerine mecburmuş gibi bir tutum içerisine girdiler. MHP yılların partisidir, kimseye de muhtaç değildir.

İl başkanları ne dedi?
23 EKİM 2018 SALI 19:30
11
4853
15
AA aa

Mart 2019 mahalli idareler seçimine odaklanan Türkiye, AK Parti ve MHP ittifakıyla seçime dair değerlendirmelerin sıklık kazandığı bugünlerde yeni bir siyasi pencereyi araladı.

Af, and ve diğer bazı konularda fikir ayrılıklarına düşen AK Parti ve MHP arasındaki ittifak durumu, parti liderlerinin açıklamalarıyla noktalandı ve her partinin kendi adayıyla seçime girme yolu açıldı.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında “MHP teklifinden asla geri dönmeyecektir. Hiçbir ittifak bir tarafın yok sayılmasıyla ayakta kalamayacaktır. İttifak artık bitmiştir. Seçimde kendi yolumuzu kendimiz seçeceğiz” açıklamasında bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarına cevap veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise “Gördük ki, MHP farklı bir tercih yaptı. Madem 'Biz yolumuza' diyorlar, biz de 'Herkes kendi yoluna' deriz” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından AK Parti ve MHP Bingöl İl Başkanlarının görüşünü alan Bingöl Online'ye yapılan açıklamalar, yerelde de yeni bir siyasi tablonun oluşacağının da göstergesi oldu.

İşte ittifakın sonlanması ve sebeplerine dair AK Parti ve MHP İl Başkanlarının açıklamaları….

GÜLER: “AK PARTİ ETNİK KİMLİĞE DAYALI BİR SİYASET YAPMIYOR”

Ak Parti İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, Milliyetçi Hareket Partisi ile yaşanan görüş ayrılıkları, öğrenci andı, af meselesi, yerel seçimler ve teşkilat çalışmaları hakkında değerlendirmede bulundu.

Yapılan değerlendirmede Ak Parti'nin bölgesel, milliyetçi, etnik kimliğe dayalı bir siyaset yapmadığını vurgulayan Ak Parti İl Başkanı Güler şunları söyledi; “Milliyetçi Hareket Partisi ile yaşanan görüş ayrılıklarının andımız ve af konusunda yaşandığını değerlendiriyoruz. Cumhurbaşkanımız partimizin son grup toplantısında ‘Bize göre milletimizin en büyük ve en etkili andı İstiklal Marşımızdır. İstiklal Marşımız dışında bir and tanımıyoruz, tanımayacağız.' diyerek bu konudaki görüşünü ifade etmiştir. Nitekim 1994 yılında Rahmetli Necmettin Erbakan'da Bingöl'de and ile ilgili görüşlerini ifade etmiş ve o zamanki sistemde linç edilerek siyasi yasaklı hale getirilmiştir. Biz de Ak Parti olarak Öğrenci Andını 8 Ekim 2013'te kaldırmıştık. Burada Danıştay yetkisini aşmış ve böyle bir karara imza atmıştır. Yetkili organların bu konuda gerekli çalışmaları yapacağı kanaatindeyiz. Af konusunda ise Cumhurbaşkanımız Devlete dönük yaşanan suçların af edilebileceğini geriye kalan suçların affedilme gibi bir durumun söz konusu olmadığını söylemiştir.

“Partimizin alacağı karara saygı duyarız”

“Cumhur İttifakı noktasında bizim bir sıkıntımız yok. Partimizin alacağı karara saygı duyarız” diyen Güler: “Genel Başkanımızın ülkemizin geleceğine dönük kararlarını biz il ve ilçe teşkilatları olarak emir kabul ederiz. Partimizin yerel seçimlerdeki görüşü bütün bölgelerden adaylar çıkarılması yönündedir. Bunu parti yetkililerimiz birçok defa kamuoyuna duyurmuşlardır. Biz Ak Parti olarak bölgesel, milliyetçi, etnik kimliğe dayalı bir siyaset yapmıyoruz. Dünya'da gönül coğrafyamızla ülkemizde ise Edirne'den Kars'a her bölgede insanlarımızla temas halindeyiz. Sadece seçimden seçime değil günün her saati sahadayız, teşkilatlarımızla aktif ve dinamik bir halde seçmenimizle temas halindeyiz. Birlik beraberlik içinde ülkemize karşı başlatılan mali saldırıları bertaraf edip ülkemizi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak ve gelecek hedeflerini yakalamak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

VAROL: “İTTİFAK RUHUNA UYGUN DAVRANMADILAR”

Ak Parti ve MHP arasındaki Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de sürmesine yönelik atılan adımların son bulması ve iplerin kopmasına yönelik parti genel başkanlarının tavır ve söylemlerine dair değerlendirmeleri alınan MHP Bingöl Başkanı Nurettin Varol, ittifakın bozulmasının sebebini “AK Parti ittifak ruhuna uygun davranmadı” sözleriyle özetledi.

“Af değil, ceza indirimiydi”

Af tartışmalarına ilişkin “MHP'nin teklifi açık ve netti. Bu, bir bakıma ceza indirimi teklifidir. Ancak olayı sulandırmak ve MHP'nin uyuşturucu tacirlerine yol açtığı imasında bulunmak partimize yönelik haksızlıktır. Uyuşturucuyla en fazla mücadele eden siyasi parti MHP'dir” diyen Varol; “2016'da bezer uygulamalar Sayın Erdoğan tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile yapıldı. Neden bugün MHP'nin teklifine ısrarla karşı çıkılıyor? MHP cezaevlerini boşaltmak için bir çaba içerisine asla girmedi, girmeyecektir de. Teklif iyi okunmalı ve iyi anlaşılmalıdır.”

“Yargı kararına saygı duyulmalı”

Danıştay'ın andımız kararına da değinen Varol, karara karşı çıkan AK Parti'yi de şu sözlerle eleştirdi; “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her fırsatta yargının bağımsızlığından ve yargı kararlarına saygıdan bahsediyor. Papaz Brunson davasında yargı kararına saygı duyulmasını isteyen Sayın Erdoğan, maalesef Danıştay'ın andımız kararında bu saygıdan bahsedemiyor. Neden? Madem yargı kararına saygıdan bahsediyor, burada da karara saygı bekliyoruz. Andımızın tekrar okullarda okutulmasını istiyoruz. Bahsedilen Türklük üst kimlik olarak nitelendirilmektedir, kimseyi dışlamak manasını taşımamaktadır.”

“MHP kimseye muhtaç değildir”

Parti genel başkanlarının ittifakın son bulduğu yönündeki açıklamalarına dair soruları da yanıtlayan Varol, AK Parti'nin ittifak ruhuna uygun davranmadığını öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavır ve söylemlerinin arkasında olduklarını ve seçimde kendi adaylarıyla çalışacaklarını vurgulayan Varol; “Sayın Genel Başkanımızın kararlarının arkasındayız. Maalesef en zor süreçlerde ülke menfaatleri için ittifak kapılarını aralayan Sayın Genel Başkanımıza ve partimize yönelik ciddi haksızlıklar yapıldı. MHP sanki kendilerine mecburmuş gibi bir tutum içerisine girdiler. MHP yılların partisidir. Kimseye de muhtaç değildir. Yerel seçim çalışmalarımıza start verdik. Aday adaylarımız da vardır, sadece resmi sürecin başlamasını bekliyoruz ancak bu zaman zarfında hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. İl, ilçe ve beldelerde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz” diye konuştu.

BAHÇELİ: “YERELDE İTTİFAK YOK”

Öte yandan MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısının ardından yeni bir açıklama yaptı. Bahçeli Cumhur İttifakı'nın bitmediğini, AK Parti'yle ittifakın sadece yerelde bitiğini açıkladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32201)
25 Ekim 2018 Perşembe 18:11
Ikiside ayni biri dini alet edip milleti kandiriyor digeri asker polis ölsün siyaset yapalim diyor
Al birini vur ötekine
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32164)
24 Ekim 2018 Çarşamba 10:03
Sayin varol seçimlerde altan altan. akp e çalışıyordun ne oldu.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32163)
24 Ekim 2018 Çarşamba 10:03
Üst kimlik Türklük olmaz öyle olda diğer etnik kimliklerde kendine üst kimlik belirler. Ak parti sayasinde barajı geçtiniz Erdoğan sizi ipten aldı. Bitmiştiniz bu kafayla yine bitersiniz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32160)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:50
Molla Hanefi Güler,MHP yi Irkçılıkla İtham ediyor ; Peki MHP GENÇ ilçe Başkanlığı Zamanında, MHP ye İhale Almak içinmi Göreve Talip olmuştu Acaba.!!! Nurettin Başkan, Her Zaman Yanındayız,ALLAHINA KURBAN OLURUM.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33265)
22 Kasım 2018 Perşembe 01:19
@Misafir Kullanıcı genç ptt dahasınıda sayayımmı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32182)
24 Ekim 2018 Çarşamba 23:35
@Misafir Kullanıcı Hanefi Güler MHP'yi ırkçılıkla itham etmiyor. Ak Parti'nin ırkçı bir parti olmadığını söylüyor. Siyasetin her sahnesinde bu kadar bulunmuş insan varken il başkanımızı bir partide görev aldı diye ihaleci diye adlandıran herkese yazıklar olsun. Aldığı ihaleyi de söyleyin de yalan söylemediğinizi anlayalım. Artık bırakın çamur at izi kalsın siyaseti. Başkanımızı kimseye yedirmeyiz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32157)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:41
ŞER ODAĞI BİZİZ RAB SİZE AİT VARSIN ÖYLE OLSUN... ÖLÜNCE GÖRECEĞİZ RABBI KİRLİ SİYASETİNİZE ALET ETMEK NEYMİŞ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32154)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:11
Bingöl ak parti ve ak partiye yakın sendika yetkileri tam bir şovmen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32153)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:09
Akparti için şovmenler dolu ve insanlar bunlardan dolayı nefret ediyor artı habur sınır kapısında bölücü terör örgütlerini serbest bırakınca şehit aillerinde halellikmi istediniz apo denilen iti besliyorsunuz hiç şehit aillerine sordunuzmu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32152)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:07
Fış fış kayıkçı.Büyüklere masallar.Baktılar oylar eriyor iki yiğit çıktı meydana .Heeeeyt.Yersen
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32151)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:05
zaza ve kurmancların mhpli olması çok çirkin. oylar insanlığaydı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32202)
25 Ekim 2018 Perşembe 18:14
@Misafir Kullanıcı Oylar insanim diyene dogru mhp nerde zazalik kürt lük nerde akla mantiga Bile sigmiyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32146)
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:40
ey mhp zihniyeti! her ne kadar istemeseniz de doğruluk çalışkanlık türklere has değildir.
07.12.2025
23:20
Bingöl`de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl'de Kent Meydanı tartışmaları! Park mı, meydan mı?
Bingöl çarşı merkezindeki yeni düzenleme, şehirde beklenmedik bir tartışmanın fitilini ateşledi. 'Park betonlaştı' eleştirileriyle gündeme gelen Kent Meydanı aslında neydi, şimdi neye dönüştü? Diğer illerdeki meydanlar nasıl? İşte yanıtı…
07.12.2025
19:36
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Kontrolden Çıkan Otomobiller Çarpıştı: 6 Yaralı
Bingöl-Genç karayolunda yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılara montlarını örterek soğuktan koruyan sağlık ekiplerinin duyarlı davranışı takdir topladı.
07.12.2025
19:21
Bingöl`de aranan cinayet zanlısı yakalandı
Bingöl'de aranan cinayet zanlısı yakalandı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.12.2025
19:13
Hesarek`te sezon açılışı için geri sayım başladı
Hesarek'te sezon açılışı için geri sayım başladı
Telesiyejlerden otel güvenliğine kadar tüm eksikliklerin giderildiğini açıklayan Vali Usta, bölgenin önemli bir kış turizm merkezi olan Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nin kısa süre içinde yeniden hizmete gireceğini duyurdu.
07.12.2025
02:29
12 Bingölspor Başkanı Özturan`dan Halka Çağrı
12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan Halka Çağrı
Lider takımın sahasında oynadığı kritik maçta sadece 627 bilet satılması, Başkan Özturan'ın sert eleştirilerine neden oldu: '12 Bingölspor tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşarken, bu emek tribünlerde hak ettiği karşılığı bulmuyor. Şampiyonluğa oynayan bir takıma 627 bilet yakışmadı.'
07.12.2025
02:28
Evliyaoğlu:
Evliyaoğlu: 'Her Kadının Fikri Şehre Değer Katıyor'
Kadın Meclisi, Yeşilyurt Mahallesi'nde kadınların görüşlerini, ihtiyaçlarını ve taleplerini doğrudan yerinde dinleyerek mahallede güçlü bir birliktelik ve güven ortamı oluşturdu. Kadın Meclisi Başkanı Nevim Evliyaoğlu: Her bir kadının fikri bize yol gösteriyor, her bir mahalle bizim için değerli.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın