KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Imam hatip okulları şer yuvası mı?

'Gündeme sürekli imam hatipler getiriliyor; bu okulların şu veya bu şekilde desteklenmesi iktidarın gizli ajandasının bir parçası olarak ilân ediliyor.... İmam hatiplililer sindirilemiyor'

Imam hatip okulları şer yuvası mı?
07 EYLÜL 2006 PERŞEMBE 15:50
0
1255
0
AA aa
Nazlı Ilıcak'ın köşe yazısından



İmam hatipler, şer yuvası mı?

Gün geçmiyor ki Milli Eğitim Bakanlığı bir tartışma içine çekilmesin. Hep aynı suçlama: Bakanlığın uygulamaları "laik Cumhuriyet'i tehlikeye atıyor!".
Son iddia, bazı yatılı ilköğretim bölge okulları (YİBO) mezunlarının zorla imam hatip liselerine yerleştirilmiş olmasıyla ilgiliydi. Hürriyet gazetesi, bu iddiaya -Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in yalanlamasına rağmen- sahip çıktı.

Peki gerçek neydi? Açıklayalım: AK Parti iktidarı döneminde, çeşitli illerdeki ortaöğretim okullarının pansiyonları, herkesin istifadesine sunuldu. İlköğretimi tamamlayan çocuklara, o okulda okumasa dahi pansiyonundan yararlanma hakkı verildi.

Eski uygulamaya göre, birçok okulun pansiyonu dolmuyordu; ancak okula kaydını yaptıranlar okulun yatakhanesinde kalabiliyordu. Hüseyin Çelik'in bakanlığı sırasında, pansiyonların ortak kullanımı hususundaki protokol imzalandı ve yeni uygulamaya geçildi.

Bazı okullarda, birkaç müdürün işgüzarlığı ile, imam hatiplere istem dışı kayıt yapılmış olabilir. Ama "yatılı ilköğretim bölge okullarından bu yıl mezun olan 26 bin öğrencinin zorla imam hatipli yapıldığı" gerçek değil. Olamaz da... Zaten bu yıl, YİBO'lardan 18 bin öğrenci mezun oldu. Bunların sadece 13 bini ortaöğretime devam etmek istedi.

Dikkat ederseniz, gündeme sürekli imam hatipler getiriliyor; bu okulların şu veya bu şekilde desteklenmesi iktidarın gizli ajandasının bir parçası olarak ilân ediliyor. ÖSS'de bir değişiklik mi yapılacak, YÖK yeniden mi yapılandırılacak... İmam hatip liseleri, tartışmanın odak noktasında.
İmam hatipli geçmişe sahip olmak, askerliğe intisabı önlediği gibi, polis akademisine girmenin önünde de engel.

Devlet kurumlarında, okulunuz dolayısıyla mimlenebiliyorsunuz; kaymakam veya vali iseniz fişleniyorsunuz. Hatta başbakan olsanız bile, birileri cumhurbaşkanı seçilmenizi içine sindiremiyor.

Oysa bu okullarda laik Cumhuriyet'e düşmanlık öğretilmiyor ki! Bunlar Cumhuriyet'in okulları, şer yuvaları değil.

Nazlı Ilıcak   /(Takvim)


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın