KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Il sağlık müdürlüğü bu işe ne diyecek?

“Sabah 08.40'ta sevk edilen hasta, iki ambulansın donanımları çalışmayınca üçüncü ambulansla 12.20'de yola çıktı. Ancak üçüncü ambulans da sorunluydu. Hasta yolda hayatını kaybetti.”..

Il sağlık müdürlüğü bu işe ne diyecek?
11 HAZİRAN 2009 PERŞEMBE 08:28
0
1894
0
AA aa
Sağlık Bakanlığı'nca yeni tahsis edilen ambulansların görkemli açılışlarla kamuoyuna tanıtıldığı Bingöl'de 12 gün önce yaşanan bir hadise, akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Yaşadığı sıkıntıları aktaran hasta yakını ise, aynı sıkıntıların tekrarlanmaması ve başkalarının da mağdur edilmemesi için ilgililere çağrıda bulundu.
Sağlık alanında önemli yatırımların yapıldığı söylemlerine dikkat çeken hasta yakını, düzenlemelerin gözden geçirilmesini de istedi.
Geçtiğimiz günlerde amcasını Bingöl Devlet Hastanesi'ne getiren Ahmet Burulay isimli vatandaş, hastanenin gerekli müdahaleyi yapacak donanıma sahip olmadığını belirterek çevre illere gönderilen hastasının ambulansın eski olmasından dolayı yolda hayatını kaybettiğini iddia etti.
Olay gününü anlatan Ahmet Burulay: “Bingöl ili Merkez ilçesi Sudüğünü Köyünde ikamet etmekte olan amcam Hasan Burulay, 30 Mayıs 2009 tarihinde ikametinde aniden rahatsızlanınca yakınlarımız tarafından özel araçla Bingöl Devlet Hastanesi'ne getirilmiştir. Amcam Hasan Burulay, şiddetli karın ağrıları nedeniyle getirildiği Bingöl Devlet Hastanesi'ne saat 08.40 sularında varmıştır. Bingöl Devlet Hastanesi Acil Servis bölümünde muayeneye alınan amcamın ‘kalp damarının patladığı' teşhisi konulmuştur. Hastamıza Bingöl Devlet Hastanesi'nde müdahalenin yapılamayacağı, yapılacak müdahalenin yetersiz kalacağı, dolayısıyla hastamızın Diyarbakır veya Elazığ iline sevk edilmesi gerektiği hastane yetkililerince tarafımıza bildirilmiştir. Diyarbakır ve Elazığ ilinde bulunan hastanelerle yapılan görüşmeler neticesiz kalmış, görüşülen bu hastane yetkililerinin hastamızı kabul edemeyeceklerini bildirmeleri neticesinde hastamızın Erzurum iline sevk edilmesine karar verilmiştir” dedi.
Hayati tehlikesi bulunan hasta için saniyelerin dahi büyük önem arz ettiğini ve bu nedenle hastanın en kısa sürede Erzurum'a götürülmesi için harekete geçildiğini vurgulayan Burulay, sözlerine şöyle devam etti.
“Hastamız derhal ambulansa alınmıştır. Fakat hastamızı Erzurum iline götürecek ambulansın donanımı bir türlü çalışmamıştır. Donanımın arızasını gidermek için yapılan gayretler neticesiz kalmıştır. Bunun üzerine yeni bir ambulans çağrılmıştır. Getirilen ikinci ambulansın da bir türlü donanımı çalışmamış, donanımın çalışması için verilen uğraşlar yine neticesiz kalmıştır. Bunun üzerine Bingöl Doğum Hastanesi'nden üçüncü bir ambulans temin edilmiştir. Çağrılmış olan üçüncü ambulans ile aynı gün saat 12.20'de Erzurum iline gitmek üzere Bingöl Devlet Hastanesi'nden hareket edilmiştir. Trafikte seri bir şekilde hareket etmesi gereken ve bunun için trafikte önceliği olan ambulansın normal bir araçtan daha yavaş ilerlemesi üzerine ambulans şoförüne nedenini sorduğumuzda; ambulansın 500 Bin'den daha fazla kilometre yapmış olduğu ve daha seri gitmesinin mümkün olmadığı bize söylenmiştir. Saat 12.20'de Bingöl ilinden çıkıp saat 15.00'da Erzurum ili Çat ilçesine vardığımızda hastamız vefat etti. Çat ilçesindeki hastane doktoru hastamıza müdahale etti fakat hastamızın yaşama geri dönmesinin mümkün olmadığını bize bildirdi. Bunun üzerine cenazemizi Bingöl iline geri getirdik. Her iki ambulanstaki donanımın bakımının yapılmamış olması veya başka bir nedenden ötürü donanımların çalışmaması, üçüncü ambulansın normal bir araçtan daha yavaş ilerlemesi nedeniyle büyük zaman kaybetmemiz neticesinde hastamıza zamanında müdahale edilmemiş olmasından dolayı mağdur edilmiş isek de mağduriyetimizin giderilmesi amacıyla söz konusu ihmalleri ve bu ihmaller neticesinde yaşadığımız mağduriyeti dile getirmiş değiliz. İleride daha büyük mağduriyetlerin yaşanmasının ve idarenin zarara uğratılmasının önlenmesi için durumu bilginize sunma gereğimiz hâsıl olmuştur” diyerek sorunun varlığına işaret etti.

BİNGÖL MEDYA.COM / BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın