KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Ilk duruşmaya katılmadı

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde lise öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Atagün'ü kendisini reddettiği gerekçesiyle 21 bıçak darbesiyle öldüren üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Bingöllü Aydın Keleş, tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasına sağlık sorunları nedeniyle mazeret dilekçesi göndererek katılmadı.

Ilk duruşmaya katılmadı
19 EYLÜL 2013 PERŞEMBE 05:01
0
3960
0
AA aa

Geçen yıl 8 Nisan'da Şükrü Ayna Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Fatma Atagün'ü 21 bıçak darbesiyle öldüren Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tarih bölümü öğrencisi Aydın Keleş'in yargılanmasına Diyarbakır 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek çocuk öldürme' iddiasıyla, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Aydın Keleş, sağlık sorunları nedeniyle mazeret dilekçesi göndererek duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya öldürülen Fatma Atagün'ün babası Mehmet Atagün, annesi Altuna Atagün, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi temsilcisi avukat İmren Bayhan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sıla Gemicioğlu ve ailenin avukatları katıldı.

KADIN MERKEZİNİN KATILMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Duruşmada ilk olarak, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi temsilcisi avukat İmren Bayhan ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sıla Gemicioğlu'nun duruşmaya katılma talebi değerlendirildi.

Cumhuriyet savcısı iki kurumun da katılma talebinin kabul edilmesini isterken, mahkeme suçtan zarar gören sıfatları bulunmadığı için talebi reddetti.

Daha sonra söz hakkı verilen genç kızın annesi Altune ve babası Mehmet Atagün, sanıktan şikâyetçi olduklarını söyledi.

Söz hakkı verilen Atagün ailesinin avukatı Vedat Yentürk: “Sanık daha önce de Bingöl'de sağlık mazereti sunarak duruşmalara katılmamıştı. Bu yolu bir yöntem olarak benimsediğini görüyoruz" dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, sanığın ifadesinin alınması için hazır edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

21 KEZ BIÇAKLAMIŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili olarak hazırladığı iddianamede, öldürülen Fatma Atagün'ün henüz çocuk sayıldığı belirtilerek, sanık Aydın Keleş'in genç kızla daha önceden arkadaşlık ilişkisi bulunduğu, olay günü de maktulü okuduğu okuldan alarak boş bir araziye götürüp bıçakladığı belirtildi.

Genç kızın otopsi raporuna göre vücudunda 21 ayrı bıçak yarası olduğu belirtilirken, maktulle şüpheli arasında olay günü öncesine ait görüşme detaylarına ilişkin bir bulguya rastlanmadığı ifade edildi. İddianamede yer alan Fatma Atagün'ün okul arkadaşlarının ifadelerinde ise çarpıcı detaylar yer aldı.

Atagün'ün Dicle İlçesi Şükrü Ayna Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nde eğitim gören arkadaşları, "Aydın'dan Fatma'yı kaçıracağına ilişkin cep telefonu mesajı geliyordu. Olay günü Aydın Keleş, Fatma'yı kolundan tutup okulun dışına götürdü. Fatma ise, 'Ben gelmiyorum' diye bağırıyordu" dedi.

3 AY ÖNCE BİRLİKTE KAÇMIŞLAR

İddianamede, yapılan araştırmada genç kızın cinayetten 3 ay önce daha önce eğitim gördüğü Bingöl'den Aydın Keleş ile birlikte kaçtığının ortaya çıktığı belirtildi. Fatma'nın babası Mehmet Atagün'ün şikâyeti üzerine, olayla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Aydın Keleş hakkında kamu davası açıldığı ve Keleş'in bu davadan 20 ay hapis cezası aldığı belirtildi.

"BIÇAKLADIM, İNTİHAR ETMEK İSTEDİM"

Şüpheli Aydın Keleş'in iddianameye yansıyan savcılık ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf ettiği görüldü.

Fatma ile uzun bir arkadaşlık ilişkilerinin bulunduğunu belirten Aydın Keleş: “Fatma son günlerde telefonlarına bakmadığı için kıskançlık duydum. Bir keresinde kendisini aramaya devam edersem hakkımda suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Bunun üzerine ben de arkadaşları Hüseyin ve Yıldız'a Fatma'yı kaçıracağım şeklinde mesaj attım. Olaydan bir gün önce aramızdaki problemleri çözmek için Ağrı'dan otobüsle Dicle'ye geldim. Fatma'yı beklerken okulun etrafında gezmeye başladım. Bu sırada çocukların bir yere bıçak sakladığını gördüm. Bu bıçağı çocuklardan alarak okulun önüne gittim. Fatma'yı telefonla arayarak görüşmek istedim. Ancak telefonu yüzüme kapattı. Bunun üzerine okulun bahçesine girdiğimde, Fatma'yı biriyle konuşurken gördüm. Yanına giderek tartışmaya başladım. Bu şekilde okulun dışına çıktık. Kendisine son kararını vermesini söyledim. Fatma ise benimle görüşmek istemediğini, Hüseyin'i sevdiğini söyledi. Bunun üzerine Fatma'yı bıçaklayarak kendi bileğimi kesip intihar etmek istedim" dedi.

“CİNAYET, CANAVARCA HİS VE EZİYET ÇEKTİREREK İŞLENDİ”

İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Yunus Demir, şüphelinin cinayeti vahşi bir yöntemle işlediğini belirterek: “Şüphelinin güçlü ve kuvvetli olmasına rağmen direnme gücü olmayan, savunmasız maktulü ıssız bir yere götürerek 21 yerinden bıçaklamıştır. Kesici aletin ısrarla batırılması, sırf ölene acı çektiren, öldürmek için yapılması zorunlu olmayan hareketler olduğu için bu eylem eziyet çektirmek niteliğindedir. Eylemin canavarca his ve eziyet çektirerek yapıldığından, maktulün 18 yaşından küçük olması nedeniyle ağırlaştırılmış cezanın uygulanması gerekir" dedi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın