KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

'İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun yetkisi yoktur'

Bingöl'de köy arazilerinin SÜTAŞ'a tahsis ile ilgili tepkiler ve basına yansıyan haberler üzerine açıklama yapan Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Gurubu: 'İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır' vurgusunda bulundu.

30 EYLÜL 2024 PAZARTESİ 23:07
6
2445
7
AA aa

SÜTAŞ, Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Tesisleri alanının genişletilmesi amacıyla Bingöl Merkez Kumgeçit Köyü'nde bulunan 157 dönümlük mera alanının tahsisi için Milli Emlak Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Konunun Bingöl İl Özel İdaresine intikal etmesi üzerine İl Genel Meclisi İmar Komisyonu üyeleri, köye giderek incelemelerde bulunmuş, burada yaşanan gerilim ve köylülerin açıklamaları yerel basında geniş yer bulmuştu.

Yaşananlar üzerine açıklamada bulunan Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Grubu, arsa tahsisi yapılacağı yönünde söylentilerin gerçeği yansıtmadığı, İmar Komisyonu tarafından yapılan ziyaret ve incelemenin tarımsal niteliği korunacak alan olarak imar planı tadilatı talebi üzerine gerçekleştiğini belirtti.

“İMAR KOMİSYONUNUN ARSA TAHSİSİ YETKİSİ YOKTUR”

Bingöl İl Genel Meclisi AK Parti Grubundan yapılan açıklamada “İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır” vurgusu yapılırken, tahsis yönündeki söylentilerin bazı art niyetli kişilerce yayıldığının da altını çizdi.

Açıklamada şu görüş ve ifadelere yer verildi:

“05.09.2023 tarihinde İl Genel Meclisi gündemine gelen Kumgeçit, Ardıcdibi ve Sürekli köylerinin sınırları içerisindeki tescil harici alanın, tarımsal niteliği korunacak alan olarak imar planı tadilatı talebi üzerine, Ak Parti grubu olarak konunun daha detaylı araştırılması için imar komisyonuna havalesini talep etmiştik.

Bunun üzerine, 27.09.2024 tarihinde komisyon olarak bu alana inceleme yapmak ve köy halkıyla görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Kumgeçit köyüne bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ancak, köylülerimiz arasında bazı art niyetli kesimlerce yanlış bilgilendirme yapılarak arsa tahsisi yapılacağı yönünde söylentiler yayıldığı gözlemlenmiştir.

Bu noktada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına şu hususları vurgulamak isteriz ki, İl Genel Meclisi İmar Komisyonu'nun herhangi bir arsa tahsisi yapma veya üçüncü şahıslara tahsis etme yetkisi bulunmamaktadır. Komisyonumuzun yürütmekte olduğu çalışma, yalnızca köylülerimizin bölgede gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetleri ve arazinin tarım açısından uygunluğunu değerlendirmek amacı taşımaktadır.

Bu nedenle, köylülerimizden ve kamuoyundan bu tür yanlış bilgilere itibar edilmemesini rica eder; süreçle ilgili her türlü gelişmeyi şeffaf bir şekilde köylülerimiz ile paylaşacağımızı bildirir, tüm köylülerimize ve kamuoyuna saygılarımızı sunarız.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111807)
02 Ekim 2024 Çarşamba 01:20
İşte sivan peşkeş çekilmiş madencilere kimsenin gıkı çıkmıyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111806)
02 Ekim 2024 Çarşamba 01:18
Yavrum bir halt yediniz. Köylü farketti çark ettiniz. Şimdide koku senden geliyor diye birbirinizin üzerine suçu atıyorsunuz. Aslında hüdapar hariç hepiniz aynısınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111793)
01 Ekim 2024 Salı 08:53
Çevir kazı yanmasın... sizde haklısinız bizim köylü bu açiklamaya inanır . Yirmi yildir inandiğı gibi. Bu arada sizde B planıni hazirlamiş olursunuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111789)
01 Ekim 2024 Salı 01:40
Emre bulşu geçen ay bütün Bingöl'e sen yaygara kapardın dedin Dem parti AKP ile birlikte ekin yolunda yer tahsis etmiş. Şimdide meclisin tahsis yetkisi yok diyorsun.karar ver hangisi doğru.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_114838)
12 Haziran 2025 Perşembe 21:18
@Misafir Kullanıcı Bu nasıl bir rant sağlayacak ki akpye katılmış, asıl sorulması gereken soru bu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111788)
01 Ekim 2024 Salı 01:37
Son bir haftadır sütaşı kaç kez ve niçin ziyaret ettiğinizide açıklarmısınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111787)
01 Ekim 2024 Salı 01:33
Zoru gördünüzmü çark etmeyin. Saat 10 köye geldiniz saat.9.30 muhtarımızı haberdar ettiniz sadece burdan bakıldığın aslında en büyük art niyetli sizsiniz.ayrıca köyde 80.90 yaşındaki insanların karşısında elin cebinde burnun havadaki duruşunuzda ayrı bir sorun. Bu ülkeyi AKP yönetiyor arsayı hangi kurum tahsis etmişse AKP nin oluru ile yapmış kime ne anlatıyorsunuz
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın