KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

‘Ilıcalar, turizm bölgesi kapsamına alınmalı’

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yazığı yazıyı alıp Bakanlığa elden teslim eden Başkan Kocihan: “Bakanlığın onay vermesi için Sayın Bakan ve milletvekillerinin destek sunmasını, onay verildikten sonra da ilgili kurum ve kuruluşların tanıtım çalışmalarına katılmasını bekliyoruz” dedi...

‘Ilıcalar, turizm bölgesi kapsamına alınmalı’
08 EYLÜL 2009 SALI 08:04
0
1088
0
AA aa
Bingöl'ün turistlik açıdan en önemli bölgesi olan Ilıcalar Beldesi'ndeki kös kaplıcalarının değer kazanması ve beldenin turizm bölgesi kapsamına alınması için kolları sıvayan Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Gıyasettin Kocihan, konuya ilişkin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne müracaatta bulundu. Kocihan, işlemlerin hızlandırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ‘Ilıcalar Beldesi'nin turizm bölgesi kapsamına alınması' için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazdığı yazıyı alıp önceki gün Ankara'ya elden götürüp Bankalık yetkililerine teslim etti.

Ilıcalar Beldesi'nin yıllardır hak ettiği değerden uzak kaldığını ve eldeki imkânların değerlendirilemediğini belirten Başkan Kocihan, kös kaplıcalarının turizm acentelerine duyurulması, beldeye tur düzenlenmesi ve kaplıcaların ülkede namıyla anılan bir mekân haline getirilmesi için bir dizi girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Bu konuda kentin siyasi ve bürokratlarının, sivil toplum ile basın kuruluşlarının gerekli desteği sunmasını isteyen Başkan Kocihan: “Turistleri Bingöl'e çekmek çok zor olmamalı. Bugün Erzurum'dan, Elazığ'dan, Diyarbakır'dan ve Muş'tan birçok insan hastalıkların şifa ararken Bingöl'e, yani Ilıcalar Beldesi'ndeki kaplıcalara geliyor. Ülkenin diğer illerinden de turizm ve ziyaretçilerin buraya gelmesini sağlamalıyız. Bakanlığın onay vermesi için Sayın Bakan ve milletvekillerinin destek sunmasını, onay verildikten sonra da ilgili kurum ve kuruluşların tanıtım çalışmalarına katılmasını bekliyoruz” diye konuştu.



Bingöl Kent Haber/Bingöl Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2025
02:56
Bingöl`de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 11 yaralı
Bingöl'de iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 11 kişi yaralandı.
18.08.2025
02:55
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepelilerin en büyük dileği sağlıklı su!
Dilektepe Köyü'nde İçme Suyu Çilesi: Çeşmeden Çamurlu ve Köpüklü Su Akıyor
18.08.2025
02:54
Üniversiteye ‘Sorumluluk` Çağrısı!
Üniversiteye 'Sorumluluk' Çağrısı!
Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerinde yaşanan boğulma vakası üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Kuyuldar; 'Önlemler, kâğıt üzerinde değil, fiilen ve eksiksiz olarak hayata geçirilmelidir' dedi.
18.08.2025
02:53
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Askeri helikopter onlar için havalandı!
Bingöl'de ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede zehirlenen 4 vatandaş, askeri helikopterle alınarak hastaneye ulaştırıldı.
18.08.2025
02:52
Bu yöntemle yama olur mu?
Bu yöntemle yama olur mu?
Karlıova İlçesi Bağlıisa grup köy yolunda toprak üzerine zift serpiştirilerek yama çalışması yapıldığını iddia eden DEM Partili Meclis Üyeleri; 'Yapılan bu asfalt çalışması bırakın bir kışı, sonbahar yağmurlarını bile çıkaramaz' dediler.
18.08.2025
02:50
Dünya Dinlerine
Dünya Dinlerine 'Kuraklığa Karşı Tek Ses Olma' Çağrısı!
Almanya'daki camilere mektup bıraktıklarını, Diyanet İşleri Başkanlığı, Vatikan ve diğer din merkezlerine de mektup göndereceklerini belirten Hungo bungo Hareketi Başkanı Bilal Salcı, gelecek kuşaklara savaşsız, açlık olmayan, yoksulluğun, hastalıkların ve göçün bittiği bir yeni dünya bırakılabileceğinin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın