KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Ilçe çalıştayları tamamlandı

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği tarafından başlatılan ve Bingöl genelini kapsayan ‘2’inci Bingöl Kalkınma Çalıştayı’ 7 ilçede gerçekleştirildi. Son olarak Adaklı İlçesinde düzenlenen toplantıda, konuşan Soysal, çalıştayın Bingöl ayağının ramazan ayı içerisinde yapılacağını söyledi.

Ilçe çalıştayları tamamlandı
29 HAZİRAN 2014 PAZAR 23:04
1
9344
0
AA aa

‘2'inci Bingöl Kalkınma Çalıştayı' Adaklı ayağı YİBO toplantı salonunda düzenlendi. Çalıştaya, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, il genel meclisi encümenleri ile 32 köy ve merkez mahalle muhtarı katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan, Tavz-Der Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soysal, 7 ilçede düzenlenen toplantıların yoğun katılımla gerçekleştirildiğini ifade ederek: “Toplantılara 213 Muhtar, 10 İl Genel Meclisi Encümeni, 6 Belediye başkanı ve 311 vatandaş katılım sağlamıştır” dedi.

Çalıştayın Bingöl Merkez ayağının ramazan ayı içerisinde yapılacağını söyleyen Soysal, zirve çalıştayın ise 5 Ağustos Salı günü Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleşeceğini söyledi. Sosyal: “Zirve Çalıştayı Sabahki oturumu Saat 10:00'da başlayıp 11:30'da son bulacak bir açılış oturumudur ki bu oturum herkese açıktır. Zirvenin asıl amacının gerçekleşeceği ikinci ayak olan öğlen ayağı ise 3 oturumdan müteşekkil olacak ve bu oturumlara sadece akademisyenler, mühendisler ve eğitimciler katılacaklardır” diye konuştu.

Zirve Çalıştayı Sonrası elde edilen verilerin rapor haline getirilerek önce ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarına sunulacağını anlatan Soysal: “Akabinde Bingöl valisi ve belediye başkanına sunulup Ankara'daki paydaşlara raporlar takdim edilerek sunumlar yapılacaktır” dedi.

Çalıştay'da söz alan Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık: “Tavz-Der basın yolu ile takip ettiğim ve çalışmalarını takdir ettiğim bir dernek. Bu güne kadar dernek başkanı ve yönetimi ile karşılaşmış değilim. Doğrusu Adaklı ilçemize gelip bizlerin sorunlarımıza eğileceklerini düşünmüyordum bile. Beni şaşırttılar ve şaşırmam da Bingöl'de böylesi ufku geniş bir Derneğin oluşu, bu derneğin Bingöl'deki Sivil Toplum algısında oluşturduğu vizyondandır. Ben bu çalışmaların çok ciddi manada olumlu sonuçlar vereceği inancındayım. Burada Seçilenleri yerden yere vurmak yerine onlarla beraber kendi sorunlarımızı nasıl çözebiliriz algısındaki gençlerin olduğunu görmek bizi hizmet noktasında daha fazla heyecanlandırmıştır bunun bilinmesini istiyor Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğine çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın