KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2026 Perşembe
°C

İlk ortak sınav bugün

Engin; Öncelikli hedefimiz Bingöl'ün ölçme değerlendirme kapasitesini en üst seviyeye çıkararak, ildeki bütün ölçme değerlendirme işlerini ortak ve nitelikli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.

İlk ortak sınav bugün
25 ARALIK 2018 SALI 20:25
5
5193
3
AA aa

Eğitim seviyesinin yükseltilmesi, ulusal ve uluslararası sınavların yapılması ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın soru bankasına soru hazırlama amacıyla 19 Mart 2018 tarihinde kurulan Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi'nce, ilk kez il geneli 7. Sınıf Türkçe dersi ve 9. Sınıf Edebiyat derslerinden 26-27 Aralık tarihlerinde ortak sınav yapılacak.

Öğrencileri sınavlara hazırlayacaklar

İl Milli Eğitim Şube Müdürü koordinasyonunda 4 öğretmenle hizmet veren merkezin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ölçme, değerlendirme, sınavlar, analiz, raporlama ve benzeri alanında vereceği görevleri yerine getirmekle yükümlü olan birim olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin; “İl izleme araştırmalarını yürütmek, ulusal ve uluslararası izleme çalışmalarının PISA, TIMSS, ABİDE ve il ortak yazılı sınavlarının yürütülmesi için kurulan Ölçme Değerlendirme Merkezi eğitimde başarı çıtasını yükseltmeyi hedefliyor. Türkiye'de Aralık ayı itibarı ile 81 İlde kurulan Ölçme Değerlendirme Merkezi Bingöl 'de de Mart 2018 tarihinde kuruldu. 100. Yıl Ortaokulu giriş bölümünde hizmete giren Ölçme Değerlendirme Merkezi bugüne kadar birçok çalışma gerçekleştirdi. Ölçme Değerlendirme Merkezi hazırladığı sorularla öğrencileri sınıflar arası, okullar arası ve Türkiye genelinde yapılacak sınavlara hazırlayacak. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığını soru bankasına da soru hazırlayacak olan Bingöl Ölçme Değerlendirme Merkezi öğretmenlere ölçme değerlendirme alanında eğitim vermeye başladı” dedi.

“Bingöl'e ait soru havuzu oluşturulacak”

Ölçme Değerlendirme Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, şunları söyledi; “Ölçme Değerlendirme Merkezleri ülke genelinde kademeli olarak 2017 Aralık ayı itibarı ile 81 ilde kuruldu. Bingöl'de merkezimiz 2018 Mart ayında kuruldu. Bingöl olarak on aylık süre içerisinde bazı ulusal ve uluslararası sınavlar yaptık. Bunlardan birisi TIMSS pilot uygulama sınavı, ABİDE-4 ve ABİDE-8 sınavları yaptık. 2016 ABİDE-8 il raporunu yayımladık. Merkez ilçemizde bulunan 54 öğretmenimiz ile ABİDE-4 sınavlarının çalıştayını yaptık. Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alanında 98 bin sorunun cevabını okuduk. İl genelinde bütün 5. sınıflara İl İzleme Araştırması Uygulaması yapıldı ve uygulamanın değerlendirilmesi yapılarak raporlaştırıldı. Önümüzdeki dönemde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğrenci gelişimini takip etmek amacıyla bütün okul düzeylerinde İl İzleme Araştırması Uygulaması yapılacaktır. İl izleme araştırmaları ve ortak sınavlarda hiçbir öğrenciyi ve okulları karşılaştırmadan hangi konularda eksiklikleri olduğu belirlenecek. Öncelikli hedefimiz Bingöl'ün ölçme değerlendirme kapasitesini en üst seviyeye çıkararak, ildeki bütün ölçme değerlendirme işlerini ortak ve nitelikli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme Merkezlerine son derece büyük önem vermektedir. Bu merkezler aracılığıyla öğrenci gelişimine ait veriler depolanıp okul tabanlı değerlendirme modeli hedeflenmektedir. Merkezimiz tarafından uygulanan sınavlardan sonra sınavlara ait raporlama yapılarak uygulamaların işlevselliğine katkı sunulmuştur. Merkezimiz tarafından yapılacak olan ortak sınavlarla okullarda kazanımların gerçekleştirilme oranları belirlemek istenmektedir. Bu kapsamda 80 öğretmenimize test hazırlama ve test geliştirme eğitimleri verildi. Bu eğitimlerle ilimize ait soru havuzu oluşturacağız. Öğretmenlerimizden gelen sorular ile il düzeyinde Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı derslerinden ortak sınavlar yapmaktayız. Önümüzdeki dönemden itibaren ortak sınavların sayıları artırılarak her sınıf düzeyinde farklı branşlarda yazılı sınavı yapılması hedeflenmektedir. İlerleyen sürelerde öğretmenlerimize ölçme değerlendirme ile ilgili çeşitli eğitimler verilerek ölçme değerlendirme alanında farkındalık oluşturacağımıza inanarak bütün paydaşlarımıza başarılar dilerim.”

Engin, Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından ilk kez il geneli 7. Sınıf Türkçe dersi ve 9. Sınıf Edebiyat derslerinden 26-27 Aralık tarihlerinde ortak sınav yapılacağını da sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35741)
26 Aralık 2018 Çarşamba 18:33
Öndekine dikkat memleketi ı kurtaracak gibi ÇAKIRCI arka planda kalmış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35736)
26 Aralık 2018 Çarşamba 16:58
Fotoğrafını paylaştığıniz kişiler kim? Hiç değilse adamaları tanitsaydiniz?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35713)
26 Aralık 2018 Çarşamba 06:09
Yahu bırakın artık çocukları at gibi koşturmayı bütün dünya uyandı sizde uyanın!
Sınav sınav hikaye çocuklarınızı mutlu yetiştirin mutlu ve umutlu
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
11.02.2026
17:02
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Vali Cahit Çelik, 112 Acil Çağrı Hizmetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, hizmetlerin etkin, koordineli ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürlüğü yetkilileri, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörülerini aktardılar. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın