KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Şubat 2026 Perşembe
°C

Il içi tayinlere yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eş ve sağlık durumu ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı il içi yer değişikliği işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı.

Il içi tayinlere yeni düzenleme
13 ŞUBAT 2013 ÇARŞAMBA 08:53
0
1792
0
AA aa

Bakanlığın internet sitesinde değişikliklere ilişkin yayımlanan duyuruya göre, MEB, eş ve sağlık durumu ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı il içi yer değişikliği işlemlerini, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri ve diğer mevzuat çerçevesinde, okullardaki norma göre öğretmenlerin tercihleri ve hizmet puanı üstünlüğüne göre 11-28 Şubat 2013 tarihleri arasında valiliklerce bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek.

Öğretmenler, eş ve sağlık durumu özrü ile özel hayatını olumsuz etkileyen nedenlere bağlı olarak 11-28 Şubat 2013 tarihleri arasında sonuçlandırılmak üzere her il milli eğitim müdürlüğünce belirlenecek takvim çerçevesinde yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. İl milli eğitim müdürlüklerince belirlenen takvimlerde sonradan herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek.

2013 Şubat ayında özür durumundan iller arasında görev yeri değiştirilen öğretmenler aynı özürden il içinde yer değişikliği talebinde bulunamayacak.

Eğitim bölgelerinde norm kadro fazlası oluşturulmayacak şekilde ve halk eğitim merkezleri ile olgunlaşma enstitüleri hariç olmak üzere il genelinde alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan bütün okullar il milli eğitim müdürlüklerinin internet adresinde ilan edilecek.

Başvuruda bulunacaklarda, öğretmenlik ve devlet memurluğunun her ikisinde de adaylıklarının kaldırılmış veya Şubat ayı sonu itibarıyla kaldırılabilecek durumda olmaları şartı aranacak.

Öğretmenliğe 2012 yılı içerisinde atananlardan Şubat ayının son günü itibarıyla bulunduğu ilde veya okulda en az 1 yıl süreyle öğretmenlik yapmış olanlar, özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Açıktan ve kurumlar arası yeniden atananlardan sağlık durumu ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlerden dolayı başvuracaklarda bulunduğu ilde/okulda 1 yıl süreyle öğretmenlik yapmış olma şartı aranmayacak.

Öğretmenler başvurularını, kullanıcı adı ve şifreyle http://mebbis.meb.gov.tr adresinden elektronik başvuru formunu doldurarak yapacak. Elektronik başvuru formu dışında bir belgeyle yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Öğretmenler, yer değiştirme başvurusundan, başvuru süresi içinde, görevli olduğu okul ya da kadrosunun bulunduğu ilçe/il milli eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle vazgeçebilir. Bu öğretmenlerin başvuruları elektronik ortamda iptal edilir.

Yer değiştirme iş ve işlemlerinden okul, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri yöneticileri görevli, yetkili ve sorumludur.

Öğretmenlerin hizmet puanlarının hesabında başvuruların son günü, hizmet süresinin hesaplanmasında ise 2013 yılı Şubat ayının son günü esas alınacak.

BAŞVURU VE TERCİHLER

Başvurular il milli eğitim müdürlüklerinin belirleyeceği tarihler arasında kabul edilecek. Öğretmenler, özürlerinin bulunduğu yerleşim yerindeki okullar arasından en fazla 25 tercihte bulunabilecek.

Yer değişikliği işlemlerinde, ilçe teşkilatı bulunmayan il merkezleri ve bu illerin diğer ilçeleri, büyükşehir belediyesi statüsünde olan illerin ilçeleri, beldeleri ve köylerinin her biri ayrı bir yerleşim yeri olarak değerlendirilecek ve bu yerleşim yerleri arasında yer değişikliği yapılabilecek.

Aynı yerleşim yerleri veya aynı ilçe içindeki köy ve beldeler hariç okullar arasında özür durumundan yer değişikliği başvurusu yapılamayacak. Büyükşehir belediyesi statüsünde olmayan illerde görev yapanlar, yalnızca özrünün bulunduğu il merkezi ya da ilçedeki belde ve köyler dâhil okulları tercih edecek.

Eşi aynı ilçenin köy veya beldelerinde görev yapanlar, öncelikle eşinin olduğu yerdeki okulları tercih edecek.

Kendisi ve eşi büyükşehir statüsünde olan illerin büyükşehir belediyesi sınırları dışındaki farklı ilçelerinde görev yapanlar, eşinin görev yaptığı büyükşehir belediye sınırları dışındaki ilçede bulunan belde ve köyler dâhil okulları tercih edecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Adana, büyükşehir belediyeleri hariç büyükşehir belediyeleri sınırları dışındaki ilçelerde görev yapanlar, özürlerinin bulunduğu büyükşehir belediye sınırları içindeki ilçelerde bulunan okulları tercih edebilecek.

Sonuçlar, il milli eğitim müdürlüklerinin internet adreslerinde yayımlanacak. Yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Şubat ayı sonu itibarıyla tamamlanacak.

Başvuruda bulunacaklar Bakanlığın ''http://www.meb.gov.tr/'' internet sitesinden ayrıntılı bilgilere ulaşabilecek. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.02.2026
14:58
YKS 2026 başvuruları başlıyor
YKS 2026 başvuruları başlıyor
Üniversite hayali kuran milyonlarca adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 20-21 Haziran'da yapılacak YKS'de başvurular 06 Şubat 2026 Cuma günü başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.
04.02.2026
15:41
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah`ın Taksimatına Düşmanlıktır
Dinç: Dillere Düşmanlık Fıtrata ve Allah'ın Taksimatına Düşmanlıktır
HÜDA PAR'ın Bingöl'de düzenlediği 'Anadilimi Seçiyorum' panelinde konuşan Mersin Milletvekili Faruk Dinç, dil çeşitliliğinin ilahi bir nimet olduğunu belirterek, dillere yönelik düşmanlığın fıtrata ve Allah'ın taksimatına karşı çıkmak anlamına geldiğini söyledi.
04.02.2026
15:06
Bingöl Devlet Hastanesi`nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Hematoloji Uzmanı Göreve Başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne yapılan atamayla Hematoloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Can Öztürk hasta kabulüne başladı. Atama ile birlikte kentte hematoloji alanında ilk kez hizmet verilmeye başlandı.
04.02.2026
14:56
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Umut Olmaya Devam Ediyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Ocak ayında Bingöl'deki ihtiyaç sahibi aileler ile Filistin ve Suriye başta olmak üzere yurt dışında toplam 1 milyon 654 bin 311 TL tutarında ayni ve nakdi yardımda bulundu.
04.02.2026
14:39
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi geliyor
Pilot uygulama olarak belirli illerde başlatılması planlanan sistemle, ekonomik olarak dezavantajlı hanelere gelir desteği sağlanması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; '2026'da birkaç ilimizde, 2027'de ise tüm ülkeye yaymayı planlıyoruz' dedi.
04.02.2026
13:04
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Vatandaş erken seçim istiyor mu?
Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve siyasi gündemdeki hareketlilik, kamuoyu araştırmalarında erken seçim talebine yönelik dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. İşte anketlere yansıyan sonuçlar;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın