KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

İlksen Satıcı: Alışmayacağız, susmayacağız!

Emine Bulut cinayetinin ardından açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı İlksen Satıcı: 'Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz, kalmayacağız, alışmayacağız, susmayacağız' dedi.

İlksen Satıcı: Alışmayacağız, susmayacağız!
25 AĞUSTOS 2019 PAZAR 19:21
2
2445
2
AA aa

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda geniş yankı uyandıran ve ‘kadın cinayetleri' ile ilgili gerçeği gözler önüne seren Emine Bulut cinayetinin ardından CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı İlksen Satıcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ölmek istemiyorum” diyen bir anne,  “Anne lütfen ölme” diyen bir evlat.  Bir cümle ne kadar can yakabilirse o kadar yaktı canımızı.

Kahrolduk, mahvolduk. Yine bir kadın eski eşi tarafından öldürüldü, hem de çocuğunun gözleri önünde. "Ölmek istemiyorum" diye feryat eden Emine Bulut eski eşi tarafından öldürüldü! Türkiye'de kadın olmanın ne kadar zor olduğuna her gün onlarca korkunç örnekle tanık oluyoruz. Her gün onlarca kız kardeşimiz erkek şiddetine maruz kalıyor. Yetmiyor, katilin ceza alması için mücadele etmemiz gerekiyor! Çünkü bu ülkede kadın katili erkeklerin ceza alması için mücadele etmek gerekiyor!  Çünkü bu ülkede adalet de erkek! Bilinsin ki, Kimse bu cinayetten kendini aklayamaz. Kadın düşmanı politikalarla her gün karşımıza çıkanlar, Hâkim karşısına jilet gibi takım elbisesiyle çıktığı için Kadın katillerine iyi hal indirimi uygulayanlar, 4 yıldır yürürlükte olan ancak uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi'nin gereğini yerine getirmeyenler, Kadınları bu erkek şiddetinden korumaya odaklanmak yerine, “ne yapar ne ederiz de boşanmaları engelleriz” diye meclis komisyonları kuranlar, Boşanmayı tabulaştıranlar, Nafaka hakkına saldıranlar,  Yıllar süren mücadelelerle kazandığımız her bir hakkımızı elimizden almaya çalışanlar, Kadınları korumayan, haklarımıza saldıranlar bu cinayete ortaktır. Yetmedi mi artık bu kadar kadının ölmesi? Yetmedi mi bu kadar çocuğun annesiz kalması? Biz bu ülkenin erkek adaletine dayanamıyoruz.  “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” dedikçe onlarca eksiliyoruz.  Dün sadece Emine Bulut'un haykırışını izledik ama 2019'da erkekler tarafından katledilen 223 kadın da ölmek istemiyorum diye haykırdı. Neden kadın cinayetlerine, kadına şiddete son veremiyoruz? Caydırıcı ve uygulanabilir cezalar gelmediği sürece, kadın cinayetlerini önlemek üzere konulan 6284 sayılı koruma kanunu ve İstanbul Sözleşmesi tam olarak uygulanmadığı, katil erkeklere ödül gibi dağıtılan indirimlere bir son verilmediği sürece bitmeyecek! Emine Bulut bir tane değil, bir kerelik değil, tesadüfî değil.  Üzülürken de öfkelenirken de bunu aklımızda tutmalıyız.  Biz iyi hal indirimi istemiyoruz Tahrik indirimi istemiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz! Kalmayacağız! Alışmayacağız, susmayacağız! Bizler kadınlar ölmesin diye mücadele etmeye devam edeceğiz! Bu zalimlere ve bu zalimleri koruyanlara karşı birlik olacağız.  Bu ülkede Anneler ölmeyecek! Çocuklar ağlamayacak!”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49131)
26 Ağustos 2019 Pazartesi 00:20
Akp kadın kolları halinden mennun galiba açıklama yapma isteği bile duymadı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_49128)
25 Ağustos 2019 Pazar 22:55
Çoğu zaman kadınlara yapılan pozitif ayrımcılık erkeğe zulme ve psikolojik şiddete dönüşse de
Sebebi ne olursa olsun 10 yaşındaki çocuğunun gözü önünde bir anneyi ,bir kadını öldüren yaratığın cezası hiçbir duraksamaya yer olmaksızın İDAM olmalıdır.#EMİNEBULUT için .#Meclisgöreve
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın