KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2026 Perşembe
°C

Ilçe çalıştayları tamamlandı

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği tarafından başlatılan ve Bingöl genelini kapsayan ‘2’inci Bingöl Kalkınma Çalıştayı’ 7 ilçede gerçekleştirildi. Son olarak Adaklı İlçesinde düzenlenen toplantıda, konuşan Soysal, çalıştayın Bingöl ayağının ramazan ayı içerisinde yapılacağını söyledi.

Ilçe çalıştayları tamamlandı
29 HAZİRAN 2014 PAZAR 23:04
1
9097
0
AA aa

‘2'inci Bingöl Kalkınma Çalıştayı' Adaklı ayağı YİBO toplantı salonunda düzenlendi. Çalıştaya, Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık, il genel meclisi encümenleri ile 32 köy ve merkez mahalle muhtarı katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan, Tavz-Der Yönetim Kurulu Başkanı Murat Soysal, 7 ilçede düzenlenen toplantıların yoğun katılımla gerçekleştirildiğini ifade ederek: “Toplantılara 213 Muhtar, 10 İl Genel Meclisi Encümeni, 6 Belediye başkanı ve 311 vatandaş katılım sağlamıştır” dedi.

Çalıştayın Bingöl Merkez ayağının ramazan ayı içerisinde yapılacağını söyleyen Soysal, zirve çalıştayın ise 5 Ağustos Salı günü Bingöl Üniversitesi'nde gerçekleşeceğini söyledi. Sosyal: “Zirve Çalıştayı Sabahki oturumu Saat 10:00'da başlayıp 11:30'da son bulacak bir açılış oturumudur ki bu oturum herkese açıktır. Zirvenin asıl amacının gerçekleşeceği ikinci ayak olan öğlen ayağı ise 3 oturumdan müteşekkil olacak ve bu oturumlara sadece akademisyenler, mühendisler ve eğitimciler katılacaklardır” diye konuştu.

Zirve Çalıştayı Sonrası elde edilen verilerin rapor haline getirilerek önce ilçe kaymakamları ve belediye başkanlarına sunulacağını anlatan Soysal: “Akabinde Bingöl valisi ve belediye başkanına sunulup Ankara'daki paydaşlara raporlar takdim edilerek sunumlar yapılacaktır” dedi.

Çalıştay'da söz alan Adaklı Belediye Başkanı Zeki Işık: “Tavz-Der basın yolu ile takip ettiğim ve çalışmalarını takdir ettiğim bir dernek. Bu güne kadar dernek başkanı ve yönetimi ile karşılaşmış değilim. Doğrusu Adaklı ilçemize gelip bizlerin sorunlarımıza eğileceklerini düşünmüyordum bile. Beni şaşırttılar ve şaşırmam da Bingöl'de böylesi ufku geniş bir Derneğin oluşu, bu derneğin Bingöl'deki Sivil Toplum algısında oluşturduğu vizyondandır. Ben bu çalışmaların çok ciddi manada olumlu sonuçlar vereceği inancındayım. Burada Seçilenleri yerden yere vurmak yerine onlarla beraber kendi sorunlarımızı nasıl çözebiliriz algısındaki gençlerin olduğunu görmek bizi hizmet noktasında daha fazla heyecanlandırmıştır bunun bilinmesini istiyor Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneğine çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın