KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yerleşim alanlarına yakın ormanlık alana dökülen çöpler, ilçe halkının tepkisine neden oluyor. İnsan sağlığının tehdit ve doğanın tahrip edildiğini kaydeden halk, çöplerin Bingöl’de yapılan katı atık ve bertaraf tesisine nakledilmesini istiyor.

Ilçe halkı çöp sorununa tepkili
14 TEMMUZ 2014 PAZARTESİ 08:40
0
4251
0
AA aa

Solhan ilçe merkezinde toplanan çöplerin İlçenin güneyinde bulunan ormanlık alana dökülmesi ve bu soruna yıllardır çözüm getirilememesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Söz konusu alana dökülen çöplerin yakıldığını dile getiren vatandaşlar, Yenimahalle Yatılı İlköğretim Bölge Okulu arkasında ikamet eden mahalle sakinlerinin havanın hafif esmesinden bile çöp alanın kokusundan etkilendiğini dile getirdi.

İlçe merkezinde toplanan çöplerin yaşam alanına yaklaşık olarak 500 metre uzaklıktaki bir alana döküldüğünü ve çöp sahasına dönüşen söz konusu alan konusunda gerek ilçe halkının ve gerekse bölgedeki mera ve ormanları zarar gören Şimşirpınar Köyü sakinlerinin müracaatları olduğunu dile getiren vatandaşlar, şunları aktardılar: “Yıllardır sorunu dile getirdiğimizde gerek Kaymakamlık nezdinde, gerek Belediye Başkanlığı nezdinde ve gerekse Çevre Orman nezdinde taleplerimiz uygun görülüp sorunun çözümünün gerçekleştireceklerini dile getiriyorlardır. İnsan ve hayvan sağlığı ile orman ve bitki örtüsünün zarar görme sorununun kaldırılması için çabalarının olduklarını belirtmelerine rağmen yıllardır sorun aynı ve hatta artarak devam etmektedir. Ormanlık arana giden hayvanlar çöp döküm alanından olumsuz etkilenmektedir. Çöp döküm alanında bulunan başıboş köpekler de çevredeki insan ve hayvanlara zarar vermektedir. Bingöl İl, İlçe ve belde belediyeleri tarafından kurulan Bin-Çev-Bir tarafından Bingöl yakınlarında yapılan ve Solhan'a uzaklığı da yaklaşık olarak 35 kilometre olan katı atık ve bertaraf tesisinin yapılması bekleniyordu. Yıllardır tesis tamamlanamadı mı? Tamamlanmış ise bu sefer neyi bekliyorlar? İlçe merkezinden de görülen ve insan, hayvan ve bitki sağlığını tehdit eden çöplerin çevre kirliği ve imaj zedelemesine de neden olduğunun bilinci ile hareket edilmesini istiyor ve artık sorunun kökten çözülmesini bekliyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.08.2026
01:00
Adaklı`da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı'da Diyaliz Hastalarının Çilesi Sona Erdi
Adaklı Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan diyaliz merkeziyle, ilçedeki hastalar artık tedavileri için Bingöl merkeze gitmek zorunda kalmayacak. Dört cihazla hizmet verecek merkez, özellikle yaz aylarında memleketine gelen diyaliz hastaları için de önemli bir ihtiyacı karşılayacak.
03.08.2026
00:59
Genç`te Kronik Soruna Neşter
Genç'te Kronik Soruna Neşter
Genç Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Sanayi Sitesi, Meslek Yüksekokulu, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Eski Cezaevi bölgesini kapsayan yol ve altyapı çalışmalarıyla uzun yıllardır çözülemeyen ulaşım sorununu kalıcı olarak gidermeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Kemal Tartar, 'İlçemizi adım adım geleceğe hazırlıyoruz' dedi.
03.08.2026
00:58
LPG`ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
LPG'ye Zam Kapıda! Tabelalar Gece Yarısı Değişecek
Akaryakıt fiyatlarında beklenen yeni artışın gece yarısından itibaren pompaya yansıması öngörülüyor. Zamla birlikte Bingöl'de otogaz kullanan araç sahiplerini de daha yüksek yakıt maliyetleri bekliyor.
03.08.2026
00:57
Bingöl`de
Bingöl'de 'Vadeli Araç Satışı' Tartışması
Kentte son dönemde 'vadeli araç satışı' adı altında gerçekleştirildiği öne sürülen bazı işlemler tartışma konusu oldu. Ekonomik sıkıntı yaşayan kişilerin mağduriyet yaşadığı iddiaları gündeme gelirken, ticari ilişkilerde daha şeffaf ve adil bir yaklaşım çağrısı yapılıyor.
03.08.2026
00:56
'Murat'ı Akışına Bırakın' Çağrısı
BİNÇEVDER ile Genç İçin Bir Saat Derneği, Murat Nehri kıyısında ortak basın açıklaması yaparak kum ocaklarının çevreye verdiği zarar ile altın madenciliğinden kaynaklanabilecek siyanür riskine dikkat çekti. Dernekler, nehrin doğal yapısının korunması ve çevresel tahribatın sona erdirilmesini istedi.
03.08.2026
00:54
MHP Genç`te İlhami Tan dönemi
MHP Genç'te İlhami Tan dönemi
Milliyetçi Hareket Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nın 15. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede İlçe Başkanlığı görevine İlhami Tan seçilirken, önceki başkan Şevket Övün'e hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın