KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Il sağlık müdürlüğü'nden muhtarlara gömme izin belgesi eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü, Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü'nün organizasyonuyla
muhtarlara yönelik “ Gömme İzin Belgesi Görevlisi Eğitimi” verildi.

Il sağlık müdürlüğü`nden muhtarlara gömme izin belgesi eğitimi
14 MAYIS 2010 CUMA 06:46
0
1710
0
AA aa
İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan eğitim seminerine İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Kenan Yurtsever, Eğitim Şube Şefi Suphi Gönç ve görevli muhtarlar katıldı.

19 Ocak 2010 tarih ve 27467 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Mezarlık Yerlerinin İnşası ile Cenaze Nakil ve Defin İşlemleri Hakkında Yönetmelik” gereği ilimizde görevli muhtarlara “Gömme İzin Belgesi Görevlisi Eğitimi” verildi. Çevre Sağlığı Şube Müdürü Kenan Yurtsever tarafından verilen eğitimde, muhtarlara konuyla ilgili detaylı sunumlar yapıldı.

Programda bir konuşma yapan İl sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, toplantının yapılış amacına değinerek,1 günlük eğitimin sonunda köy muhtarlarına gömme izin belgesinin verileceğini söyledi. Tekin toplantıda şunları söyledi:

“Yönetmeliğin 18. nci maddesi hükmü gereğince hükümet ve belediye tabibi ile sağlık personelinin bulunmadığı yerleşim yerlerinde gömme izin belgelerini vermek üzere siz köy muhtarlarımızı 1 günlük kısa bir eğitimden geçirerek sonrasında başarılı olanlarınızın “Gömme İzin Belgesi Görevlisi” olarak yetkilendirilerek, sizlere bağlı yerleşim yerlerinde meydana gelen ölüm vakalarının yönetmelik hükümlerine göre ilgili kurumları bilgilendirmek üzere görevlendirilmiş olacaksınız. Sağlık personelimizce verilecek eğitimler sonrasında sizlerin diğer görevlilerimizin yanı sıra bu görevi en iyi şekilde layıkıyla yerine getireceğinize inancım tamdır”

Muhtarların kamu görevlisi niteliği taşıdığını belirten Tekin, Bu kapsamda kanunların muhtarlara yüklediği sorumlulukların bulunduğuna dikkat çekerek, “ Sağlık açısındaki sorumluluklarınızı bu vesile ile ifade etmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda 442 sayılı Köy Kanununun sizlere yüklediği birçok sorumluluğun yanı sıra koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında köylerimizde sağlık alanında yapılması gereken bir çok görev ve yükümlülüğünüz bulunmaktadır. Sağlıklı ve yeterli içme ve kullanma suyunun sağlanması, aşılama hizmetleri, çevre sağlığı hizmetleri, uygun mezarlık yerlerinin tespiti su kaynaklarının korunması, atıkların düzenli toplatılması ve izalesi vb. gibi sağlığı ilgilendiren birçok hususta görev ve sorumluluğunuz bulunmaktadır. Bu görev ve sorumluluğunuzu en iyi şekilde yerine getirmek çok önemli olup, bizlerde bu süreç içinde sizlere her türlü yardımı ve katkıyı sunmaya hazırız. Köylerimizde halk sağlığının korunması için gerekli her türlü tedbiri almak ve aldırmak için her zaman sizlerin yanında olacağımızdan şüpheniz olmasın. Bu bağlamda imkanlarımız dahilinde ileriki süreçlerde de sağlıkla ilgili birçok konuda sizlere yönelik eğitim programları düzenleyerek, hem sizleri bilgilendirmek hem de yükümlülüklerinizi hatırlatarak sizleri de sağlık alanında verdiğimiz bu sürece dahil etmek istiyoruz. Eğitim seminerimizin başarılı ve yararlı geçmesi dileği ile hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Bingöl Online Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.08.2025
02:33
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne daldı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne daldı
Çarpmanın etkisiyle 10 domuz olay yerinde telef olurken, araçta da maddi hasar meydana geldi.
07.08.2025
02:30
Cinnet ölüm getirdi! Eşini öldürüp intihar etti
Cinnet ölüm getirdi! Eşini öldürüp intihar etti
Bingöl, Ankara'da yaşanan cinayetle sarsıldı. Cinnet getiren boşanma aşamasındaki kocasının bıçaklı saldırısına uğrayan TBMM çalışan Saliha Ozan Akkaş, hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Cinayeti işleyen koca ise olayın ardından intihar etti.
07.08.2025
02:28
Bingöl`de çiftçinin tercihi değişince buğday hasadı düştü
Bingöl'de çiftçinin tercihi değişince buğday hasadı düştü
Bingöllü çiftçilerin yem bitkilerine yönelmesiyle birlikte buğday üretiminde düşüş yaşandı. Ziraat Odası Başkanı Bürkek, Bingöl merkezde 2025 sezonunda hasat edilen buğday miktarını 2 bin 750 ton olarak açıkladı.
07.08.2025
02:27
Emektar öğretmenden 12Bingölspor için farkındalık!
Emektar öğretmenden 12Bingölspor için farkındalık!
Yıllardır birçok toplumsal ve sosyal olayda inisiyatif alarak Bingöl'de birçok oluşum ve etkinliğe öncülük eden Emekli Öğretmen Semiramis Karaarslan, bu kez de 12 Bingölspor için kolları sıvadı ve emekli maaşının yarısını takıma bağışladı.
07.08.2025
02:25
‘Su Ürünleri Değer Zinciri Analizi` protokolü imzalandı
'Su Ürünleri Değer Zinciri Analizi' protokolü imzalandı
Proje ile Bingöl, Elâzığ, Malatya ve Tunceli illerinde alabalık üretimi ve işleme süreçleri detaylı biçimde analiz edilecek.
06.08.2025
05:30
Vizyon projede ilk kazma vuruldu
Vizyon projede ilk kazma vuruldu
Kentpark Projesi koordinatöründen detaylar hakkında bilgi alan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bu dev yatırım; sadece bir yaşam alanı değil, aynı zamanda turizm, istihdam ve şehir estetiği açısından da büyük bir dönüşüm hamlesidir. Bingöl'ümüze hayırlı, uğurlu olsun' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın