KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Ilk hedefimiz faydalı nesil yetiştirmek

Engin; “Milli Eğitim olarak ilk hedefimiz, öğrenciyi kendisine, ailesine, çevresine, milletine ve vatanına faydalı bir birey olarak en iyi şekilde yetiştirmektir. Günümüz toplumunun yozlaşmış olmasının, en önemli nedenlerinden biri, değerlerimizin gerektiği gibi toplumda yaşatılmamasındandır” dedi.

Ilk hedefimiz faydalı nesil yetiştirmek
30 EYLÜL 2016 CUMA 20:42
0
1359
0
AA aa

2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Değerler Eğitimi Okul Temsilcileri toplantısı, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıda,  eğitim sezonu süresi içinde uygulanacak olan ‘Değerler Eğitimi'  konuları ve planlaması ile ilgili bilgi sunumu yapan Şube Müdürü A. Haluk Çakan, değerler eğitimini çok önemsediğini söyledi.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından “Değerler Eğitimi” konulu sunum gerçekleştirildi.

Değerler Eğitimi ile ilgili video ve görsel sunumların ardından panel şeklinde devam eden toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, “Bütün gayemiz değerlerine bağlı bir nesil yetiştirme. Eğitimciler olarak hitap ettiğimiz insanlar gelecekte dünyayı yönetecek, dünyaya yön verecek insanlardır. Bir insan yaalim olup insanlara hizmet ediyor, ya zalim olup insanları mahvediyor. Hepiniz gönüllülük esasına dayalı olarak ‘Ben de varım' diyerek bu toplantıya icap ettiniz, bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

‘Değerler Eğitimi'  projesinin çok önemli olduğunu belirten Engin, şunları söyledi: “Ana hatlarıyla çok önemli konular içeriyor. Bu değerleri öğretmen önemsiyorsa ve öğrenciye verebiliyorsa değerlerine bağlı bir nesil yetişir. Değerli öğretmen arkadaşlar, okul idarecisine göre şekillenir, öğretmenlerimiz okul müdürüne göre şekillenecek, öğrencide öğretmene göre şekillenecek. İdareci öğretmene sevgisini ve saygısını gösterecek ki, öğretmen de öğrencisine sevgi ve saygısını gösterecek. Öğretmeni model alan öğrencide sevgi ve saygıyı bilerek göstererek yetişecek. Milli Eğitim olarak ilk hedefimiz, öğrenciyi kendisine, ailesine, çevresine, milletine ve vatanına faydalı bir birey olarak en iyi şekilde yetiştirmektir. Günümüz toplumunun yozlaşmış olmasının, en önemli nedenlerinden biri, değerlerimizin gerektiği gibi toplumda yaşatılmamasındandır. Değerlerimizle yetiştirmediğimiz her ferdin vebali anne, baba ve biz eğitimcilerindir ”diyen Engin bu bilinçle hareket etmemiz lazım. Hepinizi tekrar saygı ve sevgi ile selamlıyorum.”

Konuşmasının ardından Engin, sözü öğretmenlere bırakarak öğretmenlerin “Değerler Eğitimi” kapsamındaki projelerini dinledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın