KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2025 Cumartesi
°C

'İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun yetkisi yoktur'

Bingöl'de köy arazilerinin SÜTAŞ'a tahsis ile ilgili tepkiler ve basına yansıyan haberler üzerine açıklama yapan Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Gurubu: 'İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır' vurgusunda bulundu.

30 EYLÜL 2024 PAZARTESİ 23:07
6
2019
6
AA aa

SÜTAŞ, Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri alanının genişletilmesi amacıyla Bingöl Merkez Kumgeçit Köyü'nde bulunan 157 dönümlük mera alanının tahsisi için Milli Emlak Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Konunun Bingöl İl Özel İdaresine intikal etmesi üzerine İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, köye giderek incelemelerde bulunmuş, burada yaşanan gerilim ve köylülerin açıklamaları yerel basında geniş yer bulmuştu.

Yaşananlar üzerine açıklamada bulunan Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Grubu, arsa tahsisi yapılacağı yönünde söylentilerin gerçeği yansıtmadığı, İmar Komisyonu tarafından yapılan ziyaret ve incelemenin tarımsal niteliği korunacak alan olarak imar planı tadilatı talebi üzerine gerçekleştiğini belirtti.

“İMAR KOMİSYONUNUN ARSA TAHSİSİ YETKİSİ YOKTUR”

Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Grubundan yapılan açıklamada “İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır” vurgusu yapılırken, tahsis yönündeki söylentilerin bazı art niyetli kişilerce yayıldığının da altını çizdi.

Açıklamada şu görüş ve ifadelere yer verildi:

“05.09.2023 tarihinde İl Genel Meclisi gündemine gelen Kumgeçit, Ardıcdibi ve Sürekli köylerinin sınırları içerisindeki tescil harici alanın, tarımsal niteliği korunacak alan olarak imar planı tadilatı talebi üzerine, Ak Parti grubu olarak konunun daha detaylı araştırılması için imar komisyonuna havalesini talep etmiştik.

Bunun üzerine, 27.09.2024 tarihinde komisyon olarak bu alana inceleme yapmak ve köy halkıyla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Kumgeçit köyüne bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ancak, köylülerimiz arasında bazı art niyetli kesimlerce yanlış bilgilendirme yapılarak arsa tahsisi yapılacağı yönünde söylentiler yayıldığı gözlemlenmiştir.

Bu noktada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına şu hususları vurgulamak isteriz ki, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır. Komisyonumuzun yürütmekte olduğu çalışma, yalnızca köylülerimizin bölgede gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetleri ve arazinin tarım açısından uygunluğunu değerlendirmek amacı taşımaktadır.

Bu nedenle, köylülerimizden ve kamuoyundan bu tür yanlış bilgilere itibar edilmemesini rica eder; süreçle ilgili her türlü gelişmeyi şeffaf bir şekilde köylülerimiz ile paylaşacağımızı bildirir, tüm köylülerimize ve kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111807)
02 Ekim 2024 Çarşamba 01:20
İşte sivan peşkeş çekilmiş madencilere kimsenin gıkı çıkmıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111806)
02 Ekim 2024 Çarşamba 01:18
Yavrum bir halt yediniz. Köylü farketti çark ettiniz. Şimdide koku senden geliyor diye birbirinizin üzerine suçu atıyorsunuz. Aslında hüdapar hariç hepiniz aynısınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111793)
01 Ekim 2024 Salı 08:53
Çevir kazı yanmasın... sizde haklısinız bizim köylü bu açiklamaya inanır . Yirmi yildir inandiğı gibi. Bu arada sizde B planıni hazirlamiş olursunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111789)
01 Ekim 2024 Salı 01:40
Emre bulşu geçen ay bütün Bingöl'e sen yaygara kapardın dedin Dem parti AKP ile birlikte ekin yolunda yer tahsis etmiş. Şimdide meclisin tahsis yetkisi yok diyorsun.karar ver hangisi doğru.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111788)
01 Ekim 2024 Salı 01:37
Son bir haftadır sütaşı kaç kez ve niçin ziyaret ettiğinizide açıklarmısınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111787)
01 Ekim 2024 Salı 01:33
Zoru gördünüzmü çark etmeyin. Saat 10 köye geldiniz saat.9.30 muhtarımızı haberdar ettiniz sadece burdan bakıldığın aslında en büyük art niyetli sizsiniz.ayrıca köyde 80.90 yaşındaki insanların karşısında elin cebinde burnun havadaki duruşunuzda ayrı bir sorun. Bu ülkeyi AKP yönetiyor arsayı hangi kurum tahsis etmişse AKP nin oluru ile yapmış kime ne anlatıyorsunuz
26.04.2025
00:53
Devlet memurluğuna 35 yaş sınırı geliyor: Teklif TBMM`de
Devlet memurluğuna 35 yaş sınırı geliyor: Teklif TBMM'de
TBMM'ye sunulan teklif, kamuya girişte 35 yaş sınırı getirilmesiyle birlikte kamu yönetimi ve kamu personel sisteminde önemli değişiklikler içeriyor.
26.04.2025
00:23
Başkan Özturan`dan protokol tribünü ricası
Başkan Özturan'dan protokol tribünü ricası
12Bingölspor Kulübü Başkanı M.Engin Özturan, şampiyonluğun ilan edilmesi beklenen pazar günkü Batman Kayraspor maçında protokol tribünü talepleri için 'Lütfen anlayış gösterilsin' ricasında bulunurken, taraftara da 'Bingöl'e yakışır bir misafirperverlik gösterilmeli' çağrısında bulundu.
25.04.2025
17:36
Bingöl`de 58 işletmeye 3 milyon 600 bin liralık ceza!
Bingöl'de 58 işletmeye 3 milyon 600 bin liralık ceza!
Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce gıda güvenliği kapsamında yürütülen denetimlerde 16 ayda 58 işletemeye 3 Milyon 594 Bin 112 Bin TL ceza yazıldı. İl Müdürlüğü, denetimlerin aralıksız süreceğini duyurdu.
25.04.2025
17:12
Bingöl`de zincirleme kaza: 6 yaralı
Bingöl'de zincirleme kaza: 6 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1'i ağır 6 kişi yaralandı. Bölgede uzun araç kuyrukları oluştu.
24.04.2025
17:48
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir evde yapılan aramada ruhsatsız silah ve çok sayıda fişek ele geçirildi.
24.04.2025
17:35
Bingöl`de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın