KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Imam-hatipliye katsayı desteği

Bakan Çelik: "ÖSS'de uygulanan katsayı YÖK tarafından görüşülecek."

Imam-hatipliye katsayı desteği
07 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE 13:51
0
1177
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını düzenleyen Anayasa değişikliği için, "Dün TBMM'de 12-13 saat boyunca bu konuda söylenmesi gereken ne varsa, gerek muhalefet gerek iktidar tarafından söylendi. Bu mesele, 40 yıldır konuşulan bir meseledir. Bu konuda fazla bir şey söylemeye gerek yok" dedi.
     
Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde, Van Genç İşadamları Derneği tarafından Avrupa Birliği'ne sunulan proje çerçevesinde, Van ve Hakkari'deki genç kızların el dokumasıyla yaptıkları kilim sergisinin açılışını yaptı.
     
100. Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Karahan'dan kilimlerin yapılışı ve maliyeti hakkında bilgi alan Çelik, emeği geçen herkese teşekkür etti. Sergiyi gezdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bir gazetecinin, "ÖSS'de uygulanan kat sayılarda bir değişiklik olup olmayacağı" yönündeki sorusunu, "ÖSS'de uygulanan katsayı YÖK tarafından görüşülecek. Bugün konu onların gündeminde midir, değil midir bilmiyorum" diye yanıtladı. Çelik, "Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığının bir önerisi olacak mı?" sorusu üzerine de "YÖK, bu hazırlığı yaparken bizim görüşümüzü de soruyor, kendileriyle görüşüyoruz. Paylaşılmıştır, paylaşılacaktır" dedi.
     
     "7 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK"
     
Öğretmen atamalarına ilişkin sorular üzerine de şunları söyledi:
     
"Atamaların mart ayına sarkması söz konusu değil. Nedense bu haberleri birileri ortaya atıyor. Bu, benden ve Maliye Bakanlığından kaynaklı bir haber değil. Bunun kaynağını da merak ediyorum. Yok böyle bir şey.
     
Bugün gazetelerde, hangi branşta kaç kişi alacağımız bile belli, hangi tarihte atama yapacağımız belli. 25 Şubat Pazartesi günü bu atamaları yapacağız. Bu tarihte yaklaşık 7 bin öğretmenin ataması yapılacak. 4 bin 800 civarında kadrolu öğretmenin ataması yapılacak. Onun dışında  kalanlar da sözleşmeli öğretmen olacak."
     
     BAŞÖRTÜSÜ
     
Başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını düzenleyen Anayasa değişikliği hakkında da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, "Dün TBMM'de 12-13 saat boyunca bu konuda söylenmesi gereken ne varsa, gerek muhalefet gerek iktidar tarafından söylendi. Bu mesele, 40 yıldır konuşulan bir meseledir. Bu konuda fazla bir şey söylemeye gerek yok" dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın