KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Ilk vaat eğitim olmalı

Bingöl Eğitimciler ve Kalkınma Derneği Başkanı Ali Elkatmış, kentin en önemli sorunları arasında yer alan eğitim sorunlarının, aday adayları ve kesin aday olacakların ilk vaatleri arasında yer alması gerektiğini söyledi.

Ilk vaat eğitim olmalı
26 ŞUBAT 2015 PERŞEMBE 05:41
0
1503
0
AA aa

Merkez ve Merkeze bağlı okullarda çok sayıda ücretli öğretmen çalıştırıldığını ifade eden Elkatmış: “Merkez ve Merkeze bağlı okullarda çok sayıda ücretli öğretmen çalıştırıldığını, bu durumun hem ilin eğitiminde yaşanan sıkıntıları hem de ücretli olarak çalışan öğretmenlerin aynı emeği vermesine rağmen karşılığını alamaması açısından çok acı bir durumdur.

Yine her yıl yapılan TEOG ve YGS ve LYS sınavlarında ilimizin durumu pekte iç açıcı değildir. Özellikle ücretli öğretmenlik sisteminde kaynaklanan en büyük problem okul döneminin ilk dönemi olan İlkokulda çok büyük sıkıntılar yaratmaktadır. Çocukların daha öğretmenlerinin ismini dahi öğrenmeden öğretmenlerinin değişmesi hem merkez hem de köy okulları için çok büyük sıkıntıların yaşanmasına ve bundan sonraki eğitim dönemlerinde en büyük sıkıntıların bu şekilde eğitim almış sınıflarda yaşandığını bizzat kendim eğitimci olarak yaşamış bulunmaktayım” dedi.

Bir toplumun gelişmesi, büyümesi, ilerlemesi ve toplumdaki kötü alışkanlıkların giderilmesi konusunda ele alınması ve düzenlenmesi gereken en önemli kurumun eğitim kurumları olduğuna vurgu yapan Elkatmış, şunları söyledi: “Bu konuda yine ücretli öğretmen olarak çalışan arkadaşlarımızın atanması hususunda adaylarımızın gereken duyarlılığı sergilemesini ve seçilmeleri durumunda bu konuları sürekli meclis gündeminde tutmalarını gerektiğini düşünmekteyim. Bu konuda başta il milli eğitim müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz, maarif müfettişlerimiz, milli eğitim müdürlüğüne bağlı diğer birimlerin, okullarımızın İdarecileri ve çok değerli meslektaşlarım ile değerli milli eğitim personellerimizin çok büyük bir çaba içerisinde olduğunu bizzat görmekte ve ilimizin eğitimi ile ilgili sıkıntılarının giderilmesi hususunda büyük gayretlerinden dolayı kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunmayı borç bilirim. Özellikle adaylarımızın seçildikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne destek sunmalarını ve bu alanda çalışan sivil toplum örgütleri ile sürekli iletişim halinde bulunmalarını sivil toplum olarak istemekteyiz. Süreç o kadar yoğun bir şekilde ilimizde yaşanmakta hemen her tarafımız aday adaylarının tanıtım afişleri, bilbordları ve resimleriyle dolu hemen hemen yerel basınımızın her haber başlığı aday adayı tanıtımları için işgal edilmiş durumda tabiî ki de olması gereken bu ama bu konuda şahsi fikrim çok abartılması özelikle tanıtım için ayrılan giderlerin bir kısmının acil ihtiyacı olan okullara bağışlanması veya ilimizin diğer problemli konularında kullanılması bu süreç içerisinde çok büyük bir tanıtım olacaktır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
08.05.2026
19:29
Mirzan Mahallesi`ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Mirzan Mahallesi'ne Yeni Sosyal Yaşam Alanı Yapılacak
Bingöl Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mirzan Parkı projesinde ihale süreci tamamlandı. Proje kapsamında mahalleye spor sahası, çocuk oyun alanları, yeşil alanlar ve sosyal donatı alanları kazandırılacak.
08.05.2026
19:07
Bingöl`de Süt Hijyeni Eğitimi!
Bingöl'de Süt Hijyeni Eğitimi!
Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'de düzenlenen 'Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyenine Yönelik Eğiticilerin Eğitimi' programı yoğun katılımla sürüyor.
08.05.2026
18:44
Bingöl`de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç`te Buluştu
Bingöl'de Rafting Heyecanı Başladı! 10 İlden 400 Sporcu Genç'te Buluştu
Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası kapsamında Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen organizasyon, kortej yürüyüşü ve açılış programıyla başladı. Şampiyonaya 10 ilden 77 takım ve yaklaşık 400 sporcu katıldı.
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın