KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Ilk duruşma görüldü

Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından tutuklanan A.K. ve E.Ş.’nin ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçundan ilk duruşmaları görüldü.

Ilk duruşma görüldü
10 NİSAN 2015 CUMA 02:20
0
2714
0
AA aa

 Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, Bingöl'de 9 Ekim 2014 tarihinde Yenişehir Mahallesi Selahattin Kaya Caddesi ile Yeşim Sokak'ın kesiştiği noktada Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve ekibine yönelik düzenlenen silahlı saldırının ardından aynı akşam Bingöl'ün Genç ilçesi girişinde PKK'lılarla çıkan çatışmanın ardından gözaltına alınarak tutuklanan A.Ş. ve A.K. hakkında ‘terör örgütü üyesi olmak' suçundan hazırladığı iddianame, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak, terör örgütü üyesi olmak, kasten insan öldürmek ve 6136 sayılı yasaya muhalefet' suçlarından haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerden A.K ve E.Ş ‘terör örgütü üyesi olmak' suçundan 12 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı.

TELEKONFERANS SİSTEMİYLE BAĞLANTI KURULDU

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanıkların avukatları ve yakınları hazır bulundu. Güvenlik gerekçesiyle farklı illerde bulunan tutuklu sanıklar, savunmalarını telekonferans sistemiyle yaptı. Emniyet Müdürü ve ekibine yönelik yapılan silahlı saldırıyla bağlantılarının olmadığını belirten sanıklar, önceki beyanlarını tekrar etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 5 Mayıs 2015 tarihine erteledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın