KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2025 Pazar
°C

İlkbaharda baş ağrısına dikkat!

Ani başlayan, çok şiddetli seyreden, geçmeyen ve ilaç tedavisine yanıt vermeyen baş ağrısını dikkate almak gerektiğini belirten uzmanlar, bu tip baş ağrılarının ağır bir beyin kanamasının en önde gelen belirtisi olabileceğini söylüyor.

İlkbaharda baş ağrısına dikkat!
17 NİSAN 2018 SALI 20:36
1
1562
0
AA aa

Uzmanlar, daha çok ilkbahar ve sonbahar olmak üzere geçiş mevsimlerinde ortaya çıkan Spontan Subaraknoid Kanama'nın (SAK) şiddetli baş ağrısıyla kendini gösterdiğini söyledi.

Baş ağrısının hemen herkesin sıkça yaşadığı bir durum olduğunu belirten Uzmanlar; “Ancak yaşadığınız bu ağrının ani ve şiddetli olması, ilaç tedavisine yanıt vermemesi, aslında baş ağrısının altında yatan önemli bir hastalığı haber veriyor olabilir” diye konuştular.

Ani ve şiddetli baş ağrısını dikkate alın

Ani başlayan, çok şiddetli seyreden, geçmeyen, ilaç tedavisine yanıt vermeyen baş ağrısı, pek çok ciddi hastalıktan biri "Spontan Subaraknoid Kanama (SAK)" dediğimiz ağır bir beyin kanamasının en önde gelen belirtisi olabileceğini belirten uzmanlar şu bilgileri verdi:

“SAK, çok ağır sonuçları olan; ancak, zamanında tanınıp müdahale edildiğinde tedavi şansı ve başarı oranı yüksek bir tablodur. Kişinin daha önce yaşamadığı kadar şiddetli baş ağrısına; ense sertliği, bulantı, kusma, bilinç düzeyinde bozulma - koma, kollarda ve bacaklarda taraf gösteren kuvvet kaybı, duyu bozuklukları, anlama ve/ya da ifade kaybı ile ortaya çıkan konuşma bozuklukları, görme bozuklukları, sara (epilepsi) atakları ile birlikte nörolojik ve nörolojik olmayan pek çok belirti ve bulgu baş ağrısına eşlik edebilir. Klinik tablonun bu kadar zengin olması olayın aniden ortaya çıkması ve hızlı gelişmesine, büyük hacimli bir kanın çok yüksek bir basınçla beyin omurilik ve sinirlere yayılmasına ve böylece tüm sinir sistemini hem hacimsel hem de işlevsel olarak bütünüyle yaygın bir biçimde etkilemesine bağlıdır.”

Bahar aylarında daha sık görülüyor

Bahar aylarında sıklıkla görüldüğünü kaydeden Uzmanlar; “SAK'ta önemli ve şaşırtıcı bir gözlem de kanamanın daha çok ilkbahar ve sonbaharda olmak üzere geçiş mevsimlerinde ortaya çıkmasıdır; nedeni tam olarak kanıtlanmamış ve bilinmiyor olsa da, bu durumun daha çok hava basıncındaki değişiklikler ile ilişkili olduğu düşünülmektedir” ifadelerini kullandılar.

Uzmanlar son olarak, şu belirtilere dikkat edilmesi uyarısında bulundu:

“Şiddetli, geçmeyen ve ağrı kesicilere dirençli baş ağrısı, bulantı – kusma. Kol ve bacaklarda kuvvet ve/ya da duyu kaybı. Konuşma bozuklukları. Görme bozuklukları. Yürüme bozuklukları.” (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2025
17:00
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Doğalgazda kademeli döneme geçilecek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrikte olduğu gibi doğalgazda da kademe uygulamasına geçmeyi hedefliyor. Doğalgazdaki kademeli geçiş uygulamasının yıl başı itibarıyla başlaması bekleniyor.
19.10.2025
16:46
Bingöl`de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Bingöl'de hayvan taşıyan kamyon şarampole yuvarlandı
Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Telef olan hayvanlar ise ekipler tarafından toplanıldı.
18.10.2025
17:53
12Bingölspor Kırşehir`e mağlubiyeti yaşattı
12Bingölspor Kırşehir'e mağlubiyeti yaşattı
3. Lig 2 Grup lideri temsilcimiz 12Bingölspor, konuk olduğu Ejderoğlu Kırşehirspor'a ligdeki ilk yenilgisini yaşatarak sahadan zaferle ayrıldı.
18.10.2025
16:59
Bingöl`de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye istasyonu önünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir arabanın çarptığı kediye nöbette olan itfaiye personeli kalp masajı yaparak müdahale etti. Tüm çabalara rağmen kedi kurtarılamadı.
18.10.2025
16:48
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi paketiyle ev sahiplerinin kira gelirlerindeki 47 bin TL'lik muafiyeti kaldırılacağı bu düzenleme ile kira gelirleri üzerinden senelik yaklaşık 7 bin TL daha fazla vergi ödeyecekleri belirtildi.
18.10.2025
16:45
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
AK Parti'nin verdiği teklife göre; sıfır ve ikinci el araç alım satımında nispi noter harcı uygulaması getirilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL'den az olamayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın