KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Ilaçta yüzde 9.5 indirim geliyor

Global bütçeyle harcamaları kontrol etmeyi amaçlayan SGK, ilaç sektörleri vardığı anlaşmayla ilaç fiyatlarında indirim sağladı.

Ilaçta yüzde 9.5 indirim geliyor
27 EKİM 2011 PERŞEMBE 20:40
0
1986
0
AA aa

SGK(Sosyal Güvenlik Kurumu), gelecek yıl ilaç ve sağlık giderleri için 43.4 milyar TL harcama yapacak. Harcama rakamı yeşil kartlıların da SGK'ya aktarılmasıyla yüzde 19 artacak. SGK, ilaç sektörü ile masaya oturarak, muadili olmayan ilaçlara yüzde 10.5, muadili olan ilaçlara yüzde 9.5 indirim sağladı.

Önümüzdeki yılın başından itibaren hükümetin, yaklaşık 9 milyon yeşil kartlının tedavi ve ilaç masraflarını da karşılayacak olan SGK'nın sağlık harcamalarına yüzde 19'luk bir artışla 36 milyar 547 milyon TL'den 43 milyar 414 milyon TL'ye yükseltmesi bekleniyor. Bu yılbaşında ilaç sektörü ile imzalanan protokolle ilaç fiyatlarında yüzde 9,5'luk bir indirim gerçekleşmişti. Geçen yılki yüzde 25'lik indirim ile sağlık harcamalarının artışı yüzde 12'de tutulmuştu.

SGK, ikinci bir ilaç indirimi için sektör temsilcileriyle yeniden masaya oturdu. Bakan Çelik başkanlığında yapılan toplantıda bu yıl ilaca 15.6 milyar TL ödemeyi planlayan SGK, daha kışın başında ilaç masraflarının 16.6 milyar TL'yi bulması üzerine ilaç fiyatlarında indirim istedi. Toplantıda, piyasalarda muadili olmayan ilaçlara yüzde 10.5, muadili olan ilaçlara yüzde 9.5 oranında indirim yapılması kararlaştırıldı. Anlaşmaya göre eczanelerde satış fiyatı 10 TL ve üzeri olan ilaçlara ortalama yüzde 9.5 indirim yapılacak.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.10.2026
15:41
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
Bingöl balı için hedef büyüdü: Uluslararası pazarlarda daha fazla yer alacak
9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği'nde kentin bal potansiyeli, markalaşma ve üretim kalitesinin korunması gündeme geldi. Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve protokol üyeleri Bingöl balının ulusal ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer edinmesi gerektiğini vurguladılar.
23.10.2026
15:18
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl`de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Kızılay kan bağışı tırı Bingöl'de: 8 gün boyunca kan toplanacak
Türk Kızılay'ın kan bağışı tırı, 24-31 Ekim tarihleri arasında Bingöl Türk Telekom İl Müdürlüğü önünde vatandaşlardan kan bağışı kabul edecek. Her gün 10.30-18.30 saatleri arasında hizmet verecek tır için Bingöllülere çağrı yapıldı.
23.10.2026
13:28
Bingöl`de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl'de 322 köy muhtarına bal üreticilerinden teşekkür
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, üretim sezonu boyunca köylerinde konaklayan arıcılara destek veren 322 köy muhtarına teşekkür ederek dayanışmanın Bingöl balının marka değerini güçlendirdiğini vurguladı.
23.10.2026
12:53
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışma kapsamında yakalanan 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
23.10.2026
12:09
Bingöl`de gençlere sıfır atık çağrısı: `Metan gazı iklimin fren pedalı`
Bingöl'de gençlere sıfır atık çağrısı: 'Metan gazı iklimin fren pedalı'
Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Esen, metan gazı salımının azaltılmasının küresel ısınmayı yavaşlatabileceğini belirterek evsel atıkların doğru ayrıştırılmasının önemine dikkat çekti. Esen, iklim hedefleri doğrultusunda gençleri yeni meslek alanlarına yönelmeye çağırdı.
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın