KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Ilimizde güzel şeyler yapacağız

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, devlet işletmeciliğinin olduğu yerlerde siyasi müdahaleler, adam kayırma gibi işlerin yapılmasından dolayı bu işletmelerin rekabetçi ve verimli bir şekilde çalışamadığını ve uzun vadede varlık gösteremeden iflas edip batmaya mahkum olduklarını söyledi. TÜMSİAD Bingöl Şubesi Başkanı İbrahim Alimoğlu da; &';TÜMSİAD Bingöl Şubesi olarak Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz, Sayın Valimiz M. Hakan Güvençer ve milletvekillerimizin desteğini alarak, ilimizde güzel şeyler yapacağımıza inancımız tamdır.” dedi.

Ilimizde güzel şeyler yapacağız
10 OCAK 2011 PAZARTESİ 05:38
0
3140
2
AA aa

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Erzurum programının ardından memleketi Bingöl'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bingöl Şube Başkanlığı tarafından polisevinde verilen kahvaltıya katıldı. TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu ve dernek yönetim kurulu tarafından verilen kahvaltıya; Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, vali yardımcıları, Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, Solhan İlçe Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve çok sayıda işadamı katıldı.

İlimizde güzel şeyler yapacağımıza inancımız tamdır
Dernekleri ile ilgili bilgi veren TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı İbrahim Alimoğlu, TÜMSİAD'ın 2005 yılında açıldığını, AB ülkelerinin birçoğunda dernek şubelerinin olduğunu, Ortadoğu ve Kafkaslarda da dernek şubelerinin açılma aşamasında olduğunu ifade ederek, derneklerine kayıtlı olan işadamı sayısının yaklaşık 10 bin olduğunu ve derneklerinin her geçen gün büyümeye devam ettiğini aktardı.

TÜMSİAD Şubesi'nin kurulduktan sonra şube başkanı olarak diğer illerin şube başkanlıklarına ziyaretlerde bulunduklarını ve bu ziyaretlerde diğer şubelerin yapmış olduğu çalışmaları yerinde incelediklerini söyleyen TÜMSİAD Bingöl Şube Başkanı Alimoğlu, “Yaptığımız ziyaretler sonrası kendi ilimizde birçok eksiklikler olduğunu ve bu eksikliklerin suçlusu sadece siyasetçiler değil, sivil toplum kuruluşları olduğunu diyebilirim. Ülkemizde sadece siyasetle yönetilmez, burada sivil toplum örgütlerinin de çok büyük bir etkisi vardır. TÜMSİAD Bingöl Şubesi olarak Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz, Sayın Valimiz M. Hakan Güvençer ve milletvekillerimizin desteğini alarak, ilimizde güzel şeyler yapacağımıza inancımız tamdır. İnşallah bu kararlıkla, ilimize yatırımcıları getirerek ve Bingöl'deki işadamlarımızı Batı'daki tüm işadamlarımızla iş ortaklığı sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Polisevinde verilen kahvaltıda Başkan Yardımcıları Raif Demir, Bilal Ayrancı, Alaettin Tunç, Emrullah Buyankara ve Şube Genel Sekreteri Veysel Bürkük de hazır bulundu.

Devlet her şeyi yapmamalı
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz işadamlarına yönelik yaptığı konuşmasında ise devlet işletmeciliğini benimsemediğini ifade etti. Devletin her şeyi yapmaması gerektiğini dile getiren Bakan Yılmaz, komünist veya sosyalist bir düzenden yana olmadıklarını söyledi. Bakan Yılmaz, "Devlet her şeyi yapmamalı. Devletin bir misyonu, yapması gerekenler var, topluma ve iş dünyasına bırakması gereken işler var. Her şeyi devletin yaptığı düzenlere nasıl bir isim verildiğini hepimiz biliyoruz. Sosyalist, komünist bir düzen, biz böyle bir düzenden yana değiliz. Bizim anlayışımız, zihniyetimiz devlete düşen görevler var, topluma ve iş dünyasına düşen görevler var. Devlet altyapıyı yapacak, yol yapacak, hastane yapacak, sosyal ve fiziki altyapıyı gerçekleştirecek. Eğitim kurumları açacak, hastaneler açacak, içme suyu getirecek, insanlara huzur, güven, asayiş sağlayacak. Adalet getirmeyi sağlayacak, devletin yapması gereken temel fonksiyonlar bunlardır. Bunun ötesinde de devlet çok sınırlı alanlarda bazı faaliyetler yürütebilir" dedi.

Uzun vadede sürdürebilir gelişmenin bu şekilde sağlanabileceğini belirten Bakan Yılmaz, devletin işletmecilik yaptığı ülkelerin ne hale geldiğini herkesin bildiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Devletin işletmecilik yaptığı ülkelerin ne hale geldiğini hep birlikte 20. yüzyılda gördük. Uzun süre devam edemiyor. Çünkü devlet işletmeciliği her zaman zarar ediyor. Peki o zararı nerden karşılıyor devlet? Tabii ki milletten aldığı vergilerden karşılıyor. Devlet işletmeciliği olan yerlerde siyasi müdahaleleri, adam kayırmaları, adam işe almaları, hepsini biliyoruz. Dolayısıyla o işletmeler rekabetçi ve verimli bir şekilde çalışamıyor, uzun vadede iflas ediyor, batmaya mahkum işletmeler haline geliyor. Halbuki özel sektör mantığı ile çalıştığı zaman daha sürdürülebilir, daha karlı, daha yenilikçi işletmeler doğuyor. Bu bölgelerde de pekala işletmeler olabilir. Bu yörelerin potansiyelini bazıları küçümsüyor. 2010 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ihracat yaklaşık 5 milyar dolar olmuştur. 1980 yılında tüm Türkiye'nin ihracatı 3 milyar dolar değildi. Nereden nereye geldi. En geri kalmış bölgemiz olarak bilinen yerde bile 5 milyar dolar ihracat yapmışız" şeklinde konuştu.

"Bingöl'deki huzur ve güven ortamı, canlılığı arttıracaktır"
Bingöl'ün de son yıllarda yakaladığı huzur ve güven ortamı ile atağa geçtiğini belirten Bakan Yılmaz, her geçen gün önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Bingöl bir istisna değil. Bingöl'e baktığımızda Organize Sanayi Bölgesi canlanıyor, tarım ve hayvancılık canlanıyor. Önümüzdeki dönem meyvecilik ve süt sığırcılığı anlamında da ilerlemeler olacaktır. Yeter ki bu huzur ve güven ortamı devam etsin. Bingöl çok şükür huzurlu bir şekilde kaç yıldır devam ediyor. Bu huzur ve güven ortamı devam ettiği sürece yeni yeni işletmeler, yeni yeni yatırımlar artacak ve insanımıza daha fazla aş ve iş imkanı sunacağız. Bizim de önümüzdeki döneme ait temel önceliğimiz bu" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Türkiye'de her şeyin değiştiğine dikkat çeken Bakan Yılmaz, Bingöl ve tüm vilayetlerde görev yapan valilerin anlayışlarının da değiştiğini söyledi. Bakan Yılmaz, eskiden protokol ve güvenlik valiliklerinin yapıldığı makamlarda artık kalkınmacı vali anlayışlarının olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Altyapı haricinde devlet olarak sağladığımız teşviklerle, motivasyonla, bürokratik işlemlerin kolaylaştırılması ile insanlarımıza aş ve iş imkanı sağlayacağız. Türkiye genelinde artık kalkınmacı bir vali anlayışımız var. Protokol valiliği yerine bütün valilerimiz bölgelerinin kalkınması için yoğun çaba sarf ediyor. Bingöl ve bütün illerdeki valiler bu anlayışla çalışmalarını sürdürüyor."
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
iklimya (@Misafir_1616)
11 Ocak 2011 Salı 00:28
o karedeki wekillerde değişince manzara ve söylenenler daha güzel olacak..
Nihat (@Misafir_1614)
10 Ocak 2011 Pazartesi 13:29
sayın bakan sosyalist,kominist kelimelerini kullanarak farklı mesajlar veriyor yine.Bu kelimelerin halkın kafasındaki yanlış imgesinden yararlanarak din İstismarcılığı yapıyor bana göre.
saygılarımla
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın